Pentax K10D a ostrenie s SDM objektivmi
Moderátor: Moderátoři
Drahus ma dobru myslienku, ktovie, uz sa mozno niekto niekde pokusal o hromadnu megareklamaciu:) ja semtam nejake anglicke forum pozriem, ale len cez translate.google.com, a to je niekedy dobra hatlanina
zatial som kontaktoval exapro, uvidim ako to dopadne.
zatial som kontaktoval exapro, uvidim ako to dopadne.
K20D; K100D; SIGMA 24-70 EX DG macro; SIGMA AF 24/2,8; PENTAX F 50/1,4; PENTAX M 135/3,5; PENTAX SMC DA* 50-135/2,8 ED (IF) SDM, SIGMA 10-20/4-5,6, METZ 48 AF-1, MANFROTTO 055CXPRO3, hlava MANFROTTO 488RC4
To aerofoto : ok, daj vediet ako to dopadne. ja nemam chut posielat fotak cez celu republiku resp. celu europu. to ho radsej j...n o stenu, predam celu vybavu a kupim 5D MkII s konstantnou 50 a hotovo...
K-7 este moze zmenit nazor, pockam na prve skusenosti
K-7 este moze zmenit nazor, pockam na prve skusenosti
K10D, Sigma 10-20 F4-5.6, Tamron AF 17-50, F2.8, Pentax DA*55 F1.4, Tamron SP AF 70-200 F2.8, Tamron 28-300, Pentax 18-55, Pentax 55-200, Pentax AF 540, Tamrac 9, Hoya Pro1
Po takmer 6-tich tyzdnoch cakania na odpoved od nemcov (posielal som do Exapra testovacie zabery ako sa nemcom "podarilo" nastavit AF pre moj 17-70/4 SDM a oni to prelozili a preposlali nemcom) mi konecne prisla odpoved, ze to tam mam zase poslat a este to dajako posteluju... kua, to je fasa pristup. Asi bude jednoduhsie predat bud K10 a kupit K20, abo predat to sklo a kupit 16-45 bez SDM... Ak mate niekto zaujem o sklo PEntax 17-70/4 AL [IF] SDM, tak sa ho ochotne zbavim... Na K20, K200, K-m by nemal byt problem. Inak je to fajn sklicko.
K20D, KP
DA 35/2.8 Macro Limited, DA 16-45/4 ED AL,
Sigma 17-50/2.8 HSM, Tamron 70-300/4-5.6
DA 35/2.8 Macro Limited, DA 16-45/4 ED AL,
Sigma 17-50/2.8 HSM, Tamron 70-300/4-5.6
-
- Pokročilý uživatel
Pisal som ti SZ, ale asi si ju nedostal, takze to napsem este raz sem:lubo píše:To by som samozrejme bral, ak je v dobrom stave...andy_d píše:Co takto vymena 17-70/F4 za 16-45/F4+doplatok? Uvazoval by si aj o takejto alternative?
16-45/F4 som kupoval v aprili 2008 (kupovany bol na slovensku spolu s K20), nafotil som nim cca 2000 zaberov. Podla mna je v bezchybnom stave. Som s tymto objektivom celkom spokojny, viem co od neho mozem ocakavat a kde su jeho slabiny, coho sa mam vyvarovat (kresba na pnu dieru nie je taka super ako tvrdia na photozone.de...). Ak by som mal uvazovat o vymene, musel by som si tu tvoju 17-70 poriadne odskusat a otestovat (najlepsie by bolo priame porovnanie vystupov oboch objektivov). Odkial si? Ja som z okolia Nitry. Mozno by sme sa vedeli nejako stretnut a potestovat tieto sklicka.
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8
Prinasam nove info z postupu reklamacie mojej K10D. uz pred dvoma tyzdnami som ich kontaktoval mailom, nakolko neodpisovali (ako som sa neskor dozvedel, odpisali, ale nic mi neprislo) , volal som tam. hovoril som s viacerymi ludmi, ale ked som pozadoval ine riesenie ako je posielanie celej vybavy do servisu , nevedeli mi nic povedat. vypytali si moje cislo, vraj mi zavola riaditel, dal som im tyzden, ked nik nevolal po tyzdni, volal som ja, zase nic, az dnes mi volal nejaky pan, ze uz maju info z nemecka ze im to mozem poslat a cakat budem 3-4 tyzdne, no za nastavenie 50-135 zaplatim 200 eur, za postu cca 80 eur, a za ostatne ne-SDM objektivy po cca 22eur, tie by nastavovali v michalovciach.. moja poznamka ze telo je v zaruke mala 0 bodov. objektivy sigma si mam vraj dat riesit niekde v sigme. ked som nesuhlasil s tym ze budem platit za nastavovanie podla mna bezchybnych objektivov(na K100D ostria OK) , povedal mi ze mi nevie pomoct a obrati sa na riaditela. maju mi volat v priebehu niekolko dni.
Podla mna je argument, ze objektivy na inych telach ako je K10D ostria dobre, a prave na K10D su niektore totalne mimo, dost silny na to, aby bolo jednoznacne, ze chyba je v tele, a nie v objektive.
preto je nezmysel platit nemale peniaze za nastavovanie objektivov len koli tomu, ze ich pouzivam na nestastnej K10D.
PENTAXACI, neplatme za nezmysly, REKLAMUJTE, REKLAMUJTE, REKLAMUJTE !!! ak v pentaxe nevedia o probleme s BF/FF , tak im to dajme najavo!!!
Podla mna je argument, ze objektivy na inych telach ako je K10D ostria dobre, a prave na K10D su niektore totalne mimo, dost silny na to, aby bolo jednoznacne, ze chyba je v tele, a nie v objektive.
preto je nezmysel platit nemale peniaze za nastavovanie objektivov len koli tomu, ze ich pouzivam na nestastnej K10D.
PENTAXACI, neplatme za nezmysly, REKLAMUJTE, REKLAMUJTE, REKLAMUJTE !!! ak v pentaxe nevedia o probleme s BF/FF , tak im to dajme najavo!!!
K20D; K100D; SIGMA 24-70 EX DG macro; SIGMA AF 24/2,8; PENTAX F 50/1,4; PENTAX M 135/3,5; PENTAX SMC DA* 50-135/2,8 ED (IF) SDM, SIGMA 10-20/4-5,6, METZ 48 AF-1, MANFROTTO 055CXPRO3, hlava MANFROTTO 488RC4
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Otazka... mas aj telo aj objektivy v zaruke?
Poznamka... toto by som popohnal az k sudnemu znalcovi a jednoznacne na obchodnu inspekciu.
Okrem toho sa treba obratit aj na zdruzenie spotrebitelov, neviem ci su aj na SR, ale v CR poskytuju aj odborne poradenstvo!
Ja zial nemam SDM obj., preto sa do toho nemozem pustat, ale tak nejako by som postupoval ja.
EDIT: Odkaz na zdruzenie spotrebitelov v CR- : http://www.spotrebitele.info/poradna/poradny.php
Odkaz na zdruzenie v SR: http://www.zss.sk/kontakty/kontakty.html
A obchodna inspekcia: http://www.coi.cz/cs/inspektorat.html
http://www.soi.sk/sk/Kontakt.soi
Poznamka... toto by som popohnal az k sudnemu znalcovi a jednoznacne na obchodnu inspekciu.
Okrem toho sa treba obratit aj na zdruzenie spotrebitelov, neviem ci su aj na SR, ale v CR poskytuju aj odborne poradenstvo!
Ja zial nemam SDM obj., preto sa do toho nemozem pustat, ale tak nejako by som postupoval ja.
EDIT: Odkaz na zdruzenie spotrebitelov v CR- : http://www.spotrebitele.info/poradna/poradny.php
Odkaz na zdruzenie v SR: http://www.zss.sk/kontakty/kontakty.html
A obchodna inspekcia: http://www.coi.cz/cs/inspektorat.html
http://www.soi.sk/sk/Kontakt.soi
-
- Pokročilý uživatel
Co sa tyka vady K10D a SDM, Pentax o tom velmi dobre vie a robia to v Nemecku zdarma! aj ked uz mas po zaruke, ale tyka sa to len DA* a SDM objektivov. Plati sa len za postu a za nastavovanie ostatnych objektivov mimo zaruky. Co sa tyka noveho FW do K10D je to nerealne, lebo eepromka v K10D nema uz volne miesto pre pridanie dalsich veci do fw a teda nie je miesto pre vacsi fw, mozno tam este trocha bajtov je, ale asi ich nie je dostatok pre uspesny flash u usera. Dalej je problem v tom, ze oni nemenia len SW pre SDM v tele, ale robia nieco aj s SW v objektivoch, pripadne vo vadnej serii menia aj micromotor, ktory odchadzal.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
aj ja som pocul ze to robia zdarma,neviem preco mi dnes zacal diktovat cely cennik,ked som im uz predtym (aj v dnesnom telefonate) hovoril ze to mam v zaruke. To vsetko co pises o fw a sw v k10 dokazuje ze je vadna.a kedze o tom vedia, su povinny na zaklade zakona 250/2007 o tom zakaznika informovat pri predaji. Nie potom zakaznikom hovorit - zial, musite si to poslat do nemecka, pockate si min. mesiac, a zaplatite si postovne, (v mojom pripade podla dnesnych info navyse 200eur). !!!
drahus - mam to v zaruke.ale 50-135 som kupoval cez megafoto.cz. Vozia tovar z nemecka. A myslim ze nevadi ze nemas sdm, ved vada je v tele, nech na to nasadis hociaky objektiv s bajoneto "K" musi to fotit. Ak to nefoti, mozes to podla mna reklamovat. Ved ja tiez nemam problem len s sdm,ale so vsetkymi sklami.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takto ako tu sme- neviem, 10ti? 20?
V mene vsetkych by som spracoval nejaku spravu o tejto a tychto chybach a obratil sa na zdruzenie spotrebitelov s prosbou o nejaku radu- co mozme robit a ci je to v poriadku zo strany pentaxu.
Obchod. inspekciu do toho asi netahat, iba ak by tiez mali nejake poradenstvo, ale o tom neviem.
Chcel by som nejako aj pravne vediet, na com sme a co si pentax moze dovolovat. Mozno to vobec nie je v poriadku. Problem je v tom, ako na oddelene predavane tela a objektivy....zaujimalo by ma to.
Viem,ze chybne serie odpruzenych vidlic na MTB, ktorych Rock Shox predal na tisice normalne oznamili,ze vymienaju a bolo treba ich doniest do obchodu... vyhlasili to a vadu napravili. Rovnako som sa stretol aj s viacerymi podobnymi pripadmi,ale uz si konkretne nespominam. Ked to jedna firma spravi, ako je mozne ze sa ina moze od toho distancovat? Treba to riesit, ked bude po zaruke, bude neskoro. A tiez tie fotaky potom nebude nikto chciet kupit-cena bude zla pri predaji. Stoji to za to.
V mene vsetkych by som spracoval nejaku spravu o tejto a tychto chybach a obratil sa na zdruzenie spotrebitelov s prosbou o nejaku radu- co mozme robit a ci je to v poriadku zo strany pentaxu.
Obchod. inspekciu do toho asi netahat, iba ak by tiez mali nejake poradenstvo, ale o tom neviem.
Chcel by som nejako aj pravne vediet, na com sme a co si pentax moze dovolovat. Mozno to vobec nie je v poriadku. Problem je v tom, ako na oddelene predavane tela a objektivy....zaujimalo by ma to.
Viem,ze chybne serie odpruzenych vidlic na MTB, ktorych Rock Shox predal na tisice normalne oznamili,ze vymienaju a bolo treba ich doniest do obchodu... vyhlasili to a vadu napravili. Rovnako som sa stretol aj s viacerymi podobnymi pripadmi,ale uz si konkretne nespominam. Ked to jedna firma spravi, ako je mozne ze sa ina moze od toho distancovat? Treba to riesit, ked bude po zaruke, bude neskoro. A tiez tie fotaky potom nebude nikto chciet kupit-cena bude zla pri predaji. Stoji to za to.