Výběr ultrazoomu

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 25 čer 2009, 10:13

Ešte by som doplnil že ultradoomy pre zrkadlovky úplne nezatracujem.Aj medzi nimi sa nájdu skvosty ako napríklad nikkor 18-200.To je výborný objektív so skvelými parametrami o ktorého kúpe by som tuho rozmýšľal keby som mal Nikon.Existuje aj profi od Canonu 28-300 L,http://www.photozone.de/canon_eos_ff/42 ... _3556is_5d
ešte na film,ten je ale za neskutočné peniaze.Vyrobiť sa teda dajú ale musia sa aj zaplatiť a frofisféra aj tak po takýchto objektívoch nesiaha a z toho pramení výroba kompromisných amatérskych skiel-za slušnú cenu priemerná kvalita.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

p_o
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od p_o » 25 čer 2009, 21:10

Klingo píše:...Nasadiť na K20-s rozlíšením 200 č/mm objektív ktorý má max rozlíšenie 80 č/mm a na najdlhšom ohnisku ešte menej je naozaj dehonestovanie kvality aké nemá páru.To kompakt poslúži rovnako.Aj keď autor témy má K100D časom by sám zistil že za sklo vyhodil nemalé peniaze a nakoniec ho nebude používať vôbec.Problém je ale v ľudskej(chlapskej)ješitnosti že si neradi priznáme chybu a snažíme sa sami sebe ospravedlniť svoje konanie napriek dobre mieneným radám ktoré sme nebrali do úvahy.
Takže záverečná rada znie-kúp si ktorý len chceš,ak nemáš na fotografiu vysoké nároky a chceš mať iba pamiatku s ciest poslúži ti každý.Ak sa však chceš fotografií venovať na vyššej úrovni sú to vyhodené peniaze a časom na to prídeš sám.
Ale pokud amaterovi kvalita UZ objektivu staci a zrcadlo kupoval protoze mu vlastnosti UZ kompaktu nestaci, tak je pochopitelne ze chce poradit ktere UZ sklo je lepsi, aby to vyhozene penize nebyly.
Ja uz mam ten tamron 18-250 pres 2 roky a nepovazuju to za vyhozene penize a pouzivam ho tak v 50% pripadu. Na neco kompakt mozna staci, kdyz nechci tahat zrcadlo, tak mam kompakt nikona, ale pro me je ten tamron nenahraditelnej a zadny kompakt nesplni pozadavky jake mam.
A na to co potrebuji mi tamron staci a na to na co mi nestaci mam sigmu 50mm makro. Kazdy foti neco jineho, kazdy ma jine pozadavky, ale zatracovat UZ skla s tim ze ten kdo je pouziva je hlupak, ktery si mel koupit kompakt, to je hodne silny kafe a hodne amateru te za tohle nebude mit rado.
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 25 čer 2009, 23:17

Klingo píše:EAj medzi nimi sa nájdu skvosty ako napríklad nikkor 18-200.To je výborný objektív so skvelými parametrami
Mno s tou kvalitou toho UZ bych to neprehanel. Videl jsem fotky ze svatby timto objektivem a nejdriv jsem si myslel ze ma vzdycky spatne zaostreno (oci pri portretu nebyli nikdy ostre) ale pak jsem zjistil ze to proste lepe nekresli. Bylo to dokonce dost videt i na fotkach velikosti 13x19cm...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

aes
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od aes » 26 čer 2009, 07:56

Tiez som videl zopar fotiek bez upravy za dobrych svetelnych podmienok z nejakych 'dobrych' canonackych obejktivov..aj ultrazvukovych a musim povedat ze pentaxacky zakladak je o dve triedy lepsi.
A verim tomu, ze aj tie opacne pripady su pravdive..tamron 18-250 moze byt kludne lepsi nez nejake malorozsahove specializovane objektivy. Som napriklad zarazeny,ze sa tak lahko akceptuje tak velka aberacia ako je u tamrona aj PX 17-50/F2,8 (16-50/F2,8). Za ten tamron ked zapltaim polovicu co za ten PX, tak by som sa az tolko nestazoval, ak ma ostatne vlastnosti dobre, ale s tou premrstenou PX cenou by som cakal viac.
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 26 čer 2009, 08:00

Tak pozor!!! nikdy som nepísal že kto používa alebo si kúpi ultrazoom je hlupák.Iba som naznačil že tí čo kupujú takéto sklá majú veľmi nízke nároky na kvalitu a tým stačí kompakt.Pretože akonáhle urobíš fotku aspoň A4 zistíš aké sú nedokonalé.No a často sú ľudia ktorí majú na kvalitu optiky prehnane vysoké nároky,pozerajú vady na 200% zväčšení a nikdy neurobia papierovú fotku väčšiu ako 13x18.Všetko je o tom uvedomiť si na čo to potrebujem.Argument že zrkadlovka s ultrazoomom mi dá predsa väčšiu kvalitu ako kompakt neobstojí keď viem že nikdy nebudem vystavovať,posielať na súťaže alebo sa tým živiť .A to je jediný dôvod prečo mať kvalitné sklá.Mať ich iba preto lebo na to mám a vypisovať vo fórach aké sú super mi pripadá zvrátené a u mňa sú to len obyčajní technický onanisti ktorým o fotografiu vôbec nejde.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 26 čer 2009, 08:21

BenaCZ píše:
Klingo píše:EAj medzi nimi sa nájdu skvosty ako napríklad nikkor 18-200.To je výborný objektív so skvelými parametrami
Mno s tou kvalitou toho UZ bych to neprehanel. Videl jsem fotky ze svatby timto objektivem a nejdriv jsem si myslel ze ma vzdycky spatne zaostreno (oci pri portretu nebyli nikdy ostre) ale pak jsem zjistil ze to proste lepe nekresli. Bylo to dokonce dost videt i na fotkach velikosti 13x19cm...
Je to tak, Nikonisti kolem tohohle objektivu udelali hrozny hype, oni proste museji mit vsechno nejlepsi.
Ja jsem zkousel D80 s timhle objektivem kdyz jsem se rozhodoval mezi Nikonem, Canonem a Pentaxem a diky ukrutne pomalemu ostreni a nic moc kresbe tohohle objektivu to Nikon prohral.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 26 čer 2009, 09:37

Achjo... to je zase debata.

To na tohle máte čas? Hlavně je to stále dokolečka... přečtěte si moje příspěvky před několika dny z tohodle fóra.

Tak ještě jednou a naposledy:

Zrcadlo + ultrazoom (pouze ultrazoom) jsou dle mého názoru vyhozené peníze. Už jen proto, že ultrazoomové kompakty nemají jen směšných 18-250 ale klidně 17-600. Mají i tak o trochu horší kvalitu, horší výstup při vysokém ISO, elektronickej hledáček .... ale zase spoustu výhod. Cena, velikost, univerzálnost, proti zrcadlovkám mnohem promakanější systém programů apod.

Zrcadlo + kvalitní skla + ultrazoom .... proč ne? Sám mam 18-250, používám ho dost často a vůbec se za to nestydim. V moment, když jsem na nějaké rodinné oslavě (připitej a vůbec se mi nechce měnit skla) nebo dělám nějakou reportáž, kde se fotky budeou používat jen v nízkém rozlišení. Prostě v aplikacích kde mi nejde vůbec o kvalitu .... proč bych ho měl mít "zakázanej" :o). A přece si nebudu kupovat ještě kompakt (btw... malej kompakt mam, ultrazoomovej kompakt jsem si chtěl koupit taky... ale pak jsem se podíval do elektronického hledáčku a vyzkoušel si ovládání... a řekl jsem si, že bude výhodnější si koupit pro mojí zrcadlovku ultrazoom).

.... a tomu říkáte degradace zrcadlovky? Já si myslim, že v tom je naopak její síla. Před focením si můžu výměnou objektivu svůj foťák přizpůsobit svejm požadavkům na výsledek. To mi kompakt nedá...

A kromě toho... to už se tu jen hádají EGA.

Mam zrcadlo... jsem KING. Nejlíp ho využívám, dělám nejlepší fotky. Ostatní co si vezmou ultrazoom tomu nerozumí.

Vždyť lidi... uvědomte si, že tohle je stejná debata jako monofokál vs zoom !!! Jenž na tohle téma se tu nikdo tak ostře nehádá, protože skoro každej zoomy někdy používáme. Zoom vs superzoom je další krok na téhle debatě... jenže superzoom každý nemá... a je tu FLAME.

Tak znova a naposledy... superzoomy nejsou kvalitní skla ale jsou univerzální.

A pro někoho, kdo v daný okamžik chce spíše univerzální sklo a stačí mu nižší kvalita výstupu.... je to dobrá volba. A na jinou fotku, kde zase výstup potřebuje lepší si dá monofokál.

A fakt konec... už zase vidim ty další reakce.

"Když nechce kvalitní fotku... proč používá zrcadlo... blbablabla... já dělám fotky pevnejma sklama a jsou nejlepší... takovej člověk nemá mít foťák jako já... blablabla... je to jen namachrovanej debil, co musí mít všechno nejdražší... blablabla".

Spiridon
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Spiridon » 26 čer 2009, 18:04

Koukám, že se to pěkně rozjelo.
Asi bych měl také zareagovat, když už jsem to spáchal.
Já osobně také nejsem obvykle milovníkem těchto skel, ale představte si moji situaci. Jste na 14 dní v horách, min 20 kilo na zádech a ploužíte se po hřebenech a údolích, kde je toho na vyfocení opravdu hodně. Tady kytička, tam medvěd buhví jak daleko. Nakonec přijdete do salaše a chcete si vyfotit atmosféru s bačou. Na svých dovolených nesedim na zadku v jednom místě, ale cestuju po větších štrekách, většinou po svých,. A tím si myslím, že jsem dostatečně vysvětlil důvod proč uvažuji o UZ. Předně je to váha celého vybavení a skladnost. Věřte mi, že každý dkg je znát. Ti co tímto způsobem tráví svůj čas mi daj určitě za pravdu. Proto chci univerzál. NA CESTY.

To jsem měl asi říci hned na začátku, ale kdo to mohl tušit.
Příště až budu řešit nějaký obdobný problém, možná to vyřeším přidáním hlasování.

Děkuji
Pentax K 100D super, DA 18-55, DA 55-300, M 50

p_o
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od p_o » 26 čer 2009, 18:13

miky_lbc píše: ... proti zrcadlovkám mnohem promakanější systém programů apod.
Asi jsem malo in, protoze me programy na kompaktu akorat matou a netusim ktery zvolit, aby fotka dopadla tak jak chci. Chybi mi manualni rezim, nebo alespon priorita casu/clony + kompenzace, aby clovek mohl ovlivnit jak ta fotka dopadne.
miky_lbc píše: Zrcadlo + kvalitní skla + ultrazoom .... proč ne? Sám mam 18-250, používám ho dost často a vůbec se za to nestydim. V moment, když jsem na nějaké rodinné oslavě nebo dělám nějakou reportáž, kde se fotky budeou používat jen v nízkém rozlišení. Prostě v aplikacích kde mi nejde vůbec o kvalitu .... proč bych ho měl mít "zakázanej" :o). A přece si nebudu kupovat ještě kompakt (btw... malej kompakt mam, ultrazoomovej kompakt jsem si chtěl koupit taky... ale pak jsem se podíval do elektronického hledáčku a vyzkoušel si ovládání... a řekl jsem si, že bude výhodnější si koupit pro mojí zrcadlovku ultrazoom).

.... a tomu říkáte degradace zrcadlovky? Já si myslim, že v tom je naopak její síla. Před focením si můžu výměnou objektivu svůj foťák přizpůsobit svejm požadavkům na výsledek. To mi kompakt nedá...
Jako kdybys cetl a zapsal moje myslenky :-)
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 27 čer 2009, 07:56

p_o píše:
miky_lbc píše: ... proti zrcadlovkám mnohem promakanější systém programů apod.
Asi jsem malo in, protoze me programy na kompaktu akorat matou a netusim ktery zvolit, aby fotka dopadla tak jak chci. Chybi mi manualni rezim, nebo alespon priorita casu/clony + kompenzace, aby clovek mohl ovlivnit jak ta fotka dopadne.
Mno... a právě proto máme zrcadlovky, ne? :-). Taky nemam rád automatické módy.

Ale chtěl jsem tim napsat, že pro člověka, který ho chce (chce jen mačkat), je kompakt výhodnější. Přijde mi, že automatické programy tady fungují mnohem promakaněji než na zrcadlovkách. Když dám do ruky příteli matky K10D na zelenou ať cvaká, výsledek je v podstatě vždycky horší, než když si do ruky vezme kompakt.

Tak jsem to myslel....

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“