slava vlasti, tak to uz muzu radit vic na telo, je tu vlakno v casti Fotografování s nazvem Co dělám špatně? tam se radilo autorovi jak fotit mši k zahájení nového školního roku. Tema je podobne. Odzkousej si dopredu to, co je tam uvedene.kominp píše:jj vim ale prostě se do toho ještě nemužu trefit a asi chci moc.....chci fotit koncert(teď ve čtvrtek)synek hraje v kapele a mají koncert tak možná pod tlakem dělám hrubky chjo .Petr
K20D
Moderátor: Moderátoři
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
jdu na to dík.petrcocik píše:slava vlasti, tak to uz muzu radit vic na telo, je tu vlakno v casti Fotografování s nazvem Co dělám špatně? tam se radilo autorovi jak fotit mši k zahájení nového školního roku. Tema je podobne. Odzkousej si dopredu to, co je tam uvedene.kominp píše:jj vim ale prostě se do toho ještě nemužu trefit a asi chci moc.....chci fotit koncert(teď ve čtvrtek)synek hraje v kapele a mají koncert tak možná pod tlakem dělám hrubky chjo .Petr
O5 domaPX,K20D+skla
-
- Pokročilý uživatel
Netreba zúfať a najmä skúšať a skúšať, ja mám K200D už tretí mesiac a stále sa ešte len učím - je to moja prvá zrkadlovka a to učenie ešte potrvá. Išiel by som podľa návodu - tak som to aspoň robil aj ja (aj keď sa riadim všeobecne známou poučkou, že my inteligenti siahneme po návode až keď zlyhajú všetky ostatné možnosti - stalo sa mi napr. pri vyfasovaní novej fabie pred x rokmi, že som so stiahnutými oknami prešiel cca 50 km kým som to nevzdal a prečítal v manuáli, že okná sú ovládané elektronicky z ľavého tlačítka na opierke ľavej ruky ) Nikto učený z neba nespadol - je to len a len o skúšaní, intuícii atď.
ajajajajaj,.,., tak to vypadá na lepčí blesk hmm dík za tip Petrcocik píše:slava vlasti, tak to uz muzu radit vic na telo, je tu vlakno v casti Fotografování s nazvem Co dělám špatně? tam se radilo autorovi jak fotit mši k zahájení nového školního roku. Tema je podobne. Odzkousej si dopredu to, co je tam uvedene.kominp píše:jj vim ale prostě se do toho ještě nemužu trefit a asi chci moc.....chci fotit koncert(teď ve čtvrtek)synek hraje v kapele a mají koncert tak možná pod tlakem dělám hrubky chjo .Petr
O5 domaPX,K20D+skla
dík Miro ...."zkůšám" jen že jdu ve čtvrtek na ten koncert ....PetrMiro Gazdura píše:Netreba zúfať a najmä skúšať a skúšať, ja mám K200D už tretí mesiac a stále sa ešte len učím - je to moja prvá zrkadlovka a to učenie ešte potrvá. Išiel by som podľa návodu - tak som to aspoň robil aj ja (aj keď sa riadim všeobecne známou poučkou, že my inteligenti siahneme po návode až keď zlyhajú všetky ostatné možnosti - stalo sa mi napr. pri vyfasovaní novej fabie pred x rokmi, že som so stiahnutými oknami prešiel cca 50 km kým som to nevzdal a prečítal v manuáli, že okná sú ovládané elektronicky z ľavého tlačítka na opierke ľavej ruky ) Nikto učený z neba nespadol - je to len a len o skúšaní, intuícii atď.
O5 domaPX,K20D+skla
Spis by chtelo formulovat konkretni problem. Jestli ti ujizdi expozice tak si vyskousej nastaveni celoplosneho, bodoveho mereni a mereni se zduraznenym stredem... Taky se da svazat nabrani expozice v okamziku zaostreni... Pak muzes jeste zaber prekomponovat ale expozice zustane stejna....
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Co treba neni v knizce je na webu zarucene a zarucene nekolikrat... Jen si to precist...kominp píše:
víš měl jsem spíš na mysli takové ty poznatky které nejsou v žádné knížce,manuálu, to osahání je prostě na mě to je jasné.....Petr
A myslim ze v knizce Mistrovstvi prace s DSLR bude 99,9% informaci ktere hledas.
Pentax K20D,
Pokud mas (a zrejme mas:) na mysli me, tak vez, ze jsem se te dotknout nechtel ani sem nerek, ze to mas na machrovani. Jen sem z tveho prispevku nabyl pochybnost o tom, jestli vis do ceho jdes, tot vse...kominp píše: víš docela mne mrzí názory některých na foru nejen tady kteří dávají jasně najevo............ ááááá další co chce machrovat se zrcadlovkou a umí tak akorát nosit ho na krku a to ještě blbě.Petr
A taky to beru ze sveho pohledu, veskere tlacitka na fotaku jsou popsane takze sem od zacatku s ovladanim nemel nejmensi problem. Jedinu vec sem ale nechapal, a sice nastaveni user menu nez jsem zjistil ze se nastaveni musi ve vedlejsi zalozce menu potvrdit a ulozit. A pak jeste fungovani ext. blesku v ruznych modech...
Veskere nastaveni je navic hezky signalizovane.
A je fakt ze jsem alergicky na lidi kteri misto aby si nekde neco precetli se jdou zeptat na forum a to jeste pokud mozno co nejobecnejsi otazkou. Na kterou se neda odpovedet na mene nez 16 stranach.
No a kdyz jsem ja investoval nemale penize do techniky tak jsem zkratka vedel za co je davam, co dany fotak umi. COz lze pochopit uz i pri precteni pouhe recenze napriklad na fotoaparat.cz
Pentax K20D,
zajímavé porovnání šumu K A Canona 50D
http://www.optyczne.pl/88.7-Test_aparat ... w_RAW.html
http://www.optyczne.pl/88.7-Test_aparat ... w_RAW.html
Šum na fotkách jpeg, je změřen pomocí programu Imatest, výsledky představujeme na snímcích.visis píše:To je masakr, ten šum je skoro stejný. Akorát že neumim polsky. To nějak odšumovali, nebo to je bez NR? Nemáte to někdo přeložené?
Díky
Měření potvrzuje pozorování z předchozí části. Šum překračuje hodnotu jednoho procenta při citlivosti ISO800, kdy se na snímcích stane šum postřehnutelným. Velmi pěkně vypadá křivka šumu. Jednotlivé RGB se drží blízko sebe, díky čemuž na snímcích nedominuje jednobarevný šum.
V canonu 50D je systém redukce šumu. Máme zde čtyřstupňovou regulaci. Redukce vypnuta, standartní, slabá nebo silná úroveň. Efekt práce každého z těchto čtyř stupňů představujeme na příkladu ISO3200.
Nejdůležitějším rysem ve foťáku je kvalita snímku v RAWu. Podívejme se na snímky z 50D vyvolaných programem dcraw v prorovnání se snímky z Pentaxe K20D. Snímače těchto aparátů mají přibližně stejné parametry. Zda budou snímky podobné kvality?
Vyvolané RAWy vypadají lépe než JPG, ale šum se objevuje již na snímcích s ISO 400-800. Při ISO800 začne Canon nad Pentaxem výrazně (wyraźnie) převažovat, protože v okolí ISO 400-800 se šum v K20D stále zvyšuje. Rozdíly v úrovních šumu pro jednotlivé citlivosti u těchto foťáků však nejsou ale nějak velké. Potvrzuje to také důkladné měření na tabulce Kodak q-13.
Podobné rozdíly ve množství šumu pro 50D i K20D lze vidět také při měření na 48-bitových snímcích. V tomto případě začíná být šum postřehnutelný take od ISO 400 u obou aparátů, a se zvyšováním ISO pak o něco rychleji u Pentaxe.
Firmware 1.03 pro K20D
A máme tu nový firmware pro K20D verze 1.03 - Improved the accuracy of SR (Shake Reduction) function.
http://www.pentax.jp/english/support/di ... 20d_s.html
K20D + grip, Sigma 10-20, DA21/3.2 AL, DA40/2.8, DA70/2.4, Sigma 105/2.8,
DA* 50-135/2.8, Pentax AF-540FGZ, Manfrotto 190XPROB
http://rhphoto.cz
DA* 50-135/2.8, Pentax AF-540FGZ, Manfrotto 190XPROB
http://rhphoto.cz
Re: Firmware 1.03 pro K20D
Změna provedena ale nci moc se nestalo. Cekal jsem ze z fotaku vyroste titanovy stativ a ono nic...radecc píše:A máme tu nový firmware pro K20D verze 1.03 - Improved the accuracy of SR (Shake Reduction) function.
Pentax K20D,