Pentax K-7 - první ofiko info!!!
Moderátor: Moderátoři
A tyhle jste viděli???? Jestli jsem to dobře pochopil (..?), tak jsou to fotky z nějakého předserijního kusu. Viděl bych to asi jako ukázku hranic, přes které k7 nebude moct přejít, tzn. K-7 bude použitelná tak maximálně do ISO 800.
http://www.sendspace.pl/file/cNzPMlIF/
Pentax istD* (18-55; A 35-105/3,5); Ricoh GRD3 (GW2 21mm)
Presne tak, ta vecerni je vyborna. V temer cernych oblastech bez sumu a s kresbou...vjacesslav píše:Mne to pride viac ako dobre. Foto s autom a horami sa snaží byť možno viac ukážkou, čo všetko dokáže foťák zachytiť a spracovať v tmavých oblastiach. Tá fotka s večernou atmosférou mi príde tiež úchvatná. Zatiaľ spokojnosť
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
Taky sem si vzpomel na ty portrety... Ty byly docela fajn, nikterak škrobené a příjemné...bobo2 píše:myslím si, že som z posledních, ktorí by vytýkali niečo kvalite fotiek z Pentaxu/a jejedno, či ide o JPG alebo RAW/. Spomeňte si na prvé fotografie z K10/tiež tam bolo pár portrétov/. Portrét na clonu 5 by predsa len mal vyzerať inak aj v defaultnom nastavení JPG a bez úprav....
...ale asi je fakt predčasné robiť nejaké súdy...Z marketingového hľadiska tie prvé fotky ale nie sú dobré.
Tady bych to taky videl tak jak uz nekdo predeslal prede mnou - mohli se vic snazit. Ale rozhodne nemam zadnou zaminku usuzovat na horsi obrazovou kvalitu fotaku...
Asi bych ho bral, mozna bych bojoval s ergonomii ale zas by se lepe parkoval do batohu...
Nevim jestli je to placebo ale mozna bych snesl lepsi A/D prevodnik... Nebo je to kompresi, co ja vim.. Nevim proc mam pocit, ze v tomhle smyslu mela k10D neco do sebe.. A kdyz uz sem to nacal... Jak to je 14bit prevodnik ale raw jen 12 bitovy? Jak je na tom konkurence...
Mozna fakt jen muj pocit...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
-
- V.I.P člen
[quote="asdf"]A tyhle jste viděli???? Jestli jsem to dobře pochopil (..?), tak jsou to fotky z nějakého předserijního kusu. Viděl bych to asi jako ukázku hranic, přes které k7 nebude moct přejít, tzn. K-7 bude použitelná tak maximálně do ISO 800]
Skôr by som povedal, že tieto hranice v pohode prekoná.
Tieto ani nebudem hodnotiť. Vyzerá to, akoby cvakali s obyčajným seťákom prvej generácie. A takto sa to predsa nerobí
Radšej si počkajme na nejaké Ďalšie z oficiálnejšieho zdroja a najlepšie z už sériovej vzorky K-7, na ktorej sa to ešte viac vychytá
Skôr by som povedal, že tieto hranice v pohode prekoná.
Tieto ani nebudem hodnotiť. Vyzerá to, akoby cvakali s obyčajným seťákom prvej generácie. A takto sa to predsa nerobí
Radšej si počkajme na nejaké Ďalšie z oficiálnejšieho zdroja a najlepšie z už sériovej vzorky K-7, na ktorej sa to ešte viac vychytá
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
doufam, ze se mnohe s FW 1.0 zlepsi .. me ani tak nevadi u toho iso 3200 a 6400 ten sum, ale co mi vadi a dela to i K10D (nevim jak K20D) tak ze ten sum vytvari pravidelne prouzky .. to jde videt i pri zmenseni .. treba N D300 na 6400 (chapu ma mensi rozliseni) ma sum takovy konzistentni ..
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Jj... odstranění aberace není problém... jen mě to trochu na vzorové fotce s * sklem zarazilo . Ale pohodaBenaCZ píše: at hledam jak hledam, tak sum na druhe fotce nevidim. To co vidis to je opar Jestli myslis tu mirnou aberaci kolem hrebenu hory , tak tu klidne muze 50-135 davat. ale neni vubec zadny problem ji odstranit...
Co se týká šumu... nemůžu si pomoct, ale prostě ho tam vidim. V oparu... není to dokonale spojité, ale lehce zašumělé.
Možná je to i JPGem... asi jsem zvyklej takhle detailně koukat jen na raw, kde nevidim komprimační artefakty.
...s tím šumem je to tak, že je to stál "boj" mezi tábory, které zastavají odstranění šumu, ale za cenu ztráty detailů nebo preferování detailů s akceptací mírého zašumění...
...ono to je tak, že se dokonce přidává nepatrné množství šumu, aby se (pro mozek) zlepšilo prokreslení a detailnost...
...ono to je tak, že se dokonce přidává nepatrné množství šumu, aby se (pro mozek) zlepšilo prokreslení a detailnost...
Pentax
Nevím jestli to tady zaznělo, ale nový grip ke K-7 není z hořčíku ale plasťák .. tomu taky moc nerozumím ..
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Nesouhlasim! Kvalita fotek o nicem, ale sum je na 3200 docela v klidu pouzitelne je i tech 6400 .asdf píše:A tyhle jste viděli???? Jestli jsem to dobře pochopil (..?), tak jsou to fotky z nějakého předserijního kusu. Viděl bych to asi jako ukázku hranic, přes které k7 nebude moct přejít, tzn. K-7 bude použitelná tak maximálně do ISO 800.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652