Velikost volantu např. také nejede ale ovlivňuje kvalitu jízdy!Dmb píše:jo no, mají tam malé pracky třeba mně je k20D velka, akorat mi sedne K200D mně to zas tak nevadi. A navíc, velikost foťáku nefotí.Tomáš Fafek píše:dobře jsi to Dmb udělal...tady je jasně vidět že to je z mého pohledu skoro pro děti co se týká velikosti....zdá se mě to o dost menší i oproti K10/20
Pentax K-7 - první ofiko info!!!
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
n/cTomáš Fafek píše:Velikost volantu např. také nejede ale ovlivňuje kvalitu jízdy!Dmb píše:jo no, mají tam malé pracky třeba mně je k20D velka, akorat mi sedne K200D mně to zas tak nevadi. A navíc, velikost foťáku nefotí.Tomáš Fafek píše:dobře jsi to Dmb udělal...tady je jasně vidět že to je z mého pohledu skoro pro děti co se týká velikosti....zdá se mě to o dost menší i oproti K10/20
je prada že pokud máš velké ruce tak je to asi problem, ale jde taky jenom o zvyk.
Mě třeba neseděl Nikon D3, byl pro mně blbě tvarovany a strašně velký. + ta šíleá váha... s tím se tahat, to musí být standa no
ale taky bch si určitě zvykl.
Naposledy upravil(a) Dmb dne 19 kvě 2009, 09:53, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jen malé odbočení.... a už to bylo psané na mnoha místech snad stokrát.
Kdo chce kulomet tak nepůjde do Pentaxe...
Kdo chce ohňostroje místo blesku... přizpůsobí se taky.
Pentax je pro skalní fanoušky a pro fajnšmekry, kteří vědí co od něj můžou čekat.
Mě se K7 moc líbí ikdyž moje pracky polaskají spíš větší K20ku.
Ale jak už bylo uvedeno - velikost těla nefotí
Pentax je pro skalní fanoušky a pro fajnšmekry, kteří vědí co od něj můžou čekat.
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Přesně přesně, je pravda že PX není repoztání foťák. Ale někdo i s tím fotí a nemám problém, záleží jak si člověk zvikně, nebo jaky ma standart.Kalibutan píše:Jen malé odbočení.... a už to bylo psané na mnoha místech snad stokrát.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
-
- V.I.P člen
Fakt si zvyknout nejde.Třeba miniaturizace tel. prostě to tam kolikrát nenacvakám--prsty zkroucený--a opravovat chyby stojí čas.Stejně tak to vidím u K7 vše se ztlačilo navíc ještě kvůli zvětšení displeje.Na intuitivní ovládání tam moc prostoru nevidím.Dmb píše:n/cTomáš Fafek píše:Velikost volantu např. také nejede ale ovlivňuje kvalitu jízdy!Dmb píše: jo no, mají tam malé pracky třeba mně je k20D velka, akorat mi sedne K200D mně to zas tak nevadi. A navíc, velikost foťáku nefotí.
je prada že pokud máš velké ruce tak je to asi problem, ale jde taky jenom o zvyk.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- V.I.P člen
aspoň pro mě ne.O K7 neuvažuju.Zkusím počkat na další řadu která snad nahodí větší tělo s x kvalitníma parametrama.Bude-li se dál zmenšovat tak přesto,že se tady říká "velikost nefotí" pro mě byt to byla konečná a návrat k milovaným SLR.
-
- Pokročilý uživatel
Lol, neviem co mas ty za blesk, ale moja AF540FGZ sa nabija menej nez sekundu. Navyse sa nabije raz a znova sa nabija az po 5tich zaberoch. Bud mas slabe baterky alebo iny blesk. Ja don pouzivam Varta Proffesional 2700mAh alebo "NoName(Konnock)" 2900mAh. Ovladanie 540tky mi pride bezproblemove a rychle. AF360 sa nabijal dlho a na jedno nabitie max 3 zabery, nebol az taky rychli. Je jasne, ze so slabymi baterkami sa tie blesky nabijaju dlho, ale to asi kazdy blesk. Fotim PTTL s pridanym EV+1 permanentne na blesku, kedze taketo nastavenie mi dava najlepsie vysledky.kolouch píše:No pockej ale nabuseny cim? Ja od pentaxu nepotrebuju video, LV apod kraviny .. pentax nebyl schopen dohnat az do dnesniho (zitrejsiho) dne konkurenci (a to se jeste dle testu uvidi jestli dohnal)BenaCZ píše:OK je to trochu zavedeny do extremu, ale videl jsem spoustu krasnych fotek z N D70 nebo C 350. A to jsou urcite min nabuseny fotaky nez to s cim prichazi posledni dobou Pentax...kolouch píše:No já s tím výrokem "co by pak mohil rikat fotografove driv" nesouhlasim .. drive taky nebyly pocitace, nebylo mozne delat s fotkama to co dnes apod .. proste zijeme v soucasnosti a veci, naroky na techniku apod se budou neustale vyvijet a zlepsovat ..
D70 ma elektronickou zaverku, kterou dnes snad nikdo nedela a umi x-sync 1/1000 nebo kolik (at nekecam), AF je porad rychlejsi nez vsechny soucasne pentaxy, konkurence ma x-sync 1/250 v zakladnich modelech uz radu let. 3 FPS byly jen v entry modelech, 5Fps je spis spodni hranice konkurence ..
Me prijde, ze pentax se spis soustredi na ruzne kravinky, aby toho moli napsat hodne do specifikace, ktera to bude prodavat, ale zaklady neresi.
Co se tyce prislusenstvi .. vyber SDM skel je maly, porad mam pochybnosti o kvalite 16-50, blesk je pekne zastaraly .. nabiji se snad 6sec .. (konkurence ma 3sec) .. nemluve o luxusnim ovladani blesku primo z tela fotoaparatu u nikonu ..
Naposledy upravil(a) CyberSammy dne 19 kvě 2009, 10:15, celkem upraveno 3 x.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Nevím aniMachro píše:A kedy presne sa dozvieme zajtra detaily? Priamo na stranke pentaximaging.com?
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Do hodiny to máme na všech možných a nejen pentaxích fórechDmb píše:Nevím aniMachro píše:A kedy presne sa dozvieme zajtra detaily? Priamo na stranke pentaximaging.com?
Nečekal bych ale kromě tech.spec. něco navíc... na recenze si budeme muset ještě nějaký čas počkat.
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Panove, nic proti nikomu, ale kdyz tady ctu ty neustale narky od nekterych jedincu (jako mlynek ), tak nechapu, proc fotite pentaxem, pripadne ze vubec fotite . A osobne souhlasim s tim co uz psal Bena, Pentax v APSC nabizi nejlepsi pomer cena/vykon a osobne se mi i libi nabidka objektivu (az na nejaka ta telata), prislusenstvi. Treba kupovat objektivy na Nikon (krome zakladaku) bych nechtel - nabidka/cena, Canon zase jede temer vse fullframe a APCS ma "smulu" a ceny jsou take nekde jinde. Ovsem pro nikon a canon tu jsou sigmy, tamrony, tokiny atd. (nic proti nim).
A co se tyce ceny K7, tak kdyz pred rokem a pul zacinala K20D, tak cena byla se setakem pres tricet tisic a K7 je lepsi fotak a je (co se tyce tridy) o kousek vys nez K20D (pripadne jeji "nastupce"), takze tezko muzeme cekat cenu 20-25 tisic.
A co se tyce ceny K7, tak kdyz pred rokem a pul zacinala K20D, tak cena byla se setakem pres tricet tisic a K7 je lepsi fotak a je (co se tyce tridy) o kousek vys nez K20D (pripadne jeji "nastupce"), takze tezko muzeme cekat cenu 20-25 tisic.
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
neviem ako vy, ale mne pripada zadna partaj K20D najsexi... aspon ma najprijemnejsi designDmb píše:Porovnání,
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
SvadobnyPribeh.com
lebo sme pentax patrioti...jasanek píše:Panove, nic proti nikomu, ale kdyz tady ctu ty neustale narky od nekterych jedincu (jako mlynek ), tak nechapu, proc fotite pentaxem, pripadne ze vubec fotite .
na druhu stranu, preco by sme nemohli podpichovat pentax - preco by som mal ist do canikonu ked chcem robit reportaz? pentax sa ma snad nesnazi odohnat?? verte tomu, ze keby pentax spravil nieco podobne ako nikonie D300, dost ludi by zvazovalo prechod k pentaxu hlavne pre ponuku objektivov vs. ich cena a moznosti (hlavne SDM DA*)
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
SvadobnyPribeh.com
SvadobnyPribeh.com
Ano s tim souhlasim, ale jaky je rocnik vyroby D70? Je to pekne stary fotak, ktery predci k10d/k20d krom tedy asi toho zminovaneho dynamickeho rozsahuKolouch: no vidis a ja byl na srazu s Nikonistama a ty si zas strasne stezovali na dynamicky rozsah D70. A podle fotek meli pravdu:) tam kde ja mel krasnou oblohu s kresbou na D70 uz byl bily flek...
Ja proti ovladani AF540 nic nerekl, je super .. s baterkama rozhodne problem nemam. A zkus si nekdy prepnout blesk na manual a odpalit ho na plny vykon . uvidime jak se ti dobije do 1sec .. kdybys cetl poradne muj prispevek zminil jsem, ze je jasne, ze se nabije drive pokud fotis pttl a vykon se reguluje dle expozice.Lol, neviem co mas ty za blesk, ale moja AF540FGZ sa nabija menej nez sekundu. Navyse sa nabije raz a znova sa nabija az po 5tich zaberoch. Bud mas slabe baterky alebo iny blesk. Ja don pouzivam Varta Proffesional 2700mAh alebo "NoName(Konnock)" 2900mAh. Ovladanie 540tky mi pride bezproblemove a rychle. AF360 sa nabijal dlho a na jedno nabitie max 3 zabery, nebol az taky rychli. Je jasne, ze so slabymi baterkami sa tie blesky nabijaju dlho, ale to asi kazdy blesk. Fotim PTTL s pridanym EV+1 permanentne na blesku, kedze taketo nastavenie mi dava najlepsie vysledky.
Pentax v APSC nabizi nejlepsi pomer cena vykon? A kde? Pokud bude stat K-7 pres 30.000 tak rozhodne pomer cena / vykon ve srovnanni s konkurenci neobstoji. (pokud nebereme jako vykon rozpoznavani obliceje, video aj. featury, ktere s fotografii snad nemaji nic spolecneho)Panove, nic proti nikomu, ale kdyz tady ctu ty neustale narky od nekterych jedincu (jako mlynek Wink ), tak nechapu, proc fotite pentaxem, pripadne ze vubec fotite Very Happy. A osobne souhlasim s tim co uz psal Bena, Pentax v APSC nabizi nejlepsi pomer cena/vykon a osobne se mi i libi nabidka objektivu (az na nejaka ta telata), prislusenstvi. Treba kupovat objektivy na Nikon (krome zakladaku) bych nechtel - nabidka/cena, Canon zase jede temer vse fullframe a APCS ma "smulu" a ceny jsou take nekde jinde. Ovsem pro nikon a canon tu jsou sigmy, tamrony, tokiny atd. (nic proti nim).
V cenach Nikon objektivu nevidim nic drastickeho, opticka kvalita je vyborna, tomu odpovida i cena. A stejne jako pro pentax je alternativa sigma, tamron. Canon ma ceny objektivu Lkovych taky velmi prijatelne, rekl bych ze srovnatelne s pentaxem. (stabilizaci nepotrebuju).
----
Kdyz to shrnu, K10D/K20D je velikostne normalni telo, ktere mohlo byt akorat s hlubsim gripem. Proti teto velikosti nemam vyhrad. Nechapu smer pentaxu ubirat se k miniaturizaci. To je problem, ktery vidim. Pentax nedela konzistentni radu, jednou je telo vetsi, jednou mensi, nikdo nevi co muze cekat od dalsiho modelu. V tom je C + N urcite lepsi, pze si sve linie drzi.
U K-7 jsem velmi rad, ze je tam 5.2 FPS (doufam, ze to neni se sklopenym zrcatkem), verim, ze sum bude na tom zase lepe, verim, ze x-sync bude zitra 1/250 (ne jako u neoficialnich informaci 1/180).
Proste kolem K-7 byl veliky humbuk, ale jen dohnali konkurenci a pridali par funkci, ktere fotograf stejne nevyuzije.
Pentax mam velmi rad, proto s nim fotim, ale cekal jsem, ze se ustali nejake rady, kde se budou zlepsovat funkce a ne se menit velikost s kazdym novym telem.
Co se tyce ceny, chapu, ze nebude kolem 25k, ale ja treba novou K10D i se setakem skoro po ohlaseni prodeje koupil za 27k s DPH, coz tehdy byla super cena. K dispozici byl jen Canon 30D za 33.000 a Nikon D200 za 42.000. Dnes jsou ceny jine. 40D se da koupit za 16.000, Nikon D300 za 30.000.
Mam jen obavy z toho, aby nova cena K-7 nepohrbila veskere snahy pentaxu predcasne. V prepoctu predpokladanych 40.000 za telo (nevim jestli se setakem a jestli s dani) je cena opravdu brutalni...
A verte mi, ze nijak pentax kritizovat nechci, ale preci neusneme na vavrinech a nebudeme slepe obhajovat "nasi" znacku, kdyz my nezaslepeni vidime prostor ke zlepseni a chceme aby se pentaxu darilo, chceme nova kvalitni tela a nove objektivy.
PS: A s tou velikosti .. to si nestezujeme jen asi my 4 uzivatele zdejsiho fora, ale proctete si penta-club.ru, pentaxforums.com, dpreview, ricehigh's blog. Nadavaji na to skoro vsichni. [/quote]
Naposledy upravil(a) kolouch dne 19 kvě 2009, 11:52, celkem upraveno 1 x.
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Proč fotím Pentaxem?jasanek píše:Panove, nic proti nikomu, ale kdyz tady ctu ty neustale narky od nekterych jedincu (jako mlynek ), tak nechapu, proc fotite pentaxem, pripadne ze vubec fotite . A osobne souhlasim s tim co uz psal Bena, Pentax v APSC nabizi nejlepsi pomer cena/vykon a osobne se mi i libi nabidka objektivu (az na nejaka ta telata), prislusenstvi. Treba kupovat objektivy na Nikon (krome zakladaku) bych nechtel - nabidka/cena, Canon zase jede temer vse fullframe a APCS ma "smulu" a ceny jsou take nekde jinde. Ovsem pro nikon a canon tu jsou sigmy, tamrony, tokiny atd. (nic proti nim).
1) Protože s Tebou naprosto souhlasím. Poměr výkon x cena je u Pentaxu jasně nejlepší
2) Protože je to opravdu srdeční záležitost
3) Protože jsem v době, kdy jsem kupoval první i druhou slr Pentax neměl nejmenší tušení, že se jednou budu focením živit
Milerád bych teď těch 130 000,- co budu dávat Nikonu, dal Pentaxu, ale nemám za co...
Naposledy upravil(a) ammiga dne 19 kvě 2009, 11:57, celkem upraveno 1 x.