Peniaze zvíťazili nad láskou k Pentaxu.

Ale cenový rozdiel cca 235 EUR je dosť. Za to bude didymák a ešte k tomu nejaká polarizačná otepľovačka Moose od Hoyu. No uvidíme, čo to budú za landskapy

Moderátor: Moderátoři
Bookeh mi přijde opravdu fajn (9 lamel jako Pentax je znát), ostrost taky ujde (teda když je tam, kde má být) ale musím konstatovat, že ve srovnání s DA50-200 vyšel pentax lépe v barvách a kontrastu (subjektivně) - ten pentax mi přijde s DA objektivy vůbec typicky jiný než ostatní - sytější barvy, jemnější kontrast, lépe zvládnutá barevná vada. Navíc ta stará písnička o podexpozici je hloupost, naopak mi přijde, že ostatní skla (třeba sigma na 2.kolouch píše:Rozhodně pentax 50-135 .. má lepší bokeh, sigmy mají takové spíš blátíčko
Spatne to neni ale na pentax se to moc nechyta bych rekl... Jestli chces neco poslat tak dej mail...ByWondra píše:Tak posílám ještě nějaké Foto z běžného použití. Jenda na jemné kontury 0 clona 4.0 a druhá na ostrost 0 clona 2.8. Pokud by byl zájem, mohu poslat i něco na delší vzdálenost, já ho používám ale hlavně na blízko (close focus).
Automatická konverze v PPB > extract JPG - takže je to trochu komprimované, ale nemyslím, že by se to nějak zvlášť projevilo, jelikož je to bez úprav. Exif by měl být součástí.
(nehodnoťte prosím kreativnost fotografiíale názor na schopnost skla mě zajímá)
Co se týče toho přepínače, tady se můžeš kouknout jak je to řešený: http://www.fotoradce.cz/objektivy/sigma ... -cislo0567kordoz píše:Tak to je blbe, ze nema uchyt na stativNieje miesto vedla AF/MF prepinaca?
AKo rychlo TI to ostri s K200?