Příspěvek
od aerofoto » 24 kvě 2009, 21:15
dik za rady. po celodennom studovani problematiky, skusania, fotenia cca 200 testovacich snimok som dospel k hodnote korekcie +80 (posuvnik doprava)
cikorsky - robil som to tak ako tu popisujes.
50-135 na najdlhsom konci sa chova paradne, na najsirsom konci sa rovina ostrosti posuva smerom k fotaku. najhorsie sa sprava sigma 24-70 na najsirsom ohnisku. pri f2,8 vidiet mierny BF a pri zvysovani clony to pomerne razantne prechadza do FF, nakolko sa vsak zvysuje aj hlbka ostrosti, ostreny bod je vzdy ako-tak na hranici hlbky ostrosti. na sigme 10-20 sa to az tak neprejavuje, koli vinetacii a kresbe ju treba tak ci tak priclonit, a pri vyssej clone je uz hlbka ostrosti taka, ze je snad nemeratelny BF/FF.
tu sigmu 24-70 musim este otukat v praxi, v "laboratornych" podmienkach vyzera fajn, ale vcera som sa nou fotil z priatelkou na cca 6-7m, o ostry sme neboli my, ale dom cca 10m za nami.
uvidime ako sa to bude chovat v praxi, ak by to nebolo OK, asi to poslem do exapra, otazne vsak je, na aku presnost to vedia spravit oni, nakolko tu boli ohlasy, ze ani nemci neodstranili problem uplne..
a dufam ze nebude prekazat, ak sa dozvedia, ze som sa hrabal v debug menu. v exife mam stale
Serviced bit set (Value: 8 )
Production ID 1
K20D; K100D; SIGMA 24-70 EX DG macro; SIGMA AF 24/2,8; PENTAX F 50/1,4; PENTAX M 135/3,5; PENTAX SMC DA* 50-135/2,8 ED (IF) SDM, SIGMA 10-20/4-5,6, METZ 48 AF-1, MANFROTTO 055CXPRO3, hlava MANFROTTO 488RC4