Nástupce k20d - asi první "snímky"

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 14 kvě 2009, 13:02

Na krku to teda fakt nemusím.Výjimečně to mám přes hlavu protože úchyty na řemen a řemen jsou zcela blbě řešeny tak opravdu jen zcela výjimečně ... je to pro strejdu pupkina na břicho.Když už tak přes rameno.Ale spíš v ruce nebo za pasem.
Koukám nové chyty na popruh jsou u K7 konečně řešeny inteligentem a ne idiotem.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 14 kvě 2009, 13:03

Tak napr. mne nizsia vaha a velkost bude vyhovovat :) hmm.. mozno ta velkost ani nie, ale vaha urcite :)
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Honza K.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Honza K. » 14 kvě 2009, 13:32

No když to tady čtu, tak to skoro vypadá, že na nás čeká asi největší propadák v dějinách:)
Osobně se musím té velikosti zastat, pro mě to je prakticky spása. Konečně nějaké digitální tělo, které něco umí a není velké jako kráva. Digitál (K10) kvůli velikosti používám jen do práce či na nějaké akce, prakticky na všechny cesty tahám doteď jen LX+24+50, je to mnohem skladnější, lehčí a nenápadnější.
Ono to je holt o tom, že ne každý se chce všude tahat s fotobatohem, několika velkými objektivy, stativem apod... Prostě fotím rád, ale nemám potřebu být středem pozornosti a obtěžkán objemnou technikou. A řekl bych, že tímto směrem taky Pentax (minimálně svými Ltd skly) míří. Ono je jasné, že velké "profi" tělo jen tak Pentax neuživí. Zastoupení profíků u Pentaxu je malé a noví od konkurence kvůli jednomu tělu nepřejdou...
Mimochodem, jednu dobu jsem rád chodil fotit jen s ProgramA+40/2,8 v kapse. Najít na oblečení kapsu pro K10 je velmi těžké:)

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 14 kvě 2009, 13:55

Honza K. píše:No když to tady čtu, tak to skoro vypadá, že na nás čeká asi největší propadák v dějinách:)
Osobně se musím té velikosti zastat, pro mě to je prakticky spása. Konečně nějaké digitální tělo, které něco umí a není velké jako kráva. Digitál (K10) kvůli velikosti používám jen do práce či na nějaké akce, prakticky na všechny cesty tahám doteď jen LX+24+50, je to mnohem skladnější, lehčí a nenápadnější.
Ono to je holt o tom, že ne každý se chce všude tahat s fotobatohem, několika velkými objektivy, stativem apod... Prostě fotím rád, ale nemám potřebu být středem pozornosti a obtěžkán objemnou technikou. A řekl bych, že tímto směrem taky Pentax (minimálně svými Ltd skly) míří. Ono je jasné, že velké "profi" tělo jen tak Pentax neuživí. Zastoupení profíků u Pentaxu je malé a noví od konkurence kvůli jednomu tělu nepřejdou...
Mimochodem, jednu dobu jsem rád chodil fotit jen s ProgramA+40/2,8 v kapse. Najít na oblečení kapsu pro K10 je velmi těžké:)
není pak lepší olympus? ten je ještě menší :)
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

Honza K.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Honza K. » 14 kvě 2009, 14:32

není pak lepší olympus? ten je ještě menší
Když já jsem zvyklý na velký hledáček. Nehledě na to, že by na něj asi nepasovaly mé staré objektivy:)
Prostě mi přijde logické, když už jsou u Pentaxu velmi populární malé Ltd objektivy, nabídnout i přiměřené tělo. Tj. kvalitní, s velkým výkonem, ale v kompaktních rozměrech.

Drahus
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahus » 14 kvě 2009, 14:37

Pravdou ale je, ze vacsine ludom male tela nevyhovuju (vratane mna).
Drzanie maleho tela s vacsim objektivom, alebo dlhsie fotenie je krcovite a nepohodlne... Je to otazka preferencii kazdeho uzivatela...
Vahu by som bral- ze je lepsie mat lahsie telo, ale ziadne kompromisy v ergonomii kvoli rozmerom!

veka
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od veka » 14 kvě 2009, 14:38

nevite nekdo odkaz kde bylo porovnani velikosti hledacku u zrcadlovek ruznych znacek??? omlouvam se za OT, ale kdyz to ted Honza K. nakousnul...
Pentax K-7, Sigma 10-20mm, Tamron 17-50mm/2.8, Pentax 50-200mm, Pentax FA 50mm/1.4 Velbon Sherpa 435, CPL, system Cokin

100r
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od 100r » 14 kvě 2009, 14:39

kolouch píše:
Honza K. píše:No když to tady čtu, tak to skoro vypadá, že na nás čeká asi největší propadák v dějinách:)
není pak lepší olympus? ten je ještě menší :)
a co K-m ?? :wink:
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

jasanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasanek » 14 kvě 2009, 15:45

veka píše:nevite nekdo odkaz kde bylo porovnani velikosti hledacku u zrcadlovek ruznych znacek??? omlouvam se za OT, ale kdyz to ted Honza K. nakousnul...
Urcite se tech porovnani da najit mraky, ale treba:
http://wrotniak.com/photo/43/view-size.html
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 kvě 2009, 17:18

...nevím, zda si to Tomáš Fafek sám uvědomuje, ale naťukl něco, co by možná nemuselo být moc daleko od pravdy... a nikdo jste se toho nechytl...

...Tomáš asi dvě stránky zpět píše nejaké poznámky ke K7 a pak se zmiňuje, jak to bude v K5 a K3... ...nejsem si jist, jak to Tomáš myslel, zda tak, že za rok bude nový model K5 a za další rok K3.. anebo zda K7 má být entry level DSLR do vyšší třídy PX těl.. N to tak má, C taky... nízká řada 1000D, 450D, 50D a vyšší řada 5D, 1D a 1Ds. Nikon má D60, D90, D300 a vyšší řadu D700, D3 a D3x.. PX by měl K-m, možná K300, K20 (popř. K30) a pak by byla vyšší řada K7, K5 a K3.. ...jo, je to možná šílená úvaha teď, když se nervózně očekává K7 jako prvnička vyšší řady... nicméně, když se pokusím odhlédnout od celosvětové krize, jako nastavení pro budoucí vývoj bych to nevyděl až tak nemožné..

...a tu moji úvahu podporují některé věci, které by K7 měla (či neměla) mít a dost lidí se nad tím pozastavuje, že to je u nejvyššího modelu zvláštní.. no a právě, co když to není nejvyšší model..?? :-)
Pentax

chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od chalejkum » 14 kvě 2009, 18:21

fjo píše:...nevím, zda si to Tomáš Fafek sám uvědomuje, ale naťukl něco, co by možná nemuselo být moc daleko od pravdy... a nikdo jste se toho nechytl...

...Tomáš asi dvě stránky zpět píše nejaké poznámky ke K7 a pak se zmiňuje, jak to bude v K5 a K3... ...nejsem si jist, jak to Tomáš myslel, zda tak, že za rok bude nový model K5 a za další rok K3.. anebo zda K7 má být entry level DSLR do vyšší třídy PX těl.. N to tak má, C taky... nízká řada 1000D, 450D, 50D a vyšší řada 5D, 1D a 1Ds. Nikon má D60, D90, D300 a vyšší řadu D700, D3 a D3x.. PX by měl K-m, možná K300, K20 (popř. K30) a pak by byla vyšší řada K7, K5 a K3.. ...jo, je to možná šílená úvaha teď, když se nervózně očekává K7 jako prvnička vyšší řady... nicméně, když se pokusím odhlédnout od celosvětové krize, jako nastavení pro budoucí vývoj bych to nevyděl až tak nemožné..

...a tu moji úvahu podporují některé věci, které by K7 měla (či neměla) mít a dost lidí se nad tím pozastavuje, že to je u nejvyššího modelu zvláštní.. no a právě, co když to není nejvyšší model..?? :-)
...a da se ta k7 prirovnat k 5D 1D nebo D700?...ja bych to oznaceni snad videl v tom ze udelali neco lepsiho vyssiho ale tak max na stredni tridu :)...na nejvyssi ligu maji daleko /nebo vam pripadaji ty vylepseni jako takove na vlajkovou lod?/...

hezky den
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost :) ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

FJO

Příspěvek od miky_lbc » 14 kvě 2009, 18:28

Já Ti nevim... ta představa se mi líbí... ale pokud by to tak Px chtěl, určitě by spíše začal u nejvyššího modelu a pak přidával odlehčené levnější vereze. Naopak to nemá logiku....

Osobně si myslim, že pro značku typu Pentax jsou dostatečné 3 zrcadlové modely + X70.

Km jako total entry a mini náhradní tělo.
K300D jako entry
K30D jako hodně slušnej standard
K3D (dneska o něm mluvme třeba jako o K7) - velké profi tělo, dražší, integrovaný grip

Tak by to vyhovovalo asi mě... zatím nevím úplně, co si o K7 myslet. Zatím si vůbec nejsem jistej, co od K7 čekat. Vypadá fakt spíš jako entry nějaké nové třídy, ale nemá to hlavu a patu. U PX je spousta lidí (jako jsem já), které po K10 a K20 čekají na profi tělo a jsou za něj ochotní zaplatit. Když jim teď nedá co chtějí a místo toho jim naservíruje low model nové řady, nebudou ochotní čekat další dva roky, jestli náhodou taky nepřijdou na řadu. A když odejsou adepti na "top profi" značky, budou postupně odcházet i ostatní. Nezdá se mi to logické... PX si nás tělama jako je K10 pěstoval, tak proč by nás házel ke konkurenci a pěstoval si nové? Jak už jsem psal před mnoha mnoha stránkama. Myslim, že TOP u značky není důležité kuli přímému zisku... ale na TOP se prostě chytají zákazníci, co utratí ve velkém prachy za entry. Funguje to tak "hele... to je pěkná fotka, čím to fotil?", hele to je profík "čím fotí?".

Uvidíme co ukážou první recenze. Ale jednoznačně dávám přednost velkejm tělům... už jen proto, že to vypadá "víc profi". Nazvěte si to třeba maloměšťáctvím, ale když si mě pozve klient na focení, letmo se koukne na mou výbavu... vůbec nerozumí tomu, jestli je to FF. Jestli to je TOP za 180 tis nebo výběhovej model, kterej cenou překoná i jeho kompakt v kapse. Prostě vidí, jestli to je velké nebo malé... už jen kuli tomu preferuju velká těla.

Navíc se to mnohem lépe drží a co se týká skladnosti, těch pár cm (o které reálně jde) už mě nezabije. Když nechci tahat foťák, vezmu kompakt nebo odmontuju grip.

Můj skromnej názor....

chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od chalejkum » 14 kvě 2009, 18:39

...ja si dovolim zkopirovat co napsal Cybersammy mozno nam to vesteni z koule pujde lip:
CyberSammy píše:Niekde na DPreview som v Pentax SLR fore cital, ze Pentax "neplanuje priameho nastupcu" K20D, ale novy fotak, ktory planuju "bude trocha odlisny" od K20D, ale samozrejme aj "viac" prepracovanejsi a "vyspelejsi" ako je momentalne K20D. Pre entry level zatial planuju ostat s K-m a nastupca K200D znamy nie je. Tato info bola z rozhovoru so zastupcom zn. Pentax na PMA09. Blizsie info o vyvijanom fotaku sa maju objavit koncom leta.
CyberSammy píše:645D sa bude predavat hlavne v Japonsku. Do US sa vobec nebude dodavat, pretoze v US sa predpoklada velmi nizky pocet predanych kusov a EU je este otazne, pretoze "udajne" zatial nesplna poziadavky EU, ktore sa tykaju vyrobneho materialu, napr. olova.

Co sa tyka "nepriameho nastupcu" K20D, bude mensi a viacej profi ako bolo K10D/K20D, ale bude to odlisny koncept a zrejme nebude mat uz vrchne LCD. Stale to bude utesnene telo a stale bajonet K(KAF3) a APS-C senzor. Momentalne vyrabane a predavane objektivy budu vylepsene na verziu II, aby lepsie pracovali s "rychlim(contrast-detect)" AF v novom tele. Nove telo bude mat rozsirenu funkcnost LiveView. Stale bude opticky hladacik a zrkadlo, cize Pentax neplanuje ziaden hybridny fotak ako Samsung. Uviest ho planuju koncom leta a na zimu maju pripravene prekvapenie, ktore by malo byt fotak medzi vyssou triedou a triedou K-m. Vyroba K20D bude coskoro ukoncena. Vsetky info su oficialne z rozhovorov na PMA a aj z interview, ktore robilo DC Watch so zastupcom Pentax. Cerpanie hlavne z DPreview.
...tak kdyz se na to podivam ja svym okem vychazi mi z toho ze
1. K-m nejnizsi model
2. K-20D - nejspis koncici model pripadne jako vyssi provedeni K-m
3. K7 - stredni trida /ten prepracovanejsi i kdyz s displeyem navrchu/
4. v zime bude uvedena "vyssi liga" /asi se nemluvilo o MF kdyz vidime K7/
5. MF - stredoformat az pristi rok /to myslim nekdo nekde jinde psal/

...tak to jsem si zaspekuloval ja :)...

...zeby jsme museli cekat do zimy kurnik?...

lbc...souhlas cekame na vyssi model...

hezky vecer
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost :) ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 14 kvě 2009, 18:50

fjo píše:.
to taky cekam, ze to nebude nejvyssi model.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 14 kvě 2009, 19:03

Ty woe, tady je to jak ve věštírně!!!! Už jenom šest dní, tak si trochu zchlaďte hlavy, aby vám ta reálná sprcha , co přijde , nepřivodila mrtvici...
Ať je to jak chce, pořád věřím, že i šéfové PX mají pud sebezáchovy a nevyrukují s propadákem. Já myslím , že určo tam mají někteří diplomy z Harvardu, tak snad se tam taky něco naučili. Myslím tím techniky i obchodníky.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

Zamčeno

Zpět na „Novinky a drby“