Podakovanie a Osobna prozba
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Podakovanie a Osobna prozba
Chcem vam podakovat za to ze mi napisete uprimne nazor na moje fotky, pomaha mi to vytriedit pleps od kvalitnych fotiek...
Taktiez chcem poprosit par ludi ci by nebolo ochotny so mnou komunikovat cez ICQ, Skype, Mail, kedy by mi pomohli zunovu pretriedit pleps aby sa casom nedostal ani sem...
Dakujem
Taktiez chcem poprosit par ludi ci by nebolo ochotny so mnou komunikovat cez ICQ, Skype, Mail, kedy by mi pomohli zunovu pretriedit pleps aby sa casom nedostal ani sem...
Dakujem
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tvoje fotky nejsou špatný, to ne, ale dá se na nich něco ukázat nebo upravit. Jenom pokud fotografie vyvolá reakce tak má smysl ji zveřejnit ať už jsou jakékoli (ty reakce).
Přesně jak tu bylo před pár dny poukázáno - 100 otevření ale žádný komentář - asi něco není dobře, nezaujala ani pozitivně, ani negativně, nebo taky není moc CO napsat (není ničím zajímavá ani nedává možnosti jak ji udělat zajímavou a přitom neprasit).
Přesně jak tu bylo před pár dny poukázáno - 100 otevření ale žádný komentář - asi něco není dobře, nezaujala ani pozitivně, ani negativně, nebo taky není moc CO napsat (není ničím zajímavá ani nedává možnosti jak ji udělat zajímavou a přitom neprasit).
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U sebe to dělám tak, že čas od času, kdy mě přepadne touha aktualizovat (tak jednou ročně ) projdu starší galerie, něco nechám z nostalgie (nebo protože mi jich je líto), pár fotek protože si jich vážím, líběj se mi i po roce a několik jich prostě smažu - čas ukáže co je odpad a co si zaslouží být déle vystaveno.
A neměla by k tomu to sloužit náhodou galerie a její komentáře? Co z toho, že ti pár lidí napíše na icq; to je sice pěkné, ale komenty pod fotkami v galerii přimějou k zamyšlení i řadů dalších lidí, kteří stejně jako ty hledají kritiku/ponaučení atp.
Že poslední dobou galerie funguje pouze jako drbárna je smutné, nicméně jsem přesvědčen o tom, že by se k původnímu konceptu - tedy přátelským radám kde, co a jak dělat lépe - mohla několika málo kroky vrátit.
Že poslední dobou galerie funguje pouze jako drbárna je smutné, nicméně jsem přesvědčen o tom, že by se k původnímu konceptu - tedy přátelským radám kde, co a jak dělat lépe - mohla několika málo kroky vrátit.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Nechci vam do toho kecat, ale i kdyz to je de facto proti fotogalerii na tomto webu, neni lepsi nahravat fotky na fotoservery, ktere se timhle primo zabyvaji? Napriklad photopost ap.?
Bez urazky, ale tam se o fotografiich, hlavne tech, ktere zaujmou, dozvite opravdu vice. Osobni zkusenost, doporucuji.
Bez urazky, ale tam se o fotografiich, hlavne tech, ktere zaujmou, dozvite opravdu vice. Osobni zkusenost, doporucuji.
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ano mala by k tomu sluzit galeriea a kedysi aj sluzila...V poslednej dobe ale vobec nesluzi , preto sa na ostatnich obraciam aj takouto cestou....BiG FooT píše:A neměla by k tomu to sloužit náhodou galerie a její komentáře? Co z toho, že ti pár lidí napíše na icq; to je sice pěkné, ale komenty pod fotkami v galerii přimějou k zamyšlení i řadů dalších lidí, kteří stejně jako ty hledají kritiku/ponaučení atp.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No neviem...ja som myslel ze Fotogaleria tu na to sluzi,spachal píše:Nechci vam do toho kecat, ale i kdyz to je de facto proti fotogalerii na tomto webu, neni lepsi nahravat fotky na fotoservery, ktere se timhle primo zabyvaji? Napriklad photopost ap.?
Photopost na ten mam vlastny nazor, podla mna je to drbarna a cista nic viac nic menej, ako inak si yvsetlim ze naprikald na takej DA fotku skritizovali, upozornili na nedostatky ale fotka mala v konecnom bode uspech a premer bodov nejakych 8,1 a na Photoposte co koment to sa predbiehali co kdo viac najde a hlavne hovorili uz veci co ppraveze inde pochvalovali....A fotka pred Photopostom bola preverena DA a ephoto.sk co su asi najvacsie a docela aj dost kriticke fotogalerie na SK a CZ
No možná tomu zdokonalování se přes galerie přikládáte moc velkou váhu.
Podle mě, když vím, co chci fotkou vyjádřit a vidím to v hlavě než "to zmáčknu" ,tak porovnám to co jsem vyfotil s tím co jsem si představil, že vyfotím a když je to stejné, nebo skoro stejné je to OK.
Spíš než posílání náhodných fotek do galerie a čekání na rady je lepší si k danému oboru fotografie něco přečíst a potom to zkoušet fotit. Když si pak fotky sami zhodnotíte, hned vidíte svoje chyby sami a příště je neuděláte.
Na druhou stranu chápu, že někdo kdo začíná se nemůže dočkat až prožene zrcadlo v novém stroji a to poslední co by chtěl je něco číst. A tak fotí, má z toho radost a své dílka vesele posílá na všechny strany.
Jaké je pak rozčarování, když jsou mu v galeriích vytýkány nedostatky v základních věcech. Nepoužívají korekce expozice tam kde to automatika ze své podstaty nemůže uhodnout a nelámou si hlavu s kompozicí a rušivými dotyky atd. Mno a staří ''matadoři' jim nadělí porci kritiky a je po radosti.
Poslední dobou stále častěji sundávám hledáček od oka aniž bych snímek vyfotil prostě proto, že se mi pohled v hledáčku nepodařilo naroubovat na představu v hlavě. Což taky může být lekce. Po 4 hodinách pochodu v lese jsem udělal jenom pár snímků a nejspíš je smažu, nebylo dobré světlo pro místa kde jsem se pohyboval. Ale vrátím se tam ráno a všechno se změní, a třeba už to na tu představu co mám dokážu napasovat.
Takže foťte, čťete a nad výsledkem přemýšlejte. Mě to tak funguje.
Podle mě, když vím, co chci fotkou vyjádřit a vidím to v hlavě než "to zmáčknu" ,tak porovnám to co jsem vyfotil s tím co jsem si představil, že vyfotím a když je to stejné, nebo skoro stejné je to OK.
Spíš než posílání náhodných fotek do galerie a čekání na rady je lepší si k danému oboru fotografie něco přečíst a potom to zkoušet fotit. Když si pak fotky sami zhodnotíte, hned vidíte svoje chyby sami a příště je neuděláte.
Na druhou stranu chápu, že někdo kdo začíná se nemůže dočkat až prožene zrcadlo v novém stroji a to poslední co by chtěl je něco číst. A tak fotí, má z toho radost a své dílka vesele posílá na všechny strany.
Jaké je pak rozčarování, když jsou mu v galeriích vytýkány nedostatky v základních věcech. Nepoužívají korekce expozice tam kde to automatika ze své podstaty nemůže uhodnout a nelámou si hlavu s kompozicí a rušivými dotyky atd. Mno a staří ''matadoři' jim nadělí porci kritiky a je po radosti.
Poslední dobou stále častěji sundávám hledáček od oka aniž bych snímek vyfotil prostě proto, že se mi pohled v hledáčku nepodařilo naroubovat na představu v hlavě. Což taky může být lekce. Po 4 hodinách pochodu v lese jsem udělal jenom pár snímků a nejspíš je smažu, nebylo dobré světlo pro místa kde jsem se pohyboval. Ale vrátím se tam ráno a všechno se změní, a třeba už to na tu představu co mám dokážu napasovat.
Takže foťte, čťete a nad výsledkem přemýšlejte. Mě to tak funguje.
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
No problém může být ještě v té vizi v hlavě. Může být nepovedená nebo v horším případě žádná...
Abys mohl dobrou fotku vyfotit, myslím že musíš vědět jak dobrá fotka vypadá, já to zjišťuji až postupem času... Dá se říct - teprve po několika letech.. Dřív jsem měl laťku mnohem níž...
A pravě ten pojem o dobré fotce já osobně získávám tím víc, čím déle se o fotografování zajímám...
Před dvěmi lety by mi některé mé dnešní fotky přišly pomalu dokonalé, ale já vím jaký obrovský kus jim k dokonalosti chybí. Tento nadhled jsem si ale získal až časem, cíleným zájmem o kvalitní fotografie...
Kdybych vyjimečné fotografie nevyhledával a srovnával se například jen s přátely kolem sebe (a vystupy z jejich kompaktů), považoval bych se asi pomalu za profíka... O to bolestivější pak bývá konfrontace s realitou, to je ale v začátcích běžné.... A i když nesete některé komenty s nelibostí, časem stejně pravděpodobně dospějete k tomu, že měl dotyčný pravdu...
Snad někdo mou myšlenku pochopil...
Abys mohl dobrou fotku vyfotit, myslím že musíš vědět jak dobrá fotka vypadá, já to zjišťuji až postupem času... Dá se říct - teprve po několika letech.. Dřív jsem měl laťku mnohem níž...
A pravě ten pojem o dobré fotce já osobně získávám tím víc, čím déle se o fotografování zajímám...
Před dvěmi lety by mi některé mé dnešní fotky přišly pomalu dokonalé, ale já vím jaký obrovský kus jim k dokonalosti chybí. Tento nadhled jsem si ale získal až časem, cíleným zájmem o kvalitní fotografie...
Kdybych vyjimečné fotografie nevyhledával a srovnával se například jen s přátely kolem sebe (a vystupy z jejich kompaktů), považoval bych se asi pomalu za profíka... O to bolestivější pak bývá konfrontace s realitou, to je ale v začátcích běžné.... A i když nesete některé komenty s nelibostí, časem stejně pravděpodobně dospějete k tomu, že měl dotyčný pravdu...
Snad někdo mou myšlenku pochopil...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mate chlapy pravdu, a Kajfik teba uplne chapem...
Ale mne nejde o rady zaciatocnika...mylsim ze sa staci pozret na moje osobne stranky a bude jasne ze rady zaciatocnika mi netreba...
Skor mi ide o to aby ludia povedali co by bolo dobre urobit aby fotografia bola este lepsia...Este kvalitnejsia.. o to mi islo...
Ale mne nejde o rady zaciatocnika...mylsim ze sa staci pozret na moje osobne stranky a bude jasne ze rady zaciatocnika mi netreba...
Skor mi ide o to aby ludia povedali co by bolo dobre urobit aby fotografia bola este lepsia...Este kvalitnejsia.. o to mi islo...