Redukce objektivů M42 na Pentax
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Na K10D chci použít starší objektiv Helios 50/1.8 M42 pro portrétní fotografii (kvůli světelnosti a nastavení neostrosti pozadí) a také pro infrafotografii. Proto jsem začal hledat vhodnou redukci mezi bajonetem Pentax a M42. Zjistil jsem, že existuje řada různých typů u různých dodavatelů. Např. u MATIN Adapteru Pentax 4/3 M-42 se uvádí, že má také jistič proti špatnému překroucení adaptéru a snímky foceny fotoaparátem PENTAX s použitím adaptéru M-42 jsou bez ztráty ostrosti také při zaostřování do nekonečna. Našel jsem i další odlišné adaptery http://www.fotoskoda.cz/eObchod/3160614 ... kbaj-30501 a http://www.photolifeshop.cz/inshop/scri ... 4&Level=78. Chci se zeptat máte někdo zkušenost s redukcemi a kterou volit? Ta od Hamy se mi zdá být větší a lepší pro nasazení, ale není to náhodou plast? Vadil by? U objektivu Helios 50/1.8 při ostření trochu se vysunuje zadní část objektivu při zaostření na nekonečno, nezachytím za zrcadlo? Poraďte, nemám s redukcemi žádnou zkušenost. Děkuji.
Bogo
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Redukce objektivů M42 na Pentax
Krasny den,Bogo píše:http://www.photolifeshop.cz/inshop/scri ... 4&Level=78. Chci se zeptat máte někdo zkušenost s redukcemi a kterou volit?
Mam zkusenosti stou od hamy.. bohuzel jeji hlavni nevyhodou je ze se docela spatne doluje ven z fotoaparatu ja sam ji mam na jednom objektivu napevno a na druhem s odmontovanou pojistkou. Kazdopane neni ji vubec zadnej problem pretocit a zaseknout v tele.
Prohledejte toto forum redukce se tu resily nekolikrat.
Lide co maji tu Pentaxackou redukci tvrdi ze se da velmi pohodlne pouhou rukou z tela vyndat. Navic je o stovku levnejsi. Nicmene photolife shop ma jiz delsi dobu v shopu napsano ze ji nema a nevy kdy ji dostanou. A v zadnem jinem shopu jsem ji neobevil nema ji v nabidce ani http://www.pentax.cz
Jinak s tou hamackou jsme nezaznamenal problemi s ostrenim na nekonecno. No popravde mam stema manualnima objektiva problem vubec zaostrit. Ale to je problem koordinace oci a rukou :))
Honza Vrana
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Poslal jsem jim dotaz a napsaly mi :jvrana píše:Nicmene photolife shop ma jiz delsi dobu v shopu napsano ze ji nema a nevy kdy ji dostanou
"Dobrý den, tento adapter nám má přijít dneska. Bohužel ale nevíme kolik
kusů. Jednou za čas nám pár kousků dodají. Pokud o něj tedy máte zájem,
doporučujeme ho objednat. Je pak větší jistota, že na vás dojde řada a
nebudete se na něj poptávat donekonečna a donekonečna na něj čekat."
Právě že hovoříBogo píše:Na K10D chci použít starší objektiv Helios 50/1.8 M42 pro portrétní fotografii (kvůli světelnosti a nastavení neostrosti pozadí) a také pro infrafotografii...
Jak jsem jiz psal v jinem threadu, mel jsem obe, hamu i pentax a hamu rozhodne nekupovat!!! objektiv mel obrovskou vuli, redukce se prakticky nedala vyndat, protacela se, no proste shit! Nikdy vice!!! Pentax redukci nasroubuju na objektiv, zacvaknu do objimky. Nic vic, zadny pohyb, zadna vule... Jako origos bajonet. Pri vyndavani odsroubuju a pokud redukce nevypadne sama, uchopim pojistku mezi palec a ukazovak a jednoduse vytahnu... nemuze byt snadnejsi. opakuji, hamu nikdy! (jedina jeji vyhoda je, ze ji ma skoda na sklade, pentax jsem mel z druhe ruky po tom, co mi photolife porad psal ze uz uz to bude a ono to mesic nebylo... - doporucuju napsat nekam inzerat ze se shani pentax redukce. Me se ozvala jedna slecna po 2 dnech (a myslim, ze to cetla zrovna tady )) Ahoj Ondra
Koupil jsem redukci Pentax ve Foto Centrum Ostrava - cena 390,-
Poštovní 9, Ostrava 1, 702 00
Tel/Fax: 596 11 55 33
Poštovní 9, Ostrava 1, 702 00
Tel/Fax: 596 11 55 33
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvam se jsem slepej :))dxp píše:Právě že hovoří :D
-
- Pokročilý uživatel
Mám
Tak jsem koupil "super" redukci M42-Pentax K, je to z Polska přes http://www.fotopl.cz/?lang=cze. Jsem velmi a velmi spokojen. Doporučuji podívat se na jejich stránky, výborné zboží a velmi přijatelné ceny. Koupil jsem i IR Filtr Matin a redukce Matin. Mají rychlou dodací lhůtu do 3 dnů poštou až domů po uskutečnění platby předem na jejich účet u e-Banky. A to nejlepší, poštovné je jen 60 Kč.
Bogo
-
- Pokročilý uživatel
IR
Zkoušel jsem ho, je kvalitní, jak v provedení, tak první fotka vyšla taky dobře. Vzal jsem ten největší 58 mm a (rozdíl ceny je nepatrný) redukuji jej na 52 mm. Je to výhodné z hlediska světelnosti a možné vinětace. Zkoušel jsem ho na seťák 18-55, teď ho mohu zkusit i na Helios 50/1.8, který mám konečně s perfektní redukcí.
Bogo