Nástupce k20d - asi první "snímky"

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 13 kvě 2009, 08:54

Willie píše:Poplach !!!

20.5.2009 16:00 > Pentax K7

http://www.photorevue.cz/content/view/771/1/
No paráda :-)
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 13 kvě 2009, 09:37

Ještě pro koloucha: když mi bylo dvacet, tak jsem si myslel, že za ty mazanice může ta stará flexareta po otci... koupil jsem Pentacon six a objektivy a zázrak se nestal, zase z toho lezly mazanice :lol: :lol: A ještě detail, až se poznáme uvidíš, že nejsem a nechci být zlý, ale trochu rýpnout , to je zdravé :lol:
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 13 kvě 2009, 09:37

cport píše:
Tomáš Fafek píše:Obchodní marketing u PX není jiný než u čehokoliv jiného.Prostě na žraloka se vhazuje kilo dvě aromatickýho krvavýho tuňáka a do chvíle je chycenej.Jaký pak je jeho rozčarování.Berte i tady všechna ta "vylepšení" s velikou rezervou.Nepodléhat panice.Už jenom to PX obchodní dávkování informací je trapný.Fakt je to jako lov.
Tak zrovna na marketing od PX bych nenadaval, ale spis bych si liboval, ze se vydali touhle cestou alespon celosvetove, kdyz uz v CR marketing trosku pokulhava. Ono se ukazuje (viz. Apple), ze tahle strategie je uspesna - vzbudit zajem a pri zacatku prodeju uz mit vyborne prodeje.

Vzdyt by bylo jen dobre pro vsechny pentaxaky, kdyby se PXu povedlo udelat diru do trhu ;-) A jestli ti to fakt prijde tak trapny, tak si poznac do kalendare toho 21.5. a do te doby to neres 8) :-)
Trapný mě to nepřijde je to pro mě zábava,jen nechápu proč by to mělo být pro pentaxáky jenom dobré,že by PX udělal díru do trhu.Prozraď čím? Jako že by více vydělali a dělali ještě lepší a levnější?Na to zapomeň... A co se týká inovací do roka to má veškerá konkurence v lepším provedení.Ale jestli patříš k těm fandům co na to mají a na základě masírky reklamního oddělení si pořídíš tu "nejlepší novinku" na trhu tak prosím,hodně štěstí. Nepatřím k těm co na novinky stojí fronty.Prostě z principu to je vždy nadsazené nadnesené a nesplní to očekávání.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 13 kvě 2009, 09:45

smalincik píše:Ještě pro koloucha: když mi bylo dvacet, tak jsem si myslel, že za ty mazanice může ta stará flexareta po otci... koupil jsem Pentacon six a objektivy a zázrak se nestal, zase z toho lezly mazanice :lol: :lol: A ještě detail, až se poznáme uvidíš, že nejsem a nechci být zlý, ale trochu rýpnout , to je zdravé :lol:
No ale mě 20 není a mazanice rozhodně nedělám .. prostě vím co bych chtěl u těla technicky zlepšit ..
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 13 kvě 2009, 10:12

cport píše:
Tomáš Fafek píše: Trapný mě to nepřijde je to pro mě zábava,jen nechápu proč by to mělo být pro pentaxáky jenom dobré,že by PX udělal díru do trhu.Prozraď čím? Jako že by více vydělali a dělali ještě lepší a levnější?Na to zapomeň... A co se týká inovací do roka to má veškerá konkurence v lepším provedení.Ale jestli patříš k těm fandům co na to mají a na základě masírky reklamního oddělení si pořídíš tu "nejlepší novinku" na trhu tak prosím,hodně štěstí. Nepatřím k těm co na novinky stojí fronty.Prostě z principu to je vždy nadsazené nadnesené a nesplní to očekávání.
nevkladej mi do ust neco, co jsem nerekl, hm? Kdybych tak prahnul po tom nej nej, tak bych byl nespokojeny se svou K100D

ale k veci - hodne zjednodusene, dobry marketink je jednoduse nutny u firem, ktere chteji prorazit na trhu. Kdyz se firma prosadi, tak samozrejme ma vic penez na treba na vyvoj. Bohuzel to jsou jedny z prvnich polozek, ktere jdou stranou, pokud se firma dostane do potizi. A ze by tady Pentax bez vyvoje za chvili nebyl, o tom snad asi nepochybujes. Muj nazor je ten, ze neda se na jednu stranu "nadavat", ze Pentax nema full frame a neprosazuje se v profi tride a na druhou stranu "brojit" proti v posledni dobe zlepsenemu marketingu. Jsou to protichudne nazory. Jestli chces i u Pentaxu hi-tech, tak mu prej i snehobilou K-M a "trapny" marketing a povzbuzovani zvedavosti. Par nadsencu PX dlouhodobe neuzivi ...
Neboj nic ti "nevkládám" snažím se to psát obecně,ale někdy mě to ujede.
Marketing je přeci jak získat s čímkoli tedy i foťáky větší podíl vlivu na trhu - s kvalitou produktu jako takového to příliš společného nemá.Největší podíl případného zisku stejně jde na akcionáře a do investic jiného charakteru než progresivních inovací.Proč taky skákat po patrech když to stačí po schodech.Viz. např. autoprůmysl nebo marketingová královna o tyči Issinbajevová.Ale asi máš v něčem pravdu - dělají to stále efektivněji. :wink:
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 13 kvě 2009, 11:59

smalincik píše:Ještě jednou se navezu do "reportérů"...Něco mi tady neštymuje v tom směru, že všichni se zaobíráte technikou, ale proč jste se tím nezaobírali, když jste se rozhodovali co koupite? Pokud jste už v té době uměli číst, mohli jste si přečíst parametry a správně se rozhodnout a ne teď tady fňukat.
A za druhé, dávál jsem fotky do novin už v osmdesátých letech, pravda jenom baráky a lidi, ne sport, ale nároky na vstup byly a jsou dodnes dost podobné... Jak to dělali ti fotografové tehdy, když měli aparáty s 1/2000s závěrkou, bez 9fps,sotvakdo měl motorický posuv. On to tam psal nahoře někde myslím Tomáš, zkrátka fotili lidi, kteří se tomu věnovali od malička, vystudovali to a uměli to.A s nástupem digitálů se zdálo každému, kdo cvakl ostrou fotku( ovšem díky přístroji, ne rukám), že je to vlastně tak snadné a ještě by ho to mohlo živit.Pak ale přijde vystřízlivění, jako u ammiga, když zjistí, že na obživu se pěkně nalítá a co nemá v rukách, musí si předplatit u soudruhů z N. :lol: :lol:
Tím ale nechci říct, že bychom měli zůstat na stromech.
Proč jsem se nezaobíral technikou? Protože jsem před dvěma roky, když jsem kupoval první zrcadlovku, neměl ani tu nejmenší představu, že se jednou budu focením živit. A to jsem ostatně neměl ani před třemi měsíci... :D
A o jakém vystřízlivění mluvíš? Ani slovem jsem si nestěžoval, že by mi takový zápřah vadil. Je to nejlepší práce, jakou jsem si mohl představit a i plat je na české poměry více než slušný.
A co nemám v rukách? Má předešlá nabídka platí i pro Tebe. :) Pojď si to se mnou na jeden den zkusit a uvidíme. :D

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 13 kvě 2009, 12:02

ammiga píše: Pojď si to se mnou na jeden den zkusit a uvidíme. :D
klidne a hned bych si to sel zkusit ;) Fotis nekde pobliz ostravy? :)
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 13 kvě 2009, 12:11

cunesk8 píše:
ammiga píše: Pojď si to se mnou na jeden den zkusit a uvidíme. :D
klidne a hned bych si to sel zkusit ;) Fotis nekde pobliz ostravy? :)
Bohužel. Jižní Morava. Fotíme pro pět redakcí - Brno, Olomouc, Zlín, Břeclav, Jihlava. Ale když budeš mít cestu, dej vědět. :)

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 13 kvě 2009, 12:14

Schvalne se juknete na tyto fotky http://galerie.zive.cz/showgallery.php? ... user=13391 , jsou to povetsinou reportaze, ale maji stavu. Je to dane tim jak se na to dokazes divat a hledat nove zabery...
Na spoustu fotek co tam ma nepotrebujes zadny delo, rychly AF atd ale jen a jen dobre oko a napad. Nerikam, ze ja bych to umel ale kdyz bych mel fotit reportaz, tak bych se o neco takoveho pokousel :)

btw. jednou mi psal, ze mel fotky odvysilane v televizi, takze bych nerekl ze o jiny pohled neni zajem... naopak

jo a spoustu dalsich fotek ma i v odkazech, tak se kochejte...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 13 kvě 2009, 12:32

Souhlas se vsim. martin foti perfektne, ale taky ma FF :)
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 13 kvě 2009, 12:40

Jojo MK má rychlejší tělo :) .. Navíc u toho sportu se dá předpokládat, kde kdo poběží, kde kdo skočí apod .. tím nechci říct, že je to jednoduché fotit, ale nějaká pravidla tam platí .. zkuste fotit nějakou akční a ještě k tomu zahraniční kapelu . tam člověk nikdy neví kde mu kdo skočí a kde se otočí .. Navíc si myslím, že fotky MK nejsou takové, že by čekal na správný moment a vyfotil jednu fotku .. troufám si odhadnout, že jich naseká víc a pak vybírá tu nejlepší ..
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 13 kvě 2009, 12:45

kolouch píše:zkuste fotit nějakou akční a ještě k tomu zahraniční kapelu . tam člověk nikdy neví kde mu kdo skočí a kde se otočí .. Navíc si myslím, že fotky MK nejsou takové, že by čekal na správný moment a vyfotil jednu fotku .. troufám si odhadnout, že jich naseká víc a pak vybírá tu nejlepší ..
toto presne fotim, a je to pohoda i s DSkem. Akorat akcnich kapel neni moc :(. Ale uz to tu jde tezce do OT. STOP

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 13 kvě 2009, 12:54

cunesk8 píše:
kolouch píše:zkuste fotit nějakou akční a ještě k tomu zahraniční kapelu . tam člověk nikdy neví kde mu kdo skočí a kde se otočí .. Navíc si myslím, že fotky MK nejsou takové, že by čekal na správný moment a vyfotil jednu fotku .. troufám si odhadnout, že jich naseká víc a pak vybírá tu nejlepší ..
toto presne fotim, a je to pohoda i s DSkem. Akorat akcnich kapel neni moc :(. Ale uz to tu jde tezce do OT. STOP
každý má jiné nároky na výslednou fotografii a to i po technické stránce ..
-
www.jaroslavholan.cz

oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od oumik85 » 13 kvě 2009, 13:23

je to sice OT, ale za ten den, nebo dva to povazuji na vybornou vymenu nazoru... Rozhodne teda pro mne hodnotnejsi, nez puvodni zamereni vlakna.

to Ammiga... chytnu te za slovo a po statnicich bych se s tebou rad na jeden den svezl abych zjistil, jestli bych na to mel.

miak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od miak » 13 kvě 2009, 13:40

Diskuzi si pročítám, ale dosud jsem se do ní nezapojil. Berte to s nadhledem... vidím, že je to tu rozdělené na dva tábory, kdy jedni se fotografováním živí a požadují pro reportáž lepší techniku a druzí, kteří se snaží obhájit Pentax, že je možné s ním fotit reportáže. Podle mě záleží z jakého úhlu se na to díváte a taky záleží co požadujete. Netvrdím, že nejde vyfotit nějakou akci i Pentaxem se seťákem. Můžete se na věc dívat i jiným pohledem a fotit tu akci jinak, třeba na manuální ostření (ale dle mě si neumíte představit fotit několik akcí den co den), ale přesto jsou lidé, kteří tyhle věci potřebují fotit denně a tehdy je rychlá technika velkým pomocníkem. Nemůžou hledat kreativitu v cíli, když potřebují zachytit emoce běžce, který vyhrál maraton. Viz. třeba Neumannová, která si doběhla na olympiádě pro zlato a v cíli ji uvítala její malá dcera. Myslím, že V tu chvíli je rychlá fototechnika obrovskou výhodou (ne-li téměř nutností) a propásnutí takovéhoto okamžiku je "nežádoucí" jak pro fotografa, tak pro ty, kteří fotografa za tuto práci platí. A proto nemějme někomu za zlé, že se poohlíží po jiné značce než je Pentax. Vždyť exluzivní fotky prodávají a ne ty, které jsou vyfocené od "země nebo ze stromu" (prostě jinak). A takového okamžiky se vyskytují často a nebude nám nic platné to, že máme bystré oko, když náš úmysl opozdí technika. A pro ty co je focení koníčkem a zábavou mají pohled na svět trochu jinak... tak právě pro ty je tu Pentax...

a tak ražme heslo "World is a perfect place, when you look trought a PENTAX camera"

Tak tedy, přejme Pentaxu, aby se v těchto parametrech zlepšil a snad splní K-7 co nejvíc očekávání.
Jsem zvědavý co měl Karbusický na mysli... myslím, že zvyšování dynamického rozsahu je velice prospěšné a je to cesta kam se hnát, když v megapixelech už není kam...

PS: Tímto bych téma Pentax a reportážní fotografie ukončil, případně založte nové vlákno.
Tělo: Pentax K10D
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
Ostatní: Stativ - Fomei WorldPro W-500, blesk - Metz 58

Zamčeno

Zpět na „Novinky a drby“