Předsklopení zrcadla
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Předsklopení zrcadla
Ahoj vespolek,
tuší někdo jak provést u K20D předsklopení zrcadla? Zatím jsem dohledal, že je tato funkce víceméně suplovatelná živým náhledem, ale co kdybych chtěl ostřit přes hledáček, pak si předsklopit zrcadlo a fotit kabelovou spouští?
tuší někdo jak provést u K20D předsklopení zrcadla? Zatím jsem dohledal, že je tato funkce víceméně suplovatelná živým náhledem, ale co kdybych chtěl ostřit přes hledáček, pak si předsklopit zrcadlo a fotit kabelovou spouští?
1. uz sa to tu riesilo, pohladaj...
2. nastav si 2s samospust, tam sa predsklapa zrkadlo, pripadne hladaj v manuali "mirror lock-up"
2 moderators: LOCK
2. nastav si 2s samospust, tam sa predsklapa zrkadlo, pripadne hladaj v manuali "mirror lock-up"
2 moderators: LOCK
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz. Předsklopení zrcátka funguje jen při použití samospouště 2sec ?
Při použití dálkového ovládání Pentax F předsklopit zrcátko asi nejde, že ?
Při použití stativu a delších časů, je výhodnější použít který režim, předsklopení či použití dálkového ovladače ?
Díky...
Při použití dálkového ovládání Pentax F předsklopit zrcátko asi nejde, že ?
Při použití stativu a delších časů, je výhodnější použít který režim, předsklopení či použití dálkového ovladače ?
Díky...
Čekatel na K-3, DA35/2,8ltd., A50/1,7
samozrejme ze jde, ale musis nastavit z volby bezdratove spouste se tremi sekundami zpozdenim...je to hned dalsi volba oproti klasicke bezdratove spousti ...predsklopi se zrcatko prave na ony tri sekundy
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
zrcatko se predsklopi, ale zaverka se otevre az v momente expozice, takze na cip dopada svetlo stejnou dobu jako bez predsklopeni, takze na prehrivani cipu by to nemelo mit vliv...sum je tedy stejny jen se eliminuji vibrace od zrcatka
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
Re: Předsklopení zrcadla
A není náhodou ideální použít stativ + dálkovou spoušť v kombinaci s LiveView? Nejsem si jist, zda ty 3 vteřiny na ustálení stačí...
Re: Předsklopení zrcadla
Aha, až teď jsem si všiml, že je řeč o K-20, která nejspíš LV nemá... Tak nic...