Manfrotto 175B, nebo Velbon 435
Moderátor: Moderátoři
Manfrotto 175B, nebo Velbon 435
Cau lidi, potreboval bych poradit s vyberem stativu... Mam K200D s Px teletem 55-300... a premyslim o techto stativech, nebo o Velbonu 600R..., ktery mi pripada moc dlouhy ve slozenym stavu(63cm). Manfrotto s hlavou 804 RC2 a Velbon se 157Q pokud by to slo, kvuli foceni panoramat.
Osobne mam velbon 750N a jsem s nim nadmiru spokojeny. Je mensi ve slozenem stavu, protoze ma vice dilu noh a je dostatecne robustni, takze stabilita taky neni problem. Jedine co mi na nem vadi a asi tobe by brzo taky, ze ta hlava neni moc dobra na foceni panoramat...neda se aretovat kazdy smer zvlast...dost panoramat mi tim padem pada, i kdyz mam nasazenou libelu. Sam ted hledam nejakou lepsi hlavu na ten stativ...na panoramata vubec nedoporucuji...
Jinak kvalita zpracovani je vyborna...vse stale funguje tak jak ma a hlavne bez nejmensich problemu
Jinak kvalita zpracovani je vyborna...vse stale funguje tak jak ma a hlavne bez nejmensich problemu
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
Jenze to je teorie...praxe je jina. Ta hlava se snazi fungovat tak jak je popsano vyse, ale bohuzel je docela dost tezke odhadnout kdy je povoleny jen jeden smer a kdy se pohybuji oba. Ve skutecnosti se obcas stane ze se fotak nepohybuje pouze ve vodorovnem smeru a na miste si toho clovek nevsimne. Jenomze pri skladani panoramat z peti a vice snimku uz to dela docela problem a kvuli orezu vznika pouze nudle. Proto se mi zda lepsi mit manualne oddelene oba smery a mit jistotu, ze se urcite pohybuje jen jeden...
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58