Nástupce k20d - asi první "snímky"
Moderátor: Moderátoři
...fjo se hlásí ze záhrobí a vytahuje věšteckou kouli, aby vám zdělil tajemství budoucnosti Pentaxu.... ..jo, a pak jsem se probudil s rukou v nočníku.. proboha, chlapi, neblázněte... Pentax mám rád, zajímám se o něj, ale rozhodně nejsem vizionář.. těch pár žbleptů, co jsem zde uvedl jsou jen výplodem mého chorého selského mozku, ale dnes, obzvlášť dnes, kdy se bojuje o přežití (a je potřeba si uvědomit, že Pentax je sice nejznámější přes fototechniku, ale rozhodně to není jeho jediné odvětví) a tak se může stát cokoliv...
s tím, co tu bylo řečeno na téma Nikon, FF, střední formát, rozdílné potřeby fotografů.. to podepíšu, ale marketing je sviňárna a i přes dobré nakročení jakékoliv firmy může přijít okamžik, který se neočekává a vše může změnit...
Samozřejmě by bylo fajn, kdyby K7 byla "reinkarnace" LX nebo K1000 v tehdejší době, ale... ...ale Bůh ví.. ten asi jediný...
takže klid, za 9 dní bude skoro jasno na nějaký měsíc dopředu... a to už vydržíme..
s tím, co tu bylo řečeno na téma Nikon, FF, střední formát, rozdílné potřeby fotografů.. to podepíšu, ale marketing je sviňárna a i přes dobré nakročení jakékoliv firmy může přijít okamžik, který se neočekává a vše může změnit...
Samozřejmě by bylo fajn, kdyby K7 byla "reinkarnace" LX nebo K1000 v tehdejší době, ale... ...ale Bůh ví.. ten asi jediný...
takže klid, za 9 dní bude skoro jasno na nějaký měsíc dopředu... a to už vydržíme..
Pentax
...hele ale pokud si dobre pamatam tak mneli vyjit dva fotaky a to neco medzi k200d a k20d /bez vrchneho displeya/ - ze se bude dat koupit na letosni letni dovolenou a pak vyssi trida MF podzim zima...alespon to tak prezentoval ten jejich slavnej mluvci ...spachal píše:Zajimavejsi nez K-7 bude spise to, co ma vyjit na podzim. Myslim si, ze prave tohle telo bude 'kriticke', co se tyce udrzeni 'high-tech' komunity u Pentaxu. Jinak FF opravdu nesrovnavejte, je to zbytecne, je to jina trida, uz jen kvuli tomu cropu ..
hezky vecer
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
...jako když spočítám vše o čem se někde aspoň trochu přijatelně mluvilo, tak by měla vylézt jakoby náhrada za K20D.. snad K30D.. pak K7 (s tím D-éčkem by mě zajímalo, zda zmizí jen u K7 řady nebo u všech následných modelů) a nakonec digi 645... ale o středoformátu se mluví, že by měl být až příští rok...
Pentax
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... pic&t=1593fjo píše:...jako když spočítám vše o čem se někde aspoň trochu přijatelně mluvilo, tak by měla vylézt jakoby náhrada za K20D.. snad K30D.. pak K7 (s tím D-éčkem by mě zajímalo, zda zmizí jen u K7 řady nebo u všech následných modelů) a nakonec digi 645... ale o středoformátu se mluví, že by měl být až příští rok...
...sice jsou to jenom taky spekulace ale nahrada za k20d nemnela bejt ...
hezky vecer vsem...a jeste ze se ty jejich zvasty neplni
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost ted te radosti moc nemam :/
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
ad Hulán... nejdříve jsem si myslel, že to je magor... ale postupem doby si více a více myslím, že je docela chytrý... protože tím, jaké debaty produkuje, neuvěřitelným způsobem zvyšuje návštěvnost svých stránek a navyšuje tak jejich hodnotu... nemyslím si, že by v nitru nějak proti Apple
...ale na to může mít každý svůj pohled...
...ale na to může mít každý svůj pohled...
Pentax
Mě připadne zcestný uvažovat stylem pomalý autofokus rovná se nevhodný k reportáži, přece záleží jak k tomu přistupujeme a jestli je reportář bleskový nastřílení setu fotek z kterýho se pak dlouze vybírá, protože všechny vypadají jedna jako druhá a jsou jich bohužel plný media, tak o něco podobnýho nestojím, px je o tom, že tě nutí jít vlastní cestou a to je mi na něm sympatický a pak finanční dostupnost s rozumnou kvalitou, proto jsem poslal C dopryč.
Ujišťuji Tě, že když máš za den nafotit sedm různých témat a od každého odevzdat zhruba dvacet fotek na výběr editorům, tak zejména u sportu je rychlost naprosto neocenitelná.Jeff píše:Mě připadne zcestný uvažovat stylem pomalý autofokus rovná se nevhodný k reportáži, přece záleží jak k tomu přistupujeme a jestli je reportář bleskový nastřílení setu fotek z kterýho se pak dlouze vybírá, protože všechny vypadají jedna jako druhá a jsou jich bohužel plný media, tak o něco podobnýho nestojím, px je o tom, že tě nutí jít vlastní cestou a to je mi na něm sympatický a pak finanční dostupnost s rozumnou kvalitou, proto jsem poslal C dopryč.
Souhlasím, fotím reportáže, především festivaly, koncerty atd. a jelikož fotky předávám dál, nemůžu si dovolit zkoušet vymýšlet kreativní fotku a modlit se jestli AF zaostřil rychle a správně, navíc když u headlinerů se dají fotit např. jen 3 písničky a hromada fotografů kolem focení moc neusnadňuje a pokud se člověk protlačí někam do skulinky a náhodou se mi tam interpret pohne tak, že mi ve výhledu nestíní mikrofony či objektivy a hlavy jiných fotografů, vzniká pak na pár fotek třeba jen 5 sekund času .. a je rozdíl mít za tu dobu 15 ostrých fotek nebo 3 rozmazané ...ammiga píše:Ujišťuji Tě, že když máš za den nafotit sedm různých témat a od každého odevzdat zhruba dvacet fotek na výběr editorům, tak zejména u sportu je rychlost naprosto neocenitelná.Jeff píše:Mě připadne zcestný uvažovat stylem pomalý autofokus rovná se nevhodný k reportáži, přece záleží jak k tomu přistupujeme a jestli je reportář bleskový nastřílení setu fotek z kterýho se pak dlouze vybírá, protože všechny vypadají jedna jako druhá a jsou jich bohužel plný media, tak o něco podobnýho nestojím, px je o tom, že tě nutí jít vlastní cestou a to je mi na něm sympatický a pak finanční dostupnost s rozumnou kvalitou, proto jsem poslal C dopryč.
Ten kdo fotí reportáže, má za to zaplaceno a je povinen odevzdat kvalitní fotky tak prostě potřebuje aparát, který je rychlý, jinak je to trápení.
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Není reportáž jako reportáž. Je spousta celodenních akcí, festivaly apod., kde máš všechen čas co potřebuješ a dobrou fotku uděláš i s MF sklem.
Pokud někoho živí reportáže z rychlých akcí, nebo z rychlých tmavých akcí, má ho redakce vybavit odpovídající technikou.
Pochybuju, že to někdo dělá na živnosťák a techniku si platí sám,to by musel jet nonstop So, Ne a kdy by dělal postproces netuším. Edit: Navíc se ani tolik akcí nekoná, aby to stačilo na tak bohatý příjem přes ŽL..
Nikdy jsem reportáž nedělal, takže můžu být mimo, ale myslím si, že je větší kumšt vystihnout podstatu akce na 3-5 fotkách, než nastřílet profi samopalem 150 fotek a z ostrých pak vybrat třeba 10 perfektních technicky, ale jaksi "planých" a pocity nevyvolávajících.
Pokud někoho živí reportáže z rychlých akcí, nebo z rychlých tmavých akcí, má ho redakce vybavit odpovídající technikou.
Pochybuju, že to někdo dělá na živnosťák a techniku si platí sám,to by musel jet nonstop So, Ne a kdy by dělal postproces netuším. Edit: Navíc se ani tolik akcí nekoná, aby to stačilo na tak bohatý příjem přes ŽL..
Nikdy jsem reportáž nedělal, takže můžu být mimo, ale myslím si, že je větší kumšt vystihnout podstatu akce na 3-5 fotkách, než nastřílet profi samopalem 150 fotek a z ostrých pak vybrat třeba 10 perfektních technicky, ale jaksi "planých" a pocity nevyvolávajících.
Naposledy upravil(a) kolista2 dne 12 kvě 2009, 21:16, celkem upraveno 1 x.
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
kolouch a další mají pravdu je to opravdu obtížné a není to jednoduché.
Pak člověk musí mít spoleh na stroj a hlavně na rychle a přesné AFko.
Znám to s vlastních zkušeností, dneska mně zas AF zklamalo no, při focení jedné reportáže.
Pak člověk musí mít spoleh na stroj a hlavně na rychle a přesné AFko.
Znám to s vlastních zkušeností, dneska mně zas AF zklamalo no, při focení jedné reportáže.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz
A to je presne to co bych nechtel delat. Nastrilet bezmyslenkovite 1000 fotek za den. Myslim ze to jen skodi dobre fotografii. I reportaz se da delat kreativne. A tech lidi co to delaji kreativne (nebo jinak nez ostatni) si pak nekdo vsimne... tot muj nazor...kolouch píše: Souhlasím, fotím reportáže, především festivaly, koncerty atd. a jelikož fotky předávám dál, nemůžu si dovolit zkoušet vymýšlet kreativní fotku...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8