Rozdělme tematicky galerii

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Rozdělme tematicky galerii

Příspěvek od Tomáš Fafek » 06 dub 2009, 10:45

Zdá se mě,že nastal čas se zeptat zda-li by nebylo vhodné při tak velkém počtu nových souborů rozčlenit galerii alespoň základně na dvě tematické poloviny.Základní pohnutkou k takové otázce je mě stále stoupající počet makrofoto fauny/flory což mě fakt ani zdaleka (až na výjimečně extra profi povedené) nezajímá.A nebaví mě se těmi 30-40% makra z celkového počtu záběrů v galerii různě, ale v podstatě stejně braných záběrů prohrabovat a to doslova,abych našel třeba nějaký portrét, reportáž nebo krajinu.Prostě nuda.
Podle všeho to vypadá že pentax si vybírají broučkaři,kytičkáři a motýlkáři.
Navrhuji vytvořit dočasně alespoň provizorní podgalerii MAKRO a vše s tím související tam přesunout.

:wink: :)
Naposledy upravil(a) Tomáš Fafek dne 06 dub 2009, 12:27, celkem upraveno 1 x.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 06 dub 2009, 11:42

No neprijde jako vhodny separovat jen nektery druh fotografie. Bud davat do kategorii vse nebo nic. A myslim si ze po jaru kyticek dost ubude, vsichni se uz tesili na slunicko, tak to ted dohaneji :)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 06 dub 2009, 11:51

To Bena: Nějak by se to ale vyřešit mělo.Nevidím v tom dělení problém.Co se ti na tom nezdá? Rozhodně si nemyslím že to je jarem a že to přejde.To je nepřesné,nejen tady makro jede celý rok.A stále toho přbývá-bohužel.Jen to mají jinde lépe rozdělené.
Amaterská makrofotografie/Podívej jak mě kreslí objektiv je prostě nový fenomén.Je toho všude plno a zaslouží si to svojí galerii!!!!
Jen si to zkus představit až tady z padesáti souborů budeš mít 4O MF. :roll:
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 06 dub 2009, 12:01

Priklanam sa k Benovi...
Rozdelit? A naco...Veci tipu ze ako mi kresli objektiv na to je podkategorie testovacie fotky.
Naco rozdelovat?To je to iste ako ked je zima tak mame same fotky so zimnymi fotkami, alebo s horksymi...bude po lete a budu tu smae fotky z dovoelnieka a fotky mora...teraz je jar ludia vidia okolo seba faunu a floru ktora sa prebudza k zivotu a jendoducho foti ju... Ja v tom nevidim problem...vsade ked sa pozres sa to teraz viac zaplna kvetmi atd...
Ak rozdelit tak uz poriadne...zrusit uzivatelske albumy a vytvorit albumy celkove ako Krajina, KVety, Hmyz, Industrial, Architektura atd atd...
Inak to je fakt zbytocne...To iste mozem povedat o tematach mesiaca...Je koniec mesiaca a mame tu same kvapky a tiez ma niekedy nebavi pozerat najpr 30 fotiek kvapiek kym sa dostanem k niecomu inemu...

P.S.To ze ta nebavi pozerat na amaterske makro moze kazdy povedat o kazdej inej kategorii
P.S.2. Ako by si to chel urobit prakticky.aj tak sa na uvodnej stranke zobrazuju posledne pridane..tak aj keby si to rozdelil stale by sa tam ukazovali tie najnovsie pridane...a keby sa nezobrazovali fotky tak nema zmysel aby clovek sme daval fotky....

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 06 dub 2009, 12:07

Tomasi zda sa, ze som ta rozcertil svojim cvacikom s novym Flektogonom :D - ale neboj rozhodne nie som ziadny tazky makrista.
Rozhodne som za tematicke delenie galerky.
V tomto davam za pravdu Benovi, ak pojde delit galerku na makro a zbytok sveta, snad to pojde i na viac kategorii. Ozaj co tomu vlatne brani?
Snad sa pridaju i dalsi...
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 06 dub 2009, 12:13

peppe píše:Tomasi zda sa, ze som ta rozcertil svojim cvacikom s novym Flektogonom :D - ale neboj rozhodne nie som ziadny tazky makrista.
Rozhodne som za tematicke delenie galerky.
V tomto davam za pravdu Benovi, ak pojde delit galerku na makro a zbytok sveta, snad to pojde i na viac kategorii. Ozaj co tomu vlatne brani?
Snad sa pridaju i dalsi...
Brani tomu nastavenie galerky. Tu istu maju na tejto stranke: http://www.osk-art.cz/gallery/ . Neexistujú tu vsak uzivatelske kategorie(proste jak mame my, ze si kazdy utvori kategorie ako chce) ale celkove kategorie kde ked sa nahravaju fotky musi uzivatel vybrat do ktorej celoserverovej sa ma umistenit...Mylsim ze to je riesene lepsie, clovek klikne napriklad na akt a zobrazia sa mu vsetky fotky co tu nahrali uzivatelia a su ,,aktove,,. Takto sa musime predierat jendotlivymi albumami uzivatelova zauji ma nas ako spomenul anvrhovatel len portety...

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 06 dub 2009, 12:18

Makro tady frčí celý rok jak jsem psal výše Luku ne jen na jaře :!: ,Podívej jak mě kreslí objektiv byla metafora Makrofotografie - takže jsi to nepochopil.To je mě líto.Roční období ovlivňují tvorbu, ale TVORBU ne cvakání podle počasí.
Podle mě když s tím nepřijdeš za nějaký čas ty sám nebo Bena tak určitě někdo jiný, protože bude v galerii z
20 000 fotek 10 000 makro./ A bude to jeden velkej vopruz.../
...a může se to tady přejmenovat na Pentax Macro Friends Site :)

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 06 dub 2009, 12:19

este raz, co tomu brani aby sa nastavenie tejto galerky zmenilo?

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 06 dub 2009, 12:22

Peppe všiml jsem si toho as post. :wink: S tebou osobně to nemá vůbec co dělat,kromě náhodné shody kdy jsem to sem sem konečně napsal, ty jsi sem umístil pár fotek a obecného tématu.Je to shoda okolností.

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 06 dub 2009, 12:25

ja len spasujem neboj, mne sa ten napad rozlcenit galerku paci, inak si myslim, ze casom upadne...

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 06 dub 2009, 12:28

peppe píše:este raz, co tomu brani aby sa nastavenie tejto galerky zmenilo?
Nic tomu nebrani....Podla mna...

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 06 dub 2009, 12:38

:) Peppe v pohodě.
Já to myslím právě v tom smyslu aby se to tady nepohltilo samo sebou.Vždyť kolikrát ,jste projeli zpětně galerii? Myslím že nikdo.Já se dostal zpětně třeba o 50 - 70 fotek nejdál.Pak mě to otrávilo protože je to pomalý a často monotematický.Možná zajímavé pro nějakého fenomenologa ale rozhodně ne pro mě.
Zobrazování posledně aktualizovaných souborů bych neměnil.Ale když tam bude 30 ks makro a někoho ještě jiného než mě to netankuje tak si skočím do podgalerie "Vše ostatní" a snadno bez zdržování si najdu co mě zajímá z posledních přírůstků.

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 06 dub 2009, 12:39

me se libi deleni fotek jako maji tady http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25 ... rt=default . Jsou tam obecne kategorie (cca 30 skupin) fotku muzes umistit maximalne do 4 skupin. A pak kazdy uzivatel ma moznost vest svoje vlastni alba, aby se v tom vyznali lidi co si prohlizeji jen jeho databazi fotek. Maji tam i hezke trideni podle poctu bodu, prumeru atd ale to asi u nas nepripada v uvahu, kdyz davame palce :)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 06 dub 2009, 12:43

Tomáš Fafek píše::)
Zobrazování posledně aktualizovaných souborů bych neměnil.Ale když tam bude 30 ks makro a někoho ještě jiného než mě to netankuje tak si skočím do podgalerie "Vše ostatní" a snadno bez zdržování si najdu co mě zajímá z posledních přírůstků.
:) to me pobavilo "vse ostatni". Jak jsem psal delil bych to bud vse nebo nic. Nekdo treba rad architekturu a musel by se prohrabavat krajinkama, portretama atd.. :wink:

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 06 dub 2009, 12:44

Jde-li to rozdělil bych to ze současného stavu do třech témat.Makro,Krajina,Ostatní.
Předešlo by se tak možná nekonečným dohadům o kategoriích a podkategoriích,které a kolik.Známe to jak to potom dopadá.Postupem času by se dělilo dále Ostatní na další kategorie.
Čím dříve se s tím dělením začne tím méně to bude pracné. :wink:

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“