objektivy na Fotenie deti
Moderátor: Moderátoři
objektivy na Fotenie deti
Ahojte,
Druhy rok som majitelom K10D + set 18-55 a zistujem ze na fotenie mojich dvoch malych deti je to dost pomale a portrene fotky su za horsich svetelnych podmienok dast malo kontrastne
.
Chcel by som teda dokupit nejaky lepsie skla pre tento ucel. povodne som bol rozhodnuty pre Pentax DA* 50-135mm f/2.8 ED IF SDM ale po precitani vedlajsieho vlakna mam dost obavy ze za pomerne dost vela penazi si moc nepomozem. Tak som presiel Net a vybral 3 moznosti. momentalne mam k dispozicii 500 Euro, Co by ste doporuzili vy?
1) Moja najpreferovanejsia zostava, na fotenie v interiery + rodinne oslavy + portrety, Ten prime 35 mm/f2 objektiv je zevraj aj dost rychly aj ked nema SDM, hadam na decka by to mohlo stacit
Samsung D-Xenon 35mm f/2 AL Standard 266,-
Metz 48 AF-1 Flashgun (Pentax) Standard 195,-
------
Spolu 461,-
2) druha mosnost, neviem vsak ci v interiery to ohnisko 50mm(75mmDSLR) nie je uz vela, ale paci sa mi cena, rychlejsie by som si mohol dokupit TELE
Pentax 50mm f/1.4 smc FA Standard 175,-
-------
370,-
K obom zostavam by som neskor chcel dokupit nejake Tele, naskor toto:
Pentax SMC DA 55-300mm F4-5.8 ED Lens Standard 222,-
3) alebo dosetrit a predsa len ist do tohto s vedomim ze to bude musiet ist do nemecka alebo kde, pravdu povediac sa mi to moc nepaci
Pentax DA* 50-135mm f/2.8 ED IF SDM 578,-
Dalej by som sa rad opytal aky je vlastne rozdiel pri Blesku METZ 48 AF-1 resp 58 AF-1 okrem Vykonu. Oplati sa dat cca dalsich 100 euro za vyssiu versiu?
Vdaka
Druhy rok som majitelom K10D + set 18-55 a zistujem ze na fotenie mojich dvoch malych deti je to dost pomale a portrene fotky su za horsich svetelnych podmienok dast malo kontrastne
.
Chcel by som teda dokupit nejaky lepsie skla pre tento ucel. povodne som bol rozhodnuty pre Pentax DA* 50-135mm f/2.8 ED IF SDM ale po precitani vedlajsieho vlakna mam dost obavy ze za pomerne dost vela penazi si moc nepomozem. Tak som presiel Net a vybral 3 moznosti. momentalne mam k dispozicii 500 Euro, Co by ste doporuzili vy?
1) Moja najpreferovanejsia zostava, na fotenie v interiery + rodinne oslavy + portrety, Ten prime 35 mm/f2 objektiv je zevraj aj dost rychly aj ked nema SDM, hadam na decka by to mohlo stacit
Samsung D-Xenon 35mm f/2 AL Standard 266,-
------
Spolu 461,-
2) druha mosnost, neviem vsak ci v interiery to ohnisko 50mm(75mmDSLR) nie je uz vela, ale paci sa mi cena, rychlejsie by som si mohol dokupit TELE
Pentax 50mm f/1.4 smc FA Standard 175,-
-------
370,-
K obom zostavam by som neskor chcel dokupit nejake Tele, naskor toto:
Pentax SMC DA 55-300mm F4-5.8 ED Lens Standard 222,-
3) alebo dosetrit a predsa len ist do tohto s vedomim ze to bude musiet ist do nemecka alebo kde, pravdu povediac sa mi to moc nepaci
Pentax DA* 50-135mm f/2.8 ED IF SDM 578,-
Dalej by som sa rad opytal aky je vlastne rozdiel pri Blesku METZ 48 AF-1 resp 58 AF-1 okrem Vykonu. Oplati sa dat cca dalsich 100 euro za vyssiu versiu?
Vdaka
Metz 48 budena tento ucel postacovat, ja som s nim zatial spokojny, len to ovladanie by mohlo byt niekedy pohotovejsie.
Na deticky by som mozno zobral siroky zoom - nad TAMRON 17-50/2.8 si nerozmyslal?
Na deticky by som mozno zobral siroky zoom - nad TAMRON 17-50/2.8 si nerozmyslal?
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
...
Ale ano, cena cca 380Euro za Tamrona sa mi uz zda troska vela, rozmyslal som aj nad Pentax 16-45mm f4 ED AL SMC cca za 222Euro, ale tu neviem ci by to stalo za ten upgrade k setaku. neviem takisto ako to je s rychlostou Autofocusu pri oboch. Kolegovia, vsetci Canonaci, ma tlacia do pevnych skiel, zevraj nie je o com:-) Okrem toho za detmi budem aj tak behat, tak s pevnym sklom ako so zoomom:D100r píše:Metz 48 budena tento ucel postacovat, ja som s nim zatial spokojny, len to ovladanie by mohlo byt niekedy pohotovejsie.
resp. je tu niekto z BA kto ma niektore z hore popisanych objektivov a bol by ochotny sa stretnut aby som si osdkusal ak to pojde na mojom tele? Hlavne by ma zaujimala ta 50-135 SDM ci je to skutocne taka tragedia.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- Pokročilý uživatel
Na moju rocnu slecnu som uz vyskusal kazdy objektiv co mam doma a dospel som k nasledujucim poznaniam:
16-45/F4 - na deti nedoporucujem, v interiery skoro nepouzitelne na ziskanie peknej kresby treba clonit, casy uz budu vychadzat dlhe
Tamron 90/F2,8 - na portrety parada, kresba aj na plnu dieru vyborna, na celkovu postavu treba mat velku obyvacku, lepsie pozitelny v exteriery, pekne oddely hlavny objekt od pozadia
Tamron 70-200/F2,8 - plati skoro to iste ako pri 90tke, pozitivne ma prekvapila kresba, je pouzitelny aj na portrety, vyhoda zoomu je tiez citit, clovek sa az tak nenabeha
Pentax 40/F2,8 Lim. - mam s nim zatial najmensie skusenosti ale z mojich skiel to bude asi najlepsia volba, na plnu dieru je sice maksi, ale nie je to az taka hroza, na fotenie celej postavy to bude asi najlepsie riesenie, ostrenie sa mi zda najrychlejsie.
Z tych objektivov, ktore nevlastnim by som si rad odskusal novy Pentax 55/F1,4, to by mohla byt tiez super volba
Na serioznejsie foky pozivam len prirodzenhe svetlo + odrazove dosky, pri roznych oslavach aj interny blesk.
A to hlavne na zaver: na fotenie neposednych, hrajucich sa a blazniacich sa deti ti bude na Pentaxe pomaly ktorykolvek objektiv. Na moje hyperaktivne babo by bol pomaly asi aj OLY E3 (vraj ma najrychlejsi autofokus...). 70% zaberov rovo mazem, dalsich 20% nechavam s prizmurenim jedneho oka a zvysok su dobre zaostrene fotky z ktorych sa vytesujem.
16-45/F4 - na deti nedoporucujem, v interiery skoro nepouzitelne na ziskanie peknej kresby treba clonit, casy uz budu vychadzat dlhe
Tamron 90/F2,8 - na portrety parada, kresba aj na plnu dieru vyborna, na celkovu postavu treba mat velku obyvacku, lepsie pozitelny v exteriery, pekne oddely hlavny objekt od pozadia
Tamron 70-200/F2,8 - plati skoro to iste ako pri 90tke, pozitivne ma prekvapila kresba, je pouzitelny aj na portrety, vyhoda zoomu je tiez citit, clovek sa az tak nenabeha
Pentax 40/F2,8 Lim. - mam s nim zatial najmensie skusenosti ale z mojich skiel to bude asi najlepsia volba, na plnu dieru je sice maksi, ale nie je to az taka hroza, na fotenie celej postavy to bude asi najlepsie riesenie, ostrenie sa mi zda najrychlejsie.
Z tych objektivov, ktore nevlastnim by som si rad odskusal novy Pentax 55/F1,4, to by mohla byt tiez super volba
Na serioznejsie foky pozivam len prirodzenhe svetlo + odrazove dosky, pri roznych oslavach aj interny blesk.
A to hlavne na zaver: na fotenie neposednych, hrajucich sa a blazniacich sa deti ti bude na Pentaxe pomaly ktorykolvek objektiv. Na moje hyperaktivne babo by bol pomaly asi aj OLY E3 (vraj ma najrychlejsi autofokus...). 70% zaberov rovo mazem, dalsich 20% nechavam s prizmurenim jedneho oka a zvysok su dobre zaostrene fotky z ktorych sa vytesujem.
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8
Ahoj, mozem potvrdit, ze 16-45/4 nie je na deti. Mne sa osvedcil Tamron 28-75/2,8 a Pentax 35/2. Co sa tyka ostrenia, deti su nezbedne a myslim, ze ani SDM a HSM sa na ne nechytaju. Deti sa stale tocia, vrtia a cvaknut nieco v pravu chvilu nie je lahke. Ak chces fotit bez blesku oplati sa nasadit Metz 58 a navolit funkciu pomocneho ostrenia bez samotneho zablesku. Aj ja pokukujem po Tamron 90/2,8.
Ja bych sel asi do 55/1,4 od Pentaxe. Kresba ostra i na 1,4 takze v interierech super. Na oehlingu ho maji myslim za 12tis.
Fotil jsem dovadejici maly dite s 50-135 a uplne v pohode. Je pravda ze to bylo venku, kde bylo dost svetla, takze nebyl problem s rychlosti ostreni....
Fotil jsem dovadejici maly dite s 50-135 a uplne v pohode. Je pravda ze to bylo venku, kde bylo dost svetla, takze nebyl problem s rychlosti ostreni....
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
moje odporúčanie na fotenie detí je mať nasadený každopádne aspoň nejaký objektív. HSM/SDM/iné rýchle ostrenie nie je podmienkou....
niečo z posledných dní s FA50 na clone 2
http://forum.fotografovani.cz/file.php?114,file=568035
niečo z posledných dní s FA50 na clone 2
http://forum.fotografovani.cz/file.php?114,file=568035
Asi dva tyzdne dozadu som mal cez vikend moznost fotit deticky a prekvapilo ma, ze sa mi na to najviac osvedcilo ohnisko 100 mm. Az na to, ze to bolo fotenie vonku. S tymi 100mm nemusis davat pozor kadial deti behaju, ci ta nezrazia, ci im ty nelezies do ich hier, su proste nerusene a ty ich mozes nerusene cvakat:) A netreba na to ziadny ultrarychly objektiv.
Ale v nutri to bude urcite ine a tym aj stupnu naroky na rychlost, svetelnost objektivu a pohotovost fotografa..
Ale v nutri to bude urcite ine a tym aj stupnu naroky na rychlost, svetelnost objektivu a pohotovost fotografa..
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
...
Tak po prestudovani mojich fotografii a vybere tych najlepsich robenych setakom som sa nakoniec rozhodol pre Pentax 50mm f/1.4 smc FA. vacsinu fotografii ktore skutocne stoja za to robim totiz v rozsahu 35 - 55 pri clone 4,5 - 8, setaku vsak chyba ostrost a hlavne kontrast pri horsich svetelnych podmienkach. za cenu okolo 180Euro s dopravou myslim nie je o com rozmyslat. K tomu si zoberiem pravdepodobne este Blesk Metz, stale ale neviem ci 48 alebo 58. na tej 58 sa mi hlavne paci ten pomocny reflektor, stoji to za to? Ako vlastne pomaha? Chapem to tak ze Metz 48 musi pred samotnou expoziciou urobit este predblesk aby spocital silu blesku pricom 58 vdaka pomocnemu reflektoru nie? Vadi to pri fotografovani? Alebo ist do originalu Pentax F540, ten je iba o cca 20 Euro drahsi v Exapre ako metz 58 na megafoto.cz
Ahoj, ono Metz vs. Pentax blesk je casta dilema. Mal som podobnu. Zobral som Metz 58 a som spokojny. Aretacia hlavy je sice taka zaujimava, ale co sa tyka vykonu, spolahlivosti a kompatibility tak nemam vyhrady. Pomocny reflektor nie je na pomoc pri merani expozicie. Na to je PTTL. Pomocny reflektor sluzi na osvetlenie popredia v pripade, ze mas hlavny reflektor smerom k stropu alebo stene = proste nie na priamo. Je to dobra vec, ale treba to vediet pouzivat.
Re: ...
Dotaz: tu FA 50mm/1.4 za 180,- EUR budeš mít odkud (eBay?) a dále, je to "funglovka"? IMHO bys link mohl klidně hodit do tématu "kde a za kolik", nějakých 4.700,- Kč po přepočtu je velice příjemná cena - samozřejmě pokud se nejedná o jeden kouseknavikeco píše:Tak po prestudovani mojich fotografii a vybere tych najlepsich robenych setakom som sa nakoniec rozhodol pre Pentax 50mm f/1.4 smc FA. vacsinu fotografii ktore skutocne stoja za to robim totiz v rozsahu 35 - 55 pri clone 4,5 - 8, setaku vsak chyba ostrost a hlavne kontrast pri horsich svetelnych podmienkach. za cenu okolo 180Euro s dopravou myslim nie je o com rozmyslat.
Re: ...
OK, ziaden problem, tu je link : http://www.parkcameras.com/6375/Pentax- ... mc-FA.htmlmeteor píše:Dotaz: tu FA 50mm/1.4 za 180,- EUR budeš mít odkud (eBay?) a dále, je to "funglovka"? IMHO bys link mohl klidně hodit do tématu "kde a za kolik", nějakých 4.700,- Kč po přepočtu je velice příjemná cena - samozřejmě pokud se nejedná o jeden kouseknavikeco píše:Tak po prestudovani mojich fotografii a vybere tych najlepsich robenych setakom som sa nakoniec rozhodol pre Pentax 50mm f/1.4 smc FA. vacsinu fotografii ktore skutocne stoja za to robim totiz v rozsahu 35 - 55 pri clone 4,5 - 8, setaku vsak chyba ostrost a hlavne kontrast pri horsich svetelnych podmienkach. za cenu okolo 180Euro s dopravou myslim nie je o com rozmyslat.
Je to v GBP ale po prepocte + postovne to tak asi vychadza na 180Euro. mam V GB znamich a bracho tam cas od casu zajde na navstevu tak by mi to doniesol. Problem by mohol nastat pri reklamacii, preto by som nerad kupoval drahsie veci. Maximalne este toto : http://www.parkcameras.com/6797/Samsung ... -2-AL.html
Vsetky SDM objetivy zo zahranicia som zavrhol, koli problemom tuna vedla vo vlakne spominanych. Veci lacnejsie takisto do 50 Euro od SK by som uz tiez nebral, neoplatilo by sa to v pripade reklamacii. Hlavne ten blesk by som v zahranici uz nekupoval, maximalne ten Metz 58 na ktory maju v megafoto.cz vybornu cenu. metz 48 u nas je cenovo porovnatelny zo zahranicim, pentax F540 je u nas tiez za dobru cenu.
ja som zacinala s 50/1.4 vo vnutri, ale zistila som, ze niekedy je to prilis dlhe na stiesnene vnutorne podmienky, preto mi pribudol aj 35/2.8
vonku rada fotim na 200mm, len mam zly objektiv , akurat tu hladam vlakno o objektivoch od 50/70mm
vonku rada fotim na 200mm, len mam zly objektiv , akurat tu hladam vlakno o objektivoch od 50/70mm
Pentaxitka K10D, ZX-7, 15mm/f4 Ltd, 35mm/f2.8 Ltd, 50mm/f1.4, Sigma 70-200mm/f2.8, Lensbaby Composer Double Glass Optic, Skink Pancake Pinhole, Metz 58AF2
Tady je o tom pekny clanek:
http://blog.dpreview.com/editorial/2009 ... enses.html
http://blog.dpreview.com/editorial/2009 ... enses.html