Rozlucka s Pentax
Moderátor: Moderátoři
dokupil som 50mm 1.4, mam za sebou prvych 400 fotiek s novou D700.
mozem porovnat AF K10D s AF D700.
ako pentaxak by som to napisal takto :
- ked si dopredu pripravim furik (Pentax) a namontujem na neho aj zadne kolieska, kvoli stabilite, pripevnim velky stoziar s plachtou a pustim sa po vetre dolu strmym kopcom, tak TIEZ DOSIAHNEM VELKU RYCHLOST
ako cerstvy majitel Nikonu:
- hej, potom pride formula (nikon D700) a predbehne ma. a dokonca vzdy najde tu spravnu cestu (AF) bez ohladu na pocet odbociek (snimok)
porovnavat Nikon a Pentax ma mozno vyznam pri APS-C. Tam suhlasim s nazorom ze za podstatne podstatne menej penazi dostanete ovela viac muziky od Pentaxu.
ale porovnavat D700 s pentaxom....chlapci, prosim Vas.
Ak ste niekto z BA a okolia (v CR z Hradca Kralove) zastavte sa, mozte si to vyskusat a pochopite to za 10min
zhrnul by som to takto : je to len a len o peniazoch. a ked je nieco 10nasobne drahsie, tak to asi bude lepsie (aj ked len 5nasobne, ale lepsie)
a pentax nam lepsie neponuka
mozem porovnat AF K10D s AF D700.
ako pentaxak by som to napisal takto :
- ked si dopredu pripravim furik (Pentax) a namontujem na neho aj zadne kolieska, kvoli stabilite, pripevnim velky stoziar s plachtou a pustim sa po vetre dolu strmym kopcom, tak TIEZ DOSIAHNEM VELKU RYCHLOST
ako cerstvy majitel Nikonu:
- hej, potom pride formula (nikon D700) a predbehne ma. a dokonca vzdy najde tu spravnu cestu (AF) bez ohladu na pocet odbociek (snimok)
porovnavat Nikon a Pentax ma mozno vyznam pri APS-C. Tam suhlasim s nazorom ze za podstatne podstatne menej penazi dostanete ovela viac muziky od Pentaxu.
ale porovnavat D700 s pentaxom....chlapci, prosim Vas.
Ak ste niekto z BA a okolia (v CR z Hradca Kralove) zastavte sa, mozte si to vyskusat a pochopite to za 10min
zhrnul by som to takto : je to len a len o peniazoch. a ked je nieco 10nasobne drahsie, tak to asi bude lepsie (aj ked len 5nasobne, ale lepsie)
a pentax nam lepsie neponuka
K10D, Sigma 10-20 F4-5.6, Tamron AF 17-50, F2.8, Pentax DA*55 F1.4, Tamron SP AF 70-200 F2.8, Tamron 28-300, Pentax 18-55, Pentax 55-200, Pentax AF 540, Tamrac 9, Hoya Pro1
Mal som tu cest s D700, je to uplne niekde inde ako K20 - uz len ten pohlad do hladacika Gratulujem k prirastku!
je to urcite o peniazoch, ale aj od toho, co vlastne fotograf chce a k tomu prisposobit svoje technicke potreby...
PENTAX by som rozhodne nezatracoval, aj ked ich marketing a obchodna politika nejako pokulhava... Osobne cakam na normalne uzivatelske testy K-7 (urcenych pre nas trh) a potom uvidime, ake creva da do tela nastupcu K20D (mam tym na mysli rozmerneho tela).
je to urcite o peniazoch, ale aj od toho, co vlastne fotograf chce a k tomu prisposobit svoje technicke potreby...
PENTAX by som rozhodne nezatracoval, aj ked ich marketing a obchodna politika nejako pokulhava... Osobne cakam na normalne uzivatelske testy K-7 (urcenych pre nas trh) a potom uvidime, ake creva da do tela nastupcu K20D (mam tym na mysli rozmerneho tela).
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dovolte i me prijit s malou troškou do mlýna.
Povím Vám krátký příběh o lásce a zradě a o pokusu o soužití s dvěma láskami... což vlastně k tomuto vláknu alespoň částečně patří.
Tak tedy. Jen tak z hecu a protože mě to zajímalo právě kvůli Fevonu jsem si koupil asi před několika měsíci z druhé ruky jako předem jasnou DVOJKU Sigmu SD14 - coby záložní DF.
Říkám si přitom: "Cože na ní její zastánci vidí tak děsně úžasného?" a šel jsem udělat ven svoje první fotky.
Nooo, možná někteří už tušíte jak jsem se asi tvářil když jsem zpracovával pak večer první sigmovské rawy... neinterpolovaně.
To by byly určitě zajímavé fotky mého údivu, ale možná ještě zajimavější zvuky
Ale i přesto... na svoji K20ku při práci nedám nadále dopustit. A v porovnání s obdobným segmentem u konkurence mám pořád jasno.
Ovšem, kdykoli jsem doma a procházím kolem SD14ky v batohu v předsíni anebo když na mě zase udělá ten svůj kukuč a já ji zase(!) táhnu z baráku "zahnout K20ce" tak si stejně jen tak tiše pro sebe cedím mezi skřípajícíma zubama: "Ty mrško jedna sigmácká... cos mi to jen udělala?"
...a připadnu si přitom tak trochu jako nevěrník a zrádce
Povím Vám krátký příběh o lásce a zradě a o pokusu o soužití s dvěma láskami... což vlastně k tomuto vláknu alespoň částečně patří.
Tak tedy. Jen tak z hecu a protože mě to zajímalo právě kvůli Fevonu jsem si koupil asi před několika měsíci z druhé ruky jako předem jasnou DVOJKU Sigmu SD14 - coby záložní DF.
Říkám si přitom: "Cože na ní její zastánci vidí tak děsně úžasného?" a šel jsem udělat ven svoje první fotky.
Nooo, možná někteří už tušíte jak jsem se asi tvářil když jsem zpracovával pak večer první sigmovské rawy... neinterpolovaně.
Ale i přesto... na svoji K20ku při práci nedám nadále dopustit. A v porovnání s obdobným segmentem u konkurence mám pořád jasno.
Ovšem, kdykoli jsem doma a procházím kolem SD14ky v batohu v předsíni anebo když na mě zase udělá ten svůj kukuč a já ji zase(!) táhnu z baráku "zahnout K20ce" tak si stejně jen tak tiše pro sebe cedím mezi skřípajícíma zubama: "Ty mrško jedna sigmácká... cos mi to jen udělala?"
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
to Kalibutan:
...řeknu Ti, že mě přepadají občas naprosto stejně hříšné myšlenky... ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá... Foevon ma sakra něco do sebe. Akorát je škoda toho "malého" rozlišení. ale přiznám že jsem neviděl zvětšeniny ze Sigmy.. otázkou je proč.. zda kvůli malému rozlišení nebo jen proto, že to u nás není tak rozšířené tělo... ale popravdě.. teřba bych byl překvapen...
asi bych si dokázal představit Sigmu na desk top produktové foto... s 30/1,4 by to zcela určitě bylo hodně zajímavé...
...řeknu Ti, že mě přepadají občas naprosto stejně hříšné myšlenky... ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá... Foevon ma sakra něco do sebe. Akorát je škoda toho "malého" rozlišení. ale přiznám že jsem neviděl zvětšeniny ze Sigmy.. otázkou je proč.. zda kvůli malému rozlišení nebo jen proto, že to u nás není tak rozšířené tělo... ale popravdě.. teřba bych byl překvapen...
asi bych si dokázal představit Sigmu na desk top produktové foto... s 30/1,4 by to zcela určitě bylo hodně zajímavé...
Pentax
Kalibutan píše:Dovolte i me prijit s malou troškou do mlýna.
Abych se přiznal... dost dobře nechápu souvislost s předchozí debatou.
Na stranu druhou ještě víc nechápu, proč se tenhle druh čipu nepoužívá více... SD14 jsem měl doma 3 dny. Na první i druhej pohled zcela průměrnej až podprůměrnej foťák, než jsem se podíval na fotky. Z mého subjektivního pohledu rozhodně snesly i po interpolaci porovnání s 5D MII.
Jen je to bohužel v podstatě mrtvá značka (na tělo) . Fakt škoda...
Jinak... válí se mi doma několik nových blesků Sigma 50 ST pro TTL Sigmy. V případě zájmu PM
V rozlišení bych problém neviděl... ve skutečnosti to je tak, že Bayerovské rozlišení si musíš vydělit cca 4 (nebo to FV 4x vynásobit), aby jsi měl představu o kvalitě.fjo píše:to Kalibutan:
(stop FLAME .... to 4x jsem jen střelil, nepište mi, že to je jen 3x apod. ... u bayera zase něco přijde na zmar samotným procesem).
Vyšší by stejně už překročilo vykreslovací schopnost objektivů....
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To miky_lbc:
No ne, já si jen všim, že to vlákno má takový ten příznačný rozlúčkový název tak mě napadlo, že je to to pravé místo naznačit, že se pokouším o kooperaci dvou milenek bez nějaké brutální a neetické (z mého pohledu) rozlúčky
No ne, já si jen všim, že to vlákno má takový ten příznačný rozlúčkový název tak mě napadlo, že je to to pravé místo naznačit, že se pokouším o kooperaci dvou milenek bez nějaké brutální a neetické (z mého pohledu) rozlúčky
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
Myslím, ať tak nebo tak.... sešli jsme se to všichni jako nadšenci fototechniky. Myslím, že většina profesionálů věci až tak nepitvá. Důležitý je podle mne u přístroje přesný a rychlý autofokus... zbytek se dá už "nějak dodělat". Podání barev je u vetšiny DSLR na velmi slušné úrovni a rozdíly jsou pro lidské oko nepostřehnutelné. Pro studiové fotografy je samozřejmě důležitá také spoluprace s další technikou. Z mého pohledu u vyšších řad Nikonu mne oslovuje především spolehlivý sytém AF. Ve všem ostatním mi Pentax vyhovuje.
K20D, P FA 50/1.4, Tamron AF 70-300/4-5.6 Di, Pentax AF 360FGZ, Pentax DA 18-55 II seťák
...určitě... já jsem si tak říkal, že kolikrát tu řešíme roupy.. jasně, jsou fotografické disciplíny, které vyžadují jasně definované parametry.. ale jak píše Krokodýl, když odhlédneme od rychlosti, pak v podstatě PX vyhovuje. Když se podíváme na skutečně profi zařízení jako Mamiya, PhaseOne, Hass (s datovými stěnami), tak tam jsou důležité úplně jiné parametry.. podívejte se na rozsah ISO ...proti 35mm přístrojům je to bída utrpení... ale přesto z těchto strojů lezou naprosto úchvatné snímky... prostě pokud chceme něčeho dosáhnout (připomínám, že teď opravdu nemyslím reportážní fotky ) a víme jak toho dosáhnout, tak toho dosáhneme. Takže, horší šum při vyšším ISO..?? Přisvělíme a pak světlost upravíme v editoru... při ateliérové práci to zdaleka není jen o těle a objektivech. Celý proces je mnohem obsáhlejší a post-procesing je výraznou položkou. Ale je jasné, že teď tu píši o zcela jiných cenových relacích, než na které kdy většina z nás bude moci jen pomyslet...
...a zpět k Sigmě... na klidnou, uvážlivou práci v aťasu, kdy je relativně dost času, pomalejší AF vůbec nehraje roli... naopak "interpretace", podání snímků snímačem Foveon je tu výhodou...
bohužel při hledání univerzálnějších zařízení jsme "odkázáni" na standardní 35mm těla a požadujeme od nich maximum... ale ruku na srdce, je možné od takových univerzálních zařízení očekávat parametry specializovaných těl..?? Těžko... takže berme co je a spíše hledejme cesty, jak z těchto dostupných těl vymačkat maximum...
....tak a teď do mě...
...a zpět k Sigmě... na klidnou, uvážlivou práci v aťasu, kdy je relativně dost času, pomalejší AF vůbec nehraje roli... naopak "interpretace", podání snímků snímačem Foveon je tu výhodou...
bohužel při hledání univerzálnějších zařízení jsme "odkázáni" na standardní 35mm těla a požadujeme od nich maximum... ale ruku na srdce, je možné od takových univerzálních zařízení očekávat parametry specializovaných těl..?? Těžko... takže berme co je a spíše hledejme cesty, jak z těchto dostupných těl vymačkat maximum...
....tak a teď do mě...
Pentax
preco neeticke ? s pentaxom som zasil super chvile od Samorina az po Indoneziu. Posledny bol Pentax zraz. Tak som len Pentax kolegom zo zrazu oznamil ze to menim za ine....Precitaj si este raz moj prvy prispevok..Kalibutan píše:To miky_lbc:
K10D, Sigma 10-20 F4-5.6, Tamron AF 17-50, F2.8, Pentax DA*55 F1.4, Tamron SP AF 70-200 F2.8, Tamron 28-300, Pentax 18-55, Pentax 55-200, Pentax AF 540, Tamrac 9, Hoya Pro1