odolnost proti vodě/prachu
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
odolnost proti vodě/prachu
Dobrý den,
chtěl bych se zepat na vaše zkušenosti s udávanou odolností proti vodě/prachu. Lze např. vytáhnout K10D na pořízení snímku v mírném dešti?
Děkuji za vaše odpovědi.
chtěl bych se zepat na vaše zkušenosti s udávanou odolností proti vodě/prachu. Lze např. vytáhnout K10D na pořízení snímku v mírném dešti?
Děkuji za vaše odpovědi.
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkušenosti nemám, ale viděl jsem obrázky K10D pod tekoucí vodou. Neměl by uškodit ani velmi silný déšť. Jde o to jaký objektiv budeš v dešti mít nasazen na té K10D. Ne všechny objektivy jsou vlhkotěsné.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
skúsenosti
Ja som s mojim K10D práve včera kvalitne zmokol, fotil som aj v daždi, foťák bol celkom slušne mokrý a všetko v pohode. Stalo sa mi to už viackrát a všetko OK, vodotesnoť a prachoodolnosť boli jednými z hlavných dôvodov kúpy... Vyzerá že to funguje
sixi
-
- Nový uživatel
Re: skúsenosti
to rad slysim dikysixi píše:Ja som s mojim K10D práve včera kvalitne zmokol, fotil som aj v daždi, foťák bol celkom slušne mokrý a všetko v pohode. Stalo sa mi to už viackrát a všetko OK, vodotesnoť a prachoodolnosť boli jednými z hlavných dôvodov kúpy... Vyzerá že to funguje
tahle vlastnost me prave hodne zaujala
-
- Nový uživatel
Existuje např. nějaká firma, která by dělala pouze vlhkotěsné objektivy nebo je má v nabídce většina značek?maZec píše:Zkušenosti nemám, ale viděl jsem obrázky K10D pod tekoucí vodou. Neměl by uškodit ani velmi silný déšť. Jde o to jaký objektiv budeš v dešti mít nasazen na té K10D. Ne všechny objektivy jsou vlhkotěsné.
Jsem v tomto směru nováček, kompakt už mi nestačí a rozhoduji se pro nějaké vybavení.
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
taky už jsme fotil parkrat v dešti nebo snežení a zatim je to v pohode...
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
https://www.webovica.sk
moje skusenosti
Minule som fotil tri dni v terene a kazdu chvilu boli snehove prehanky, fotak som vobec nechranil a ani mu to nevadilo (takze vlhkoodolny asi je ) Chranil som len objektiv puzdrom zo stativu a osvecilo sa Ako som uz pisal s mojou K10D fotim bezne v dazdi a nevadi...
sixi
ted o velikonocich jsem stravil s K10 tri noci pod stanem, pres den byl stridave venku a v pouzdre, klidne jsem ho vytahoval i pres vytrvale padajici tajici snih..jedine o co jsem se snazil bylo abych stal zady k vetru, hlavne kvuli vode na objektivu obcas mi nafoukal snih do hledacku tak, ze jsem v nem nic nevidel, ale i tohle zachazeni fotak prezil bez problemu..a to jsme prespavali pod klasickou celtou a fotak mel kolem sebe jen to pouzdro..jedina uleva kterou jsem mu dopral byla baterka na noc schovana do spacaku..
Toto vsetko su odolnosti voci vode z vonku. Ale ako je to s nakondezovanou vlhkostou vo vnutry pristroja, ktora vznikne prudsou zmenou vonkajsej teploty? Treba davat extremne velky pozor, aby k takemu niecomu nedoslo?
Pentax K10D
Pentax 16-45
Sigma 28-80
Pentax 80-320
Kingston SDHC 4 GB class 4
...a možem sa učiť !!!
Pentax 16-45
Sigma 28-80
Pentax 80-320
Kingston SDHC 4 GB class 4
...a možem sa učiť !!!
-
- V.I.P člen
Řekl bych,že 100%.Alespoň jsem nikde neslyšel ani nečetl,že by se tomuto nebezpečí nemusela věnovat pozornost.Osobně jsem extrém z mrazu do tepla s digi zatím nezkoušel,ale s filmem jsem toho zažil dost a při teplotních rozdílech vyšších 15° jsem si na to vždy dával velký pozor.Nejspíš kondenzaci pasivně zabránit nelze.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.