Pentax K10D a ostrenie s SDM objektivmi

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
100r
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od 100r » 10 čer 2009, 17:00

a zas sa o pentaxe hovori... asi chcu, aby sa ludia zbavili k10 a kupovali nove tela...
inac sme si to na seba asi privolali - af-ko sa mi yebe odvtedy, odkedy sa tu zacali pretriasat temy okolo neho... asi sme brnkli na nejaku nespravnu strunu a cele sme to na seba nasili
STACILO UZ!!!

P.S.: sorry za citovy vylev, ale som na seba nahnevany, ze mi dnes pri foteni dosli baterky po druhom zabere...
all heil to the new flesh!
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 10 čer 2009, 18:47

SeaBear píše:Hehe, vítej v klubu: "Pentaxi, máš poslední šanci" :D
Jeden kamarad takhle uz par let dava posledni sance Canonu... Ze stejneho duvodu. Ale neverim, ze by nekdy opravdu presel.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 10 čer 2009, 19:07

aerofoto píše:elho-cid: priznam sa ze som nevedel do coho idem,keby som vedel, nejdem do toho. Preto spominam to, ze o chybach vyrobku by mal vyrobca informovat pri predaji. Neviem ako bol na tom tvoj fotak,ale moj je takmer nepouzitelny s objektivmi ktore na k100d slapu perfektne, a ta je minimalne tak stara ako k10d. A nejde len o sdm sklo, na k10 su naprd vsetky objektivy ktore mam. Kde ma pentax info: ak si kupite k10d, s kazdym objektivom,starym ci novym pojdete do servisu,alebo,nekupujte si sigmy, lebo s tym nezaostrite.
Hele je mi moc líto že máš potíže s ostřením, ale většina K10D je bez větších problémů. Na té mojí taky žádná ne-DG Sigma, co jsem zkoušel, neostří dobře, ale to je nekompatibilita Sigmy. Řeším to tak, že Sigmu nekoupím.
Ale někdy si od kamaráda půjčím K100D a od dalšího Sigmu a zkusím, co to bude dělat.

aerofoto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od aerofoto » 10 čer 2009, 19:38

elho_cid - ak je to o nekompatibilite, tak to ti mozem len ticho zavidiet, ze si o takomto probleme vedel skor, ako si si kupil nejaku sigmu. ja som tu sigmu kupil spolu s K100D a az potom som kupil K10D. na stovke super fotky a na desine nula bodov.

...ako ma clovek pred kupou fotoaparatu vediet takuto vec? ano, kupoval som na svoju byvalu nadupanu skodu 105 S napravnicu z polska o polovicu lacnejsiu ako origo skoda, a musel som tam dopasovat nejake otvory, aby som to namontoval, ale koho ma napadnut ze ked sigma vyraba objektivy pre pentax a su na nu vseobecne dobre ohlasy, ze na jednom modeli to bude ostrit super a na druhom je to prepadak??? ak takato nekompatibilita existujem mal by o tom zakaznik vediet skor ako si vyrobok kupi.
toto ma na tom stve - ked si nieco kupujes, vsade sama reklama aky to je super vyrobok, aka je to spickova kvalita, spetna kompatibilita objektivov, a ked si to kupis, zacnes chodit po servisoch...
v skratke, ked tie skla vedia ostrit na vsetkych ostatnych modeloch , preco je problem na K10D ?

este beriem do uvahy cybersammyho poznamku o posunutom af, kiez by mal pravdu.. len dufam ze to nepripisu mechanickemu poskodeniu, s tym fotakom som netukol
K20D; K100D; SIGMA 24-70 EX DG macro; SIGMA AF 24/2,8; PENTAX F 50/1,4; PENTAX M 135/3,5; PENTAX SMC DA* 50-135/2,8 ED (IF) SDM, SIGMA 10-20/4-5,6, METZ 48 AF-1, MANFROTTO 055CXPRO3, hlava MANFROTTO 488RC4

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 10 čer 2009, 20:42

elho_cid píše:Jeden kamarad takhle uz par let dava posledni sance Canonu... Ze stejneho duvodu. Ale neverim, ze by nekdy opravdu presel.
Pravda je, že změnit značku opravdu nechci z mnoha různých důvodů. Ale jak už jsem tu psal, pokud taková negativní situace nastane.. udělám to :wink:
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 10 čer 2009, 21:32

aerofoto píše:elho_cid - ak je to o nekompatibilite, tak to ti mozem len ticho zavidiet, ze si o takomto probleme vedel skor, ako si si kupil nejaku sigmu. ja som tu sigmu kupil spolu s K100D a az potom som kupil K10D. na stovke super fotky a na desine nula bodov.
Ja koupil Sigmy 2 :)
Jednu 180 macro, ale tam stejne vetsinou ostrim manualne a pak mam Bigmu 50-500 a u ni se se spatnym ostrenim smiruju tezko, ale co se da delat. Co jsem mel Sigmy pujcene (treba 28-70/2,8 ) tak jeste mnohem horsi. Dela to i Sigma, co si pritelkyne koupila na Canon. Vsechny ty problematicke Sigmy, ktere jsem videl jsou bez DG.
Docetl jsem se ze ostreni detekci faze zkratka takove chyby v principu dela. I kdyz jsou telo i objektiv ve vyrobnich tolernacich a tedy v poradku, muze se stat, ze jsou na opacnych koncich te tolerance a pak to holt ostri hodne blbe. Nejvic je to problem u svetelnych objektivu s malou hloubkou ostrosti.
Mam i stary Pentax objektiv, ktery mi ostri mimo, ale ten je nejak posunuty nasledkem padu.
Slysel jsem, ze Sigma nekupuje licence na komunikacni protokol a specifikace systemovych bajonetu, ale provedi reverzni inzenyrstvi. To se tykalo Canonu, kde s tim byly pred par lety hrozne problemy a Sigmy za novejsich telech prestavaly fungovat. Sigma to resi ctyrletou zarukou a nahranim noveho FW do objektivu, ale to nebezpeci je tu vzdycky - novejsi AF na tele muze Sigmam zatopit. Asi se neco podobneho stalo i u Pentaxu. Nedivil bych se kdyby se to stavalo i u jinych systemu nez je P a C, ale s temi nemam zkusenosti.
Ja osobne si pockam na nejake zkusenosti s K-7 a budu doufat, ze se to tim vyresi. K10 si necham jako zalozni telo, porad mam par objektivu, se kterymi ostri narosto skvele.
Fuj, to jsem se rozepsal.

aerofoto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od aerofoto » 10 čer 2009, 21:39

ako som spominal v prispevku z cca 15 hodiny, podelim sa o drobnsti z dnesneho telefonatu s exaprom. volal som s nejakym panom (ospravedlnujem sa ze som zase nezachytil jeho meno) co ma zrejme nastarosti formality ohladne reklamacii. na moj argument, ze na K100D mi vsetky objektivy ostria dobre, a na K10D neostri dobre ziaden,a preto nechcem riesit nastavovanie objektivov, ale reklamovat telo (resp. bezplatne nastavenie skiel), mi rozpraval o tom, ze plne kompatibilne objektivy su len DA, a ostatne (napr. F, FA..) su objektivy z cias kinofilmoveho plnoformatu, a mozu mat nejake obmedzenia vo funkcnosti, a ak nastane nejaky problem je tu pre nas moznost vyuzit servis. odvolaval sa na to ze to mam v navode na pouzitie, snad to myslel dobre, a len sa poplietol , lebo teraz kukam do manualu, a plne funkcne to ma byt s objektivmi DA, D FA, FA, FA J, F alebo iných, ktoré majú "A" polohu clonoveho kruzku. - mne napr. F 50/1,4 ostri zle. zo skusenosti z predchadzajucich telefonatov, ze tento pan mi k tomu nic viac nepovie, som si ho vypocul, a potom mi povedal ze sa mam rozhodnut ako idem dalej postupovat, mam sa ozvat. onedlho pojde na vychod jeden kamarat, tak im to po nom vsetko poslem so sprievodnym listom, nech to pozru, mozno to bude posun toho AF senzoru ako spomina cybersammy, len je zvlastne ze ich take nieco nenapadne, stale mi len diktuju cennik nastavovania objektivov.. ved maju aj moje testovacie snimky (spravil som si testovaciu naklonenu rovinu so stupnicou..).

pridam nejake citaty:
Zbierka zkonov č. 250/2007 §4 povinnosti predavajuceho odsek 1 pismeno B: predávajúci je povinný predávať výrobky a poskytovať služby v bežnej kvalite...
beznu kvalitu tu rozumiem ze odfotim fotku a je taka ako ma byt.

informačné povinnosti §11 odsek 1: Predávajúci je povinný pri predaji informovať spotrebiteľa o vlastnostiach predávaného výrobku...
§12 odsek 4: Pri predaji použitého alebo upravovaného výrobku,
výrobku s vadou alebo výrobku, ktorého úžitkové
vlastnosti sú inak obmedzené
, musí predávajúci na
túto skutočnosť spotrebiteľa vopred upozorniť...
ak sa bavime o kompatibilite, kde ma pentax napisane, ze pouzitie objektivov moze byt obmedzene? resp. kde je napisane ze si nemam kupovat objektivy inych vyrobcov? ano, to druhe je takym drobnym napisane v manuali, ale chcelo by to podla mna byt informovany este pred kupou fotaku..

paragrafy o lehote na vybavenie reklamacie a narokoch pri jej nedodrzani asi netreba citovat..
K20D; K100D; SIGMA 24-70 EX DG macro; SIGMA AF 24/2,8; PENTAX F 50/1,4; PENTAX M 135/3,5; PENTAX SMC DA* 50-135/2,8 ED (IF) SDM, SIGMA 10-20/4-5,6, METZ 48 AF-1, MANFROTTO 055CXPRO3, hlava MANFROTTO 488RC4

aerofoto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od aerofoto » 11 čer 2009, 06:01

...este som sa zabudol spytat:
ako sa k tomuto problemu stavia www.pentaxfriends.eu? uz drahus tu nakopol ze by sa v nasom "pentaxfriends-kom" mene zbuchalo nieco ako hromadna staznost. Lebo kym tu budeme medzi sebou hromzit a nic sa nedostane von, nema sa ani co udiat.. snad by to aspon exapro mohlo obmekcit k bezplatnemu servisu vsetkych objektivov alebo co..
ved je myslim nad slnko jasne ze K10D je problemova. ajked ako pise elho_cid vecsina K10D je bez vaznejsich problemov, ak poznas nejake statistiky, von s nimi.. ja si myslim ze je nas tu dost s podobnym problemom a nazorom na to, aby sa dalo povedat ze K10D je proste naprd, a vecsina z nas sa o tom dozvedela az po jej kupe.

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 11 čer 2009, 08:15

2 aerofoto: Posunuty AF moze byt aj z vyroby. Ja som mal z vyroby posunuty nie len AF senzor, ale aj AE senzor a aj hranol. Najskor mi tvrdili, ze to bude silnym narazom a ja som im hovoril, ze som s tym netukol nikde a ked im fotak prisiel, tak ho dokladne popozerali, ci nie je telo niekde tuknute a ked zistili, ze nie je, tak mi uznali zaruku. Po 4och servisoch mam AE aj AF dobre aj s SDM aj s neSDM, jedine co mam je vadny 16-50, ktory som vcera uz poslal a matnica LL-80, ktoru mam tak ma sikmo vyzerane ciary, cize je na prd, ale to uz riesit nebudem.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 11 čer 2009, 16:03

Ja riesim teraz nieco odlisne, ale potom budem riesit nieco podobne. 14.5. 2009 som dal na reklamaciu Tamron 28-75/2,8 a doteraz nic. Lehota na vyriesenie im uplynie 13.6. 2009 o polnoci. Predpokladam, ze to dovtedy nestihnu a uz mam prichystany list v obalke o vypovedani zmluvy, ktory hned 15.6. 2009 expresne odosielam. A budem mat uplne v pazi, ze servis je az v Nemecku a ze maju problem s casovou lehotou. Do listu som dal niekolko presnych citacii z Obcianskeho zakonnika o ochrane spotrebitela a tak jednoducho nebudu mat ziadny narok na nejake klucky. Dopis som ukoncil cislom uctu, kam maju prist peniaze. Nejde o moju zlu kupu, ten objektiv by som bezchybny chcel, ale uz ma nebavi byt slusny a familiarny k niekomu, pre koho ste po zaplateni iba dalsie otravne cislo z faktury.
Neskor sa chystam riesit problem ked mam K10D v zaruke, FA 35/2 v zaruke, FA 50/1,4 v zaruke a za korekciu pre kazdy objektiv s K10D chce EXAPRO cca 30€. Inak som v tejto dobe dost dobre nastartovany, pretoze mi prave prisla odpoved z Generali Slovensko na moju staznost, a tam sa mi ospravedlnuju za to, ze ma chceli nepravom obtiahnut o nejake €-cka.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 11 čer 2009, 17:53

Hele zda se mi to, nebo maji problemy jenom slovaci?

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 11 čer 2009, 18:00

Neviem, ci maju ten problem len slovaci, ale napr. cesky servis je ochotny mi K10D dostelovat na moje FA-cka zadarmo. Tak preco na Slovensku za kazde 30€???

jolefoto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jolefoto » 11 čer 2009, 20:20

aerofoto píše:...este som sa zabudol spytat:
ako sa k tomuto problemu stavia www.pentaxfriends.eu? uz drahus tu nakopol ze by sa v nasom "pentaxfriends-kom" mene zbuchalo nieco ako hromadna staznost. Lebo kym tu budeme medzi sebou hromzit a nic sa nedostane von, nema sa ani co udiat.. snad by to aspon exapro mohlo obmekcit k bezplatnemu servisu vsetkych objektivov alebo co..
ved je myslim nad slnko jasne ze K10D je problemova. ajked ako pise elho_cid vecsina K10D je bez vaznejsich problemov, ak poznas nejake statistiky, von s nimi.. ja si myslim ze je nas tu dost s podobnym problemom a nazorom na to, aby sa dalo povedat ze K10D je proste naprd, a vecsina z nas sa o tom dozvedela az po jej kupe.
Plne sa pripájam k tejto akci, ak by sa mala konať. Ako už spomínal elho_cid, tak ono to fakt vyzerá že najviac problém s SDM a K10D majú asi len užívatelia na slovensku. :roll: Alebo je to aj tou prekliatou vzdialenosťou: Michalovce a zbytok Slovenska, aby sme si tieto problémy ujasnili ako sa hovorí zoči-voči.

aerofoto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od aerofoto » 11 čer 2009, 21:53

elho_cid - dufam ze nenarazas na narodnostnu otazku :)

100r
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od 100r » 12 čer 2009, 08:55

mozno na slovensko doviezli vadnu seriu, (OT, ale je to tak) sak slovaci vo vseobecnosti nemaju problem si nechat sypat popol na hlavu a sustavne sa nechat oyebavat :(
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“