Ukládání snímků na kartu
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Ukládání snímků na kartu
Mám problém s ukládáním snímků na kartu. Snímky stejné kvality, pořizované za totožných podmínek se některé uloží dostatečně rychle, některé však trvají neůměrně dlouho. Také se stává, že se snímek uloží, na displeji fotoaparátu se zobrazí, ale při pokusu o manipulaci s ním fotoaparát ohlásí Camera cannot display this image a při jeho natažení do PC je snímku jen půlka, zbytek je šedý- asi byl uložen jen zčásti.
Má někdo podobnou zkušenost? Je vadná karta?
Má někdo podobnou zkušenost? Je vadná karta?
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš druhou kartu tak zkus fotit jen na ní a uvidíš jestli se problém znovu objeví. A pokud druhou kartu nemáš tak zkus kartu naformátovat.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
-
- Pokročilý uživatel
-
- Pokročilý uživatel
-
- Pokročilý uživatel
-
- Pokročilý uživatel
Z vlastní zkušenosti si dejte ještě pozor na Pretec Cheetah 2GB 133x. Musel jsem jí reklamovat, protože dělal přesně to samé, jako jste tu popisoval s tou kartou od A-DATA. Třeba to byl jen vadný kus, ale kdo ví. Třeba se nemají rádi s Pentaxem. Teď mám SanDisk Ultra II 2GB a zatím je v pořádku. Toť moje zkušenost
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Tak zdá se, že jsme narazil na další šmejdovou kartu / nebo jsme měl smulu na jedince - je to karta PQI 8GB, Class 6 - koupená v dataarte - dneska jsme zkoušel par fotek a polovina obrazku nešla zvetšit nebo mi rovnou napsalo, že obrazek nemuže byt uložen... ach jo... tak to musim reklamovat...
Cik.
Cik.
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
https://www.webovica.sk
Já bych bejt vámi takhle karty neodsuzoval, protože byste za chvíli radši nekupovali nic a fotili nevim na co...
Měl jsem několik karet A-Data a většina v pohodě.
Teď mám Pretec 8GB class 6 a funguje v bez problémů.
Jinak ve firmě prodáváme téměř výhradně Kingston a na reklamaci nešla ani jedna...
Je to kus od kusu problémy může dělat kterákoli značka.
Měl jsem několik karet A-Data a většina v pohodě.
Teď mám Pretec 8GB class 6 a funguje v bez problémů.
Jinak ve firmě prodáváme téměř výhradně Kingston a na reklamaci nešla ani jedna...
Je to kus od kusu problémy může dělat kterákoli značka.
K7, K200D + D-BG3, SFXn, DA 18-55 AL II, F 100-300, Sigma 14/2.8 EX, DA 35/2.4 K55/2, Pentacon 50 1.8, Metz 48, Metz 402 Twin, pokusy s MF
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No ono byva problem v kontaktoch kedze vacsina firiem robi karty ktore maju tieto kontakty kratke a vtedy dobre nesedia na tych v DSLR.
Ja doporucujem zmierit sa s tym ze ScanDisc a Lexar su jedine karty ktore sa daju pouzit na vaznejsiu az profesionalnu pracu a este aj PNY ale tato znacka je v tychto koncinach rarita
Ja doporucujem zmierit sa s tym ze ScanDisc a Lexar su jedine karty ktore sa daju pouzit na vaznejsiu az profesionalnu pracu a este aj PNY ale tato znacka je v tychto koncinach rarita