Cybersammy - namiesto sigmy som uvazoval o tom tamrone, ak by nerobil problem, alebo pentax 16-45/4 . tamron je svetelnejsi a vyzera to byt kvalitne sklicko za tie peniaze, ale zas je tu vecsie riziko nekompatibility, pentax je menej svetelny, tak neviem..
Ak mam platit za servis tazke prachy kym budem spokojny, mozem sa na to ... a navyse cakat kym mi to porobia..
teraz potrebujem vsetky skla ako sol, nemozem ich posielat do servisu, v polovici jula mam fotit vystavu koni, a otvorenie prveho orloja na slovensku (stara bystrica)
http://www.starabystrica.sk/index.php?I ... &task=view (na tej poslednej fotke vidiet aj dom mojej milej

)
este uvidim co sa mi podari poriesit s tou K10D, rozhodol som sa ze sa snou rozlucim, skusim ju solidne predat,tak aby nastavajuci majitel s nou nemal problemy, mam jedneho zaujemcu, ale neviem ake ma skla.., ak by sa nedarilo a chylilo by sa ku koncu zaruky, vytiahnem posledne eso z rukava- zakon 250/2007 ktory bol podla mna pentaxom poruseny, akurat si to asi v servise neuvedomuju, kym im niekto neodcituje paragraf 2 a 4.
keby som poslal do servisu samostatne telo, predpokladam ze by som nepochodil, zmerali by to na svojom referencnom objektive, a oznamili by mi ze je to bez chyby.. nemal by som ako dolozit ze na mojich sklach to robi problem..
fotos fajn, dik

K20D; K100D; SIGMA 24-70 EX DG macro; SIGMA AF 24/2,8; PENTAX F 50/1,4; PENTAX M 135/3,5; PENTAX SMC DA* 50-135/2,8 ED (IF) SDM, SIGMA 10-20/4-5,6, METZ 48 AF-1, MANFROTTO 055CXPRO3, hlava MANFROTTO 488RC4