Sigma APO 135-400mm F4.5-5.6 DG
Moderátor: Moderátoři
*****Tak ja to obratim. Pokial by som siel s cenou dole, vzhladom na nezaujem, bolo by to v poriadku? Vtedy by nevadilo, ze menim cenu x-krat? Ktora cena (na uvod), by bola teda ta spravna? Ponuka-Dopyt. To su slova, z ktorych treba vychadzat. Ak je dopyt, a to pomerne velky, tak rastie aj cena. Ak dopyt nie je, cena ide nadol. Je to prirodzena zakonitost biznisu, ktory plati na celom svete. Vazeni, zamyslite sa nad tym a neodsudzujte. Vžite sa do situacie predavajuceho. Kazdy z Vas by urobil to iste. To len teraz mate plne usta o (ne)moralnosti. Neseriozne by bolo, keby som kazdemu; kto mi napisal e-mail a s kym som sa predbezne dohodol; neodpovedal a neinformoval ho o danej veci. Pekny den.[/quote]*****
Takhle jsem to nemyslel,ty to bereš zase moc drasticky. Nikoho jsem neodsuzoval. Ale obyčejný inzerát s navrhnutou cenou,kterou dotyčný opravdu za něco chce,přece není aukce,kde ta částka jde zájmem nahoru,to si myslím trochu pleteš. Naopak u inzerátu je většinou pravdou,že si dotyčný nasadí svou cenu,kterou při nezájmu třeba sníží. Naopak je to celkem neobvyklé. Proto můj příspěvek. Vzhledem k tomu,že jsem experimentátor s fotografiemi,tak já například velice často zkouším nové a nové objektivy apod (někdy během týdne i dva kusy). Nejsem žádný překupník, jde mě o to,že některý mě padne do ruky a tak si ho nechám. Jiný mě nijak nezaujme a jde pryč. A pokud ho nedám zrovna na aukci,tak se na inzerátu snažím dát takovou cenu,kterou si můžu dovolit následně snížit. A jsem spokojený já a i ten,kdo to
koupí,protože se cena dostala pod normální cenu toho daného předmětu.
Vím,že jsem teď dost off topic,tak pokud to adminům vadí,tak to smažte. Jen jsem chtěl říct,jaký mám na danou věc názor.
Takhle jsem to nemyslel,ty to bereš zase moc drasticky. Nikoho jsem neodsuzoval. Ale obyčejný inzerát s navrhnutou cenou,kterou dotyčný opravdu za něco chce,přece není aukce,kde ta částka jde zájmem nahoru,to si myslím trochu pleteš. Naopak u inzerátu je většinou pravdou,že si dotyčný nasadí svou cenu,kterou při nezájmu třeba sníží. Naopak je to celkem neobvyklé. Proto můj příspěvek. Vzhledem k tomu,že jsem experimentátor s fotografiemi,tak já například velice často zkouším nové a nové objektivy apod (někdy během týdne i dva kusy). Nejsem žádný překupník, jde mě o to,že některý mě padne do ruky a tak si ho nechám. Jiný mě nijak nezaujme a jde pryč. A pokud ho nedám zrovna na aukci,tak se na inzerátu snažím dát takovou cenu,kterou si můžu dovolit následně snížit. A jsem spokojený já a i ten,kdo to
koupí,protože se cena dostala pod normální cenu toho daného předmětu.
Vím,že jsem teď dost off topic,tak pokud to adminům vadí,tak to smažte. Jen jsem chtěl říct,jaký mám na danou věc názor.
Naposledy upravil(a) Hanz85 dne 13 bře 2009, 20:59, celkem upraveno 1 x.
Digitál je pro mě řešením,jen když dojde film...
souhlas.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
taky souhlas, přidávat když už cena je jednou daná? ee
Pentax K-5, Pentax 12-24/4, Sigma 17-70 2,8-4 C, Sigma 18-35/1,8, Pentax F50/1,4, Voightländer macro 100/3,5, Sigma 70-200 HSM II
http://hkfoto.profitux.cz/
http://hkfoto.profitux.cz/
Pakliže chci prodat a mám představu o ceně, dám inzerát. Když není odezva, mohu čekat nebo cenu postupně snižovat, až se najde kupec.
Chci-li dosáhnout co nejvyšší ceny, dám to do aukce - rozhodne zájem, tedy "ponuka - dopyt".
Toto jsou zaběhnuté postupy, které zájemci většinou znají a předpokládají je. Jakýkoliv jiný postup samozřejmě vzbudí pozornost. Budu-li reagovat na inzerát s uvedenou cenou, kterou mi inzerující následně zvedne, obrátím se jinam ...
Chci-li dosáhnout co nejvyšší ceny, dám to do aukce - rozhodne zájem, tedy "ponuka - dopyt".
Toto jsou zaběhnuté postupy, které zájemci většinou znají a předpokládají je. Jakýkoliv jiný postup samozřejmě vzbudí pozornost. Budu-li reagovat na inzerát s uvedenou cenou, kterou mi inzerující následně zvedne, obrátím se jinam ...
Jinak citace dotyčného prodávajícího z emailu:
"""" Nova cena je 285,-EUR a nad nu uz nechcem ist. Takze to navysenie je v podstate symbolicke, a zrejme uz nezaujimave.""""
Pro mě to prostě bylo "divné" z nějakých 230 eur,až sem a teď dokonce čtu,že bylo zaplaceno 300eur...
"""" Nova cena je 285,-EUR a nad nu uz nechcem ist. Takze to navysenie je v podstate symbolicke, a zrejme uz nezaujimave.""""
Pro mě to prostě bylo "divné" z nějakých 230 eur,až sem a teď dokonce čtu,že bylo zaplaceno 300eur...
Digitál je pro mě řešením,jen když dojde film...
na mne to dela dojem, ze dotycny delal neverejnou aukci pres maily metodou, kdo da vic. a cenu by klidne srouboval az treba na 900 eur. lehce neseriozni, obranou proti podobnym vykukum je, pak mu cuknout s nabidkou, at se jde bodnout
jsou fora s bazary, kde je podobny pristup na ban
jsou fora s bazary, kde je podobny pristup na ban
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Mam dojem, ze to vetsina prispivajicich citi podobne, tak 'trochu jinak' nez LuMaX, berme si z toho proste vuci tomuto prodejci pouceni, at je tahle OT diskuze alespon k necemu :] ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie