Neverili by ste ale jedneho poznam a patri medzi naj na slovensku. A vacsinu svojej tvorby fotil Px 6x7 na velviu popripade proviu. No ale je pravda ze momentalne fici na nikone ale to je samozrejme a aj ja beriem ze na profi pracu stylu wildlife resp reportaz je C/N lepsi ale myslim ze K7 ponukne v APS-C to co ziaden iny aparat. A ak bude mat 645D dobru cenu verim ze ten spominany clovek si ho zadovazi.Kajfik píše:TAk to je taky dost mimo... Kdo by se stredoformatem behal po divocine za wildlife? Jak by asi bylo velke stredoformatove ohnisko 1000mm?Lukas_Gal píše:A este k tomu profi telu Px vyhlasil sam ze oni kinofilmovy format nepovazuju za profi triedu a profi tela prinasaju v stredoformate kto z C/N ma nieco take?
Pentax K-7 - první ofiko info!!!
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
O 10fps nemluvim....fjo píše:Kajfik píše:NAvic tim obcasnym odkazovanim na 645D mi to pripada asi takhle:
Prodejce automobilu: no to je sice pravda ze ve Fabii klimatizaci nenabizime ale nase luxusni limuzina za 4 a pul mega ji ma....
souhlasím... protože to platí i obráceně...: On C1DmkII má přes 10fps a chápu, že by se vám to v K7 líbilo těž, ale K7 stojí čtvrtinu ceny 1DmkI...
mimochodem, Škodovka nabízí klimu i ve 1,2 Fábii... to asi upadly na hlavu, protože se zapnutou klimatizací do stoupání na dálnici se pomalu dostanete až na 3. rychlostní stupeň...
Mluvim o pouzitelnem 1/180 u masinky za tricet tisic nebo zboznem prani 1/250 u masinky za tricet tisic...
No a k fabii... Co uz ale prakticky radeji pojedu na trojku nez abych mel v aute 40°. Do kopce tu klimu navic vypnout muzu:)
Naposledy upravil(a) Kajfik dne 25 kvě 2009, 16:29, celkem upraveno 1 x.
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Co jsem cetl tak by mel myslim cip srovnavat horizont pri foceni krajin (v ramci moznosti posunu cipu), coz bych pochopil i pri vyuziti stativu, protoze vetsina krajinaru foti se stativem...Kajfik píše: Mohlo by byt... Ale ja moc smysl nevidim... Ja mam stabilizaci porad zapnutou a jen ve specifickych pripadech ji vypinam ne naopak...
Takze reseni by bylo ve smyslu snimace uchyceni na stativ, nebo tak neco...
Pentax K-7, Sigma 10-20mm, Tamron 17-50mm/2.8, Pentax 50-200mm, Pentax FA 50mm/1.4 Velbon Sherpa 435, CPL, system Cokin
Pro me osobne je tu stale jjedna velka deviza Pentaxu:
ve forme cvakalka ktery chce svetelny stabilizovany zakladni zoom za rozumnou cenu... I za cenu ze bych si objektiv nemel koupit od Pentaxu tak tamron 17-50/2,8 bude svetalny a stabilizovany...
ve forme cvakalka ktery chce svetelny stabilizovany zakladni zoom za rozumnou cenu... I za cenu ze bych si objektiv nemel koupit od Pentaxu tak tamron 17-50/2,8 bude svetalny a stabilizovany...
Pentax K20D,
Ja nemluvil o vypnuti systemu ale vypnuti stabilizace... Cipem at si fotak otaci i na stativu ale at s nim netrepe....veka píše:Co jsem cetl tak by mel myslim cip srovnavat horizont pri foceni krajin (v ramci moznosti posunu cipu), coz bych pochopil i pri vyuziti stativu, protoze vetsina krajinaru foti se stativem...Kajfik píše: Mohlo by byt... Ale ja moc smysl nevidim... Ja mam stabilizaci porad zapnutou a jen ve specifickych pripadech ji vypinam ne naopak...
Pentax K20D,
velkyelho_cid píše:funkce shift uz je objesnena, bude to jen +-1mm, takze rozhodne ne nahrada shift objektivu.veka píše:ja myslel ze ten system bude funkcni v ramci zapnute stabilizace, nejak by se to vypinat melo dat ne? ale to asi uvidime az bude vse objasneno i s tou funkci Shift...
Pentax K20D,
-
- Pokročilý uživatel
Co se tyce vypinani stabilizace, tak v tom problem nevidim. U k20 se stabilizace automaticky vypina, je-li pouzita samospoust dle EXIFU (nemam duvod mu neduverovat) Tudiz ji mam neustale zapnutou a kdyz fotim ze stativu, tak se samospousti. Prepinac tam mam vlastne jen na paradu.
Pokud to ma K-7 stejne, tak by mi bylo, jedno, jestli je v manu, nebo ma dalsi prepinac.
Pokud to ma K-7 stejne, tak by mi bylo, jedno, jestli je v manu, nebo ma dalsi prepinac.
To je fakt...oumik85 píše:Co se tyce vypinani stabilizace, tak v tom problem nevidim. U k20 se stabilizace automaticky vypina, je-li pouzita samospoust dle EXIFU (nemam duvod mu neduverovat) Tudiz ji mam neustale zapnutou a kdyz fotim ze stativu, tak se samospousti. Prepinac tam mam vlastne jen na paradu.
Pentax K20D,
-
- Pokročilý uživatel
Neviem či je v celej histórii tohoto webu nejaká iná téma o ktorej sa toľko diskutovalo , no už ma z tých príspevkov začína bolieť hlava. Poctivo som si prečítal všetky príspevky a som zmätený z toľkej protichodnosti názorov, emócií a postrehov . Bavíme sa o niečom, čo ešte nikto z nás nedržal (a tak skoro asi ani nebude) naživo v rukách. Nepoznáme žiadne objektívne testy, bavíme sa prestupoch k iným značkám, kritizujeme zvyšovanie cien PX skiel ... Ako to vidím, táto diskusia môže mať aj niekoľko sto strán a niekoľko tisíc príspevkov, pokiaľ nebudú mať vážni záujemcovia možnosť testovať K7 vlastnými rukami a očami a nebudú šíriť osvetu ďalej, tak sa nepohneme z bludného kruhu špekulácií a dohadov. Teraz začínam ľutovať, že som si ešte len minulého roka zadovážil K200, zatiaľ mi postačí, o rok - dva bude Pentax kvalitatívne omnoho ďalej a potom si možno zadovážim niečo nové.
...nevim kajfiku ci jsem to tak zkomolene napsal mozno to dnesni cestovani ale zkusim objasnit...mne osobne chybi nejvic stabilizace /a ze na dsku neni to vite / pri o hodne delsich casech nez je prevracena hodnota tudiz bych bral jako automatiku ze se mi zapne stabilizace kdyz cas dosahne tento kriticky bod bez toho abych lezl do menu...Kajfik píše:Mohlo by byt... Ale ja moc smysl nevidim... Ja mam stabilizaci porad zapnutou a jen ve specifickych pripadech ji vypinam ne naopak...chalejkum píše:
...jinak mam dotaz...kdyz uz na K-7 neni cudl na prepnuti stabilizace ale je to v menu nemohli tam pentaxi ing pridat i najakou takovou vychytavku ze automaticke zapnuti stabilizace pri a zvolite si cas pripadne takovou vymastenost ze prevratena hodnota ohniska na kterym se zrovna foti /samo ze 1,5x/...
hezky den
...mozno nektery z vas pouzivaji nonstop stabilizaci a vypinaji ji jenom na stativu tak to mozno tahle vychytavka je uplne na prd ...
hezky den
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...