Aretace zaostření
Moderátor: Moderátoři
take mam takto nastaveny fotak a velmi se mi to osvedcilo pri pouzivani blesku a bodoveho mereni expozice na plet...Kajfik píše:jj dik, tak by to slo ale je to mene elegantni cesta.peterer píše:Kajfik: pro tento případ si dej ostření na tlačítko AF (funkce tlačítka AF-aktivuje AF). A tlačítko spouště - AF stisknutím do poloviny nastav na OFF.
Položka Custom menu 13 a 14.
jen obcas zapomenu na to ostreni pres AF tlacitko a pak se doma divim co je to za mazanice...holt to prave foti, i kdyz neni zaostreno
Trochu OT: nestava se vam pri nastaveni ostreni na AF tlacitko, ze fotak nekdy jakoby zamrzne a nechce ostrit...je pak nutne namacknout spoust a teprve pak jakoby se rozpomene, ze je ostreni nastavene jinam...dost me to stve, protoze uz me to stalo hodne dobrych zaberu ...hlavne se divim, ze to jeste prezil fotak, protoze jsem mel sto chuti ho rozdupat
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
strecha:...Trochu OT: nestava se vam pri nastaveni ostreni na AF tlacitko, ze fotak nekdy jakoby zamrzne a nechce ostrit...je pak nutne namacknout spoust a teprve pak jakoby se rozpomene, ze je ostreni nastavene jinam...dost me to stve, protoze uz me to stalo hodne dobrych zaberu Sad...hlavne se divim, ze to jeste prezil fotak, protoze jsem mel sto chuti ho rozdupat Evil or Very Mad
Toto sa deje, ked sa fotak prepne do "standby" rezimu. Ja to mam nastavene na 1min. Prebudit sa da myslim iba tlacidlom MENU, Play a Shot.
Teda AF tlacidlo vtedy nefunguje. Inak ho mohli tiez tam pridat.
Toto sa deje, ked sa fotak prepne do "standby" rezimu. Ja to mam nastavene na 1min. Prebudit sa da myslim iba tlacidlom MENU, Play a Shot.
Pentax K20D; K-3; DA18-55/3.5-5.6; DA35/2.4; DA50/1.8; AF-540FGZ;Tamron 90mm/F2.8; 17-50/F2.8; 70-200/F2.8;Sigma AF 10-20/F4-5.6; Samyang 8mm/3.5; Kenko 1.5x; Zomei Z668C ...
To jsem si take nejdrive myslel...jenze pak jsem si vsiml ze nechce ostrit a pritom v hledacku se menila nastaveni expozice podle aktualniho svetla...to by ve standby rezimu nedelal ...proste obcas jakoby protestoval a byl linej se pustit do akceKarci píše:strecha:...Trochu OT: nestava se vam pri nastaveni ostreni na AF tlacitko, ze fotak nekdy jakoby zamrzne a nechce ostrit...je pak nutne namacknout spoust a teprve pak jakoby se rozpomene, ze je ostreni nastavene jinam...dost me to stve, protoze uz me to stalo hodne dobrych zaberu Sad...hlavne se divim, ze to jeste prezil fotak, protoze jsem mel sto chuti ho rozdupat Evil or Very Mad
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58