Metz 48/58
Moderátor: Moderátoři
Ahoj vsetkym.
Nastal cas na kupu blesku, je tu toho napisaneho hodne, ale jedna vec ma zaujala mimoriadne a bola tu len kratko spomenuta.
,,Pomocny zaostrovaci svetelny luc,, Je to ten obrazec, vytvoreny cervenym lejzrom z blesku na fotografovanom objekte, nieco take ako mala kedysi 717ka od sonyho? ak ano ktore blesky to maju?
Vyberam medzi P 360; metz 48; sigma 530 super a metz 58.
Mam to zoradene podla ceny ako to viem zohnat.
Dik za radu
Nastal cas na kupu blesku, je tu toho napisaneho hodne, ale jedna vec ma zaujala mimoriadne a bola tu len kratko spomenuta.
,,Pomocny zaostrovaci svetelny luc,, Je to ten obrazec, vytvoreny cervenym lejzrom z blesku na fotografovanom objekte, nieco take ako mala kedysi 717ka od sonyho? ak ano ktore blesky to maju?
Dik za radu
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER
-
- Významný člen
no lejzer sa mi zdá že to nie je, ale majú to všekty čo majú to červené plexisklo vpredu, nie? pomocná lampa AF ak si to myslel.Bukic píše:Ahoj vsetkym.
Dik za radu
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited
No prave to chcem zistit ako to funguje.
Ale na mysli som mal toto http://www.dpreview.com/reviews/SonyDSCF717/page4.asp
,,Hologram AF Assist,,
V skutocnosti to vypada omnoho efektnejsie ( ostrejsie ) A su s tym 100% vysledky aj v upmnej tme. Ak ma taketo nieco aj niektory spominany blesk, tak ho kupim.
Ale na mysli som mal toto http://www.dpreview.com/reviews/SonyDSCF717/page4.asp
,,Hologram AF Assist,,
V skutocnosti to vypada omnoho efektnejsie ( ostrejsie ) A su s tym 100% vysledky aj v upmnej tme. Ak ma taketo nieco aj niektory spominany blesk, tak ho kupim.
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER
Výbojka
Přátelé,odfotil jsem maturák a druhý den rockový koncert cca.350 obrázků a praskla výbojka:-( blesk koupen 13.1.2009 tak nevím jestli to bude takhle pokračovat budu mít větší spotřebu výbojek :-/ tak mne napadá jestli se na výbojku vztahuje záruka 8O ....má někdo s výměnou výbojky zkušenost dík za reakce Petr
O5 domaPX,K20D+skla
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Mam dotaz: K20D, Metz48. Je mozne bezdratove odpalit blesk? Nejak jsem mozna pochopil spatne navod, ale i kdyz blesk nastavim na SL, na tele nastavim blesk do W modu, nedari se mi to odpalit. Zkousel jsem vsechny kanaly, ruzne uhly od fotaku :], ale nepovedlo se. Jedine, jak se mi dari blesk vzdalene odpalit, je pomoci interniho, ale ten zase zasahuje do snimku .. Nevim, zda bezdratove odpaleni neni vysadou az Metz58, stale tak trochu doufam, ze jen neco blbe nastavuji :]..
Dik za nakopnuti spravnym smerem, pekny vikend!
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Diky za gratulace a dik za info, ale jak je videt, tak interni blesk ani pri nastaveni Flash in wireless Mode: off uplne vypnout nejde, to odpalovani je ocividne ne signalem, ale zableskem .. Ale nevadi, uz jsem si koupil TTL kabel a je po problemu :]
Mimochodem, take vam Metz48 pri zapnutem stavu lehce piska, vysokofrekvencne? Sice to je na hranici slysitelnosti, ale ja na tohle mam desne citlive usi :| ..
Mimochodem, take vam Metz48 pri zapnutem stavu lehce piska, vysokofrekvencne? Sice to je na hranici slysitelnosti, ale ja na tohle mam desne citlive usi :| ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
Odpalování z těla se děje pomocí interního blesku, tzn, že komunikaci "vybleská". Samozřejmě musí být vyklopený. Musíš mít ale nastaven režim wireless (on) a pak v menu (aspoň u K10D) nastavit aby interní neovlivňoval scénu..spachal píše:Mam dotaz: K20D, Metz48. Je mozne bezdratove odpalit blesk? Nejak jsem mozna pochopil spatne navod, ale i kdyz blesk nastavim na SL, na tele nastavim blesk do W modu, nedari se mi to odpalit. Zkousel jsem vsechny kanaly, ruzne uhly od fotaku :], ale nepovedlo se. Jedine, jak se mi dari blesk vzdalene odpalit, je pomoci interniho, ale ten zase zasahuje do snimku .. Nevim, zda bezdratove odpaleni neni vysadou az Metz58, stale tak trochu doufam, ze jen neco blbe nastavuji :]..
K10D, DA 16-45/4, FA 35/2, FA 50/1.4, Sigma 70-300 APO, Metz 48 AF-1
To je nějaké podivné chování.
Vzhledem k tomu, že se při komunikaci nastavuje určitý kanál pro interní a externí blesk, očekával bych, že záblesky jsou nějak frekvenčně modulovány a zařízení si vzájemně vyměňují informace.
Nějaké trapné spuštění blesku při detekci záblesku (který ještě k tomu ovlivní scénu) by bylo poněkud primitivní.
Vzhledem k tomu, že se při komunikaci nastavuje určitý kanál pro interní a externí blesk, očekával bych, že záblesky jsou nějak frekvenčně modulovány a zařízení si vzájemně vyměňují informace.
Nějaké trapné spuštění blesku při detekci záblesku (který ještě k tomu ovlivní scénu) by bylo poněkud primitivní.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já svůj metz 48 používám převážně ve wireless a odpaluji ho interně. Ani na těle, ani na slave mi nebzučí (nebo jsem hluchý). V menu mám většinou nastaven interní vypnut a expozičně scénu neovlivní, jen lesklé věci mohou na blízko hodit drobný odlesk (oči), ale tomu se dá zabránit (třeba vizitka před bleskem tak, aby ve směru k buňce blesku nepřekážela). V interiéru mi odpaluje velmi spolehlivě, často i když ho mám za sebou. Venku je to horší, hlavně na silném slunci, ale dá se taky, jen musí být fotosenzor vždy nastaven přesně čelem k blesku, a je omezena vzdálenost (v noci či stínu se to projeví minimálně). Slyšel jsem, že když má člověk dva, jeden řídící na těle a druhý slave, většinou nebývá problém. Řízení bleskem opravdu není tak primitivní, je to jako P-TTL, když zhasne řídící (podle info z těla), zhasne řízený.
Jediné, co by mě zajímalo, jak (jestli vůbec), fungují tyto metze na dálku při HSS. Být omezen na 180 interním je trapné, chtělo by to tak 320-400 (to je 48 ještě dobře použitelná)
Jediné, co by mě zajímalo, jak (jestli vůbec), fungují tyto metze na dálku při HSS. Být omezen na 180 interním je trapné, chtělo by to tak 320-400 (to je 48 ještě dobře použitelná)