Sigma 17-35 2,8-4 ex Hsm
Moderátor: Moderátoři
Sigma 17-35 2,8-4 ex Hsm
Zdar,vcera mi prisel letak od oehlingu a zaujal me vyse jmenovany objektiv Sigma, maji ho jen za 5000 vsude na internetu stoji min. 12000 takze si myslim ze ta cena je senzacni, myslite ze se vyplati misto setoveho Samsungu 18-55? Bude Hsm i u Samsungu GX 20 cetl sem nekde totiz ze je to jen pro Canon a Nikon,ma nekdo zkusenosti s timto objektivem? A kdyby to nebylo Hsm, je to o dost pomalejsi? Vsude na netu sem cetl ze na tech 15 Mpx je uz treba skvele sklo, bylo by to treba tohle?Dik za radu, Michal
http://www.pentaxforums.com/userreviews ... 454&cat=74
Tohle sklo má smysl, pokud hojně fotíš i na film. Pokud máš jen GX20, tak neváhej a připlať pár tisícovek za Pentax 16-45. Rozhodně lépe investované peníze.
Pomalého ostření bych se nebál na to HSM nemá vliv, ale s přesností ostření potíže být mohou.
Tohle sklo má smysl, pokud hojně fotíš i na film. Pokud máš jen GX20, tak neváhej a připlať pár tisícovek za Pentax 16-45. Rozhodně lépe investované peníze.
Pomalého ostření bych se nebál na to HSM nemá vliv, ale s přesností ostření potíže být mohou.
miky_lbc píše:Mám ho... má dobrej přenost kontrastu a krásnou "prostorovost". Je ale velice měkoučké...
Za ty prachy si myslim špatné neni... ale osobně bych v případě GX20 taky bral to dražší DA. Ale jestli fotíš i na film nebo doufáš (jako já) v budoucní full frame...
Zdravim,jeste bych chtel ozivit tohle tema. U nas v Ostrave maji tenhle objektiv,ten novejsi 17-35 Dg 77mm filtr za 3700 kc, jeste tam maji Sigmu 28-70 /2.8-4 dg taktez za 3700. Prozatim mam k Samsungu Samsung 18-55 a Px 55-300. Ktery objektiv by jste mi doporucili?o jaky cas mi pomuze svetelnost 2.8 oproti 3.5, a ktery by se mi vzhledem k pouzitelnosti hodil? Rad fotim krajinu,zver hmyz. Na ten hmyz uvazuji nad Sigma 50/2.8 ex dg 7800 kc. Nemam ale moc financi.....Nema treba nekdo doma macro objektiv navic? Ale Af je pro me asi nutne....