Koniec problémov z baterkami?
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No je otazkou, zda pri teto spotrebe by tento solarni panel stihal dobijet .. Ale zkus to a dej vedet, ta spotreba je hrozna ;) (ja na dva akumulatory - z toho jeden neoriginalni a v gripu - nafotim ~ 800 fotek v RAWu, takze si napriklad u sady sesti accu neumim ani predstavit vyuziti :] ..)
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
Na solarne nabijanie sa mi celkom pozdava toto http://sos.sk/?str=49 napr tieto 2SC1 kupit 4 pospajat ich do serie aby mali 12V.. (mozu sa aj paralelne na zysenie prudu, podla potreby...) ale "ohybne" (lahko ohybnym drotom, lepiacou paskou, alebo ich prilepit na hrubsiu foliu...) po rozlozeni by boli velke ako 8SC1 ale v zlozenom stave ako 1kus 2SC1. Prakticku skusenot s nimi nemam, neviem kolko svetla potrebuju... uvadzany prud, vykon, napatie celkom nepasuju... no snad by to stacilo. Ten najvacsi som mal niekedy davno v ruke, je pruzny, ohybny len mierne, poskladanim by sa asi polamal, preto radsej z mesich poskladat vacsi. Bol som prekvapeny z jeho hrubky asi cca 1mm (mozno to cislo v nazve 1.2) Zatial som potrebu nabijat baterky v terene nemal, ale ako prve by som skusil toto, aj cena je nizsia ako na tom vyssie uvedenom, ale treba vediet pouzit spajkovacku
no ale ten panel bude nabíjať neefektívne, a budeš rád keď nabiješ za slnečného dna jednu sadu.
reklama je síce pekná vec.
kolega má niečo obdobné len menšie (6v) z nemecka.
priamo v tom je 6ks batérii ktoré sa láduju,.
môžeš to prepnúť priamo na výstup alebo nechať nabíjať a z toho potom dobíjať alebo napájať.
ale za jeden deň dobiješ len jednu sadu, aj to možno,.
nakoľko to je na slnečnú energiu.
viac sa oplatí kúpiť z tesca solárne pidipanely 300sk za kus a pospájať ich do bloku seriovo paralelne a spraviť nabíjačku, výstup v/ma podľa potreby...
najlepšie je mať viac sád ako túto solárnu "hračku"
1. natáčať na slnko aby to pobralo čo najviac energie ( len v tedy z toho lezie to čo píšu)
2. od rána z toho dostaneš málo, pokiaľ nebude svietiť slnko najviac
3. pod mrakom aj keď teplo, málo
4. *Při přímém slunečním svitu solární panel nabije 4ks 1600 mAh AA tužkových baterií za 5 hodin!
Výstup: 13.6V, 350mAh = 4.75W *
* Na základě dobrých slunečních podmínek
ako núdzovka OK ale za tie prachy radšej generátor na benzín, keď potrebuješ zicher.
reklama je síce pekná vec.
kolega má niečo obdobné len menšie (6v) z nemecka.
priamo v tom je 6ks batérii ktoré sa láduju,.
môžeš to prepnúť priamo na výstup alebo nechať nabíjať a z toho potom dobíjať alebo napájať.
ale za jeden deň dobiješ len jednu sadu, aj to možno,.
nakoľko to je na slnečnú energiu.
viac sa oplatí kúpiť z tesca solárne pidipanely 300sk za kus a pospájať ich do bloku seriovo paralelne a spraviť nabíjačku, výstup v/ma podľa potreby...
najlepšie je mať viac sád ako túto solárnu "hračku"
1. natáčať na slnko aby to pobralo čo najviac energie ( len v tedy z toho lezie to čo píšu)
2. od rána z toho dostaneš málo, pokiaľ nebude svietiť slnko najviac
3. pod mrakom aj keď teplo, málo
4. *Při přímém slunečním svitu solární panel nabije 4ks 1600 mAh AA tužkových baterií za 5 hodin!
Výstup: 13.6V, 350mAh = 4.75W *
* Na základě dobrých slunečních podmínek
ako núdzovka OK ale za tie prachy radšej generátor na benzín, keď potrebuješ zicher.
Kalibutan píše:Ani 6 nahradnich akumulatoru mi nevydrzi vic jak nekolik dni.Kajfik píše: Ve tvem pripade bych to videl spis na koupeni 3 haradnich baterii. Porad te to vyjde levneji a muzes fotit ctrnact dnu i když bude oblačno:)
Staci udelat denne par full intervalovych expozic do filmoteky a koncim s energetickou podporou.
A to nemluvim o dalsich vecech co me napadaji na to jeste zavesit.
Pro me osobne velmi, velmi prijemna vecicka.
A vubec pro vsechny co jsou mimo civilizaci na par dni... podotykam na jednom miste. Tam je to mimo diskuzi.
Pristi tyden to mam doma - tedy doufam. Na K20ku jsem u oehlingu cekal skoro mesic
Pentax K200D & set 18-55 55-200
Blesk Dorr DAF 42 zoom / BY-18 prerabam na macroblesk
M42 HELIOS 44/2
macromech & Meopta Anaret 4,5/50
pokiaľ sa naučím fotiť, stačí...
Blesk Dorr DAF 42 zoom / BY-18 prerabam na macroblesk
M42 HELIOS 44/2
macromech & Meopta Anaret 4,5/50
pokiaľ sa naučím fotiť, stačí...
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
od té doby co fotím s tím čím fotím, tak baterky nemám potřebu řešit. Už akorát ten digitál žere baterky, ale ten blok docela vydrží a já nemám potřebu ho vybíjet. za půl roku co mám k10D jsem ještě nenabíjel (digitál vytahuju už jenom na nafocení věcí na aukro a jendou když jsem dokumentoval tetě oslavu jsem ho vrazil bratránkovi místo té jeho mýdlové krabičky)
ikdyž vlastěn v ZXku baterka je, ale ZX nežere, baterku v MEčku ten expozimetr moc nezhuntuje a v Bronice mi ji nemá co vybít.
ikdyž vlastěn v ZXku baterka je, ale ZX nežere, baterku v MEčku ten expozimetr moc nezhuntuje a v Bronice mi ji nemá co vybít.