Koupě staršího blesku
Moderátor: Moderátoři
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Koupě staršího blesku
Chtěl bych koupit blesk z druhé ruky tak uvažuju jestli to nemá nějaké nevýhody. Přináší koupě staršího blesku nějaké rizika ? Má záblesková jednotka nějakou životnost, jako třeba počet záblesků ? Mění se nějak světlo blesku se stářím ?
K10D, set 18-55, Helios 58/2, FA35/2 AL, FA28-70/4, Metz 48, srdce, mozek, oči
Prodej fotografii : http://eu.fotolia.com/p/201264621/partner/201264621
Prodej fotografii : http://eu.fotolia.com/p/201264621/partner/201264621
Předně je třeba říci, že starší blesky měly jiné napětí na patici, takže si můžeš oddělat bleskové kontakty jako nic. Pokud ovšem kupuješ současný typ blesku, avšak z druhé ruky, tak bych se toho za rozumnou cenu nebál. Ano, blesky mají svou životnost. Přeci jen, ta výbojka nevydrží věčně, ale o změně kvality světla jsem neslyšel.
K-5, pár moderních objektivů a sklárna starších
Re: Koupě staršího blesku
zaleži aký blesk chceš,.Robin Hönig píše:Chtěl bych koupit blesk z druhé ruky tak uvažuju jestli to nemá nějaké nevýhody. Přináší koupě staršího blesku nějaké rizika ? Má záblesková jednotka nějakou životnost, jako třeba počet záblesků ? Mění se nějak světlo blesku se stářím ?
jazdený blesk od profíka bude určite chcieť vymeniť časom výbojku a kondenzátor.
od bežného užívateľa, to je nepravdepodobné.
životnosť, ano nejaká tam je ale pokaziť sa môže všetko.
ako uviedol nado mnou, staré blesky (brané rokom výroby) majú vysoké napätie na kontaktoch, a tvoj milašek by to nemusel rozdýchať. tak pozor,.
dajú sa vyrobiť oddeľovače a potom to je už OK
ja som kupoval jazdený blesk a vpohode..
Pentax K200D & set 18-55 55-200
Blesk Dorr DAF 42 zoom / BY-18 prerabam na macroblesk
M42 HELIOS 44/2
macromech & Meopta Anaret 4,5/50
pokiaľ sa naučím fotiť, stačí...
Blesk Dorr DAF 42 zoom / BY-18 prerabam na macroblesk
M42 HELIOS 44/2
macromech & Meopta Anaret 4,5/50
pokiaľ sa naučím fotiť, stačí...
Dlouhodobě používám takový ten starý blesk od Metzu (máme ho doma snad 20 let), který šel dříve na Praktiku a žádný problém se nikdy nevyskytl.. ..střílí sice furt jen na plnej výkon, ale dá se s tím naučit fotit. Na Aukru jsem ho viděl za 150,- Ale samozřejmě, až budou prachy na novej, tak půjdu do nového, ale kupodivu tenhle umí také hodně.. ..já blesk moc nepoužívám, takže mně to zatím stačí.
..nejhezčí pohled na svět je z komína!