Na http://www.digital.pentax.co.jp/en/lens/roadmap.pdf som
našiel čo chce dať Pentax na trh tento rok ( aj ďalej ),
vyzerá to zajímavo, nakoľko je to reálne vedia asi len v hlavnom stane,
pre istotu začnem šetriť hneď teraz...
Plány Pentaxu v objektívoch
Moderátor: Moderátoři
objektivy
no jo pro ten 60-250 / f4 bych taky ve své brašničce místo našel. Celkově se mi líbí všechny tři nové zoomy (16-50,50-135,60-250). No jak říká Franki, alespoň vím na co šetřit. Už se těším na nejakou recenzi. Co se, ale zatím proslýchá je jen chvála. Konkretně 16-50 je pry povedena. Na Tokinu 50-135 jsem taky kritiku neslysel-takze bratricek od pentaxu s SDM na tom muze byt doufam jen lepe.
Otazkou uz zustava jen cena a dostupnost. Pro prvni dva zoomy uz se ceny objevily avsak o novych majitelich stale nevim. Zoom 60-250 bych osobne odhadoval na podobnou cenu jako 50-135, tzn do 25 by se mohl vejit.
Popravde jsem cekal vice reakci. Tenhle sektor bylo to co Pentaxu chybi a kvalitnejsi tele vicmene neni prilis k dispozici ani od ostatnich znacek. Navic ohlasovane novinky vypadaji docela slibne takze jsem čekal vasnivejsi diskuzi. Snad se to jeste rozjede, nejpozdeji se vznikem stastnych majitelu....
Otazkou uz zustava jen cena a dostupnost. Pro prvni dva zoomy uz se ceny objevily avsak o novych majitelich stale nevim. Zoom 60-250 bych osobne odhadoval na podobnou cenu jako 50-135, tzn do 25 by se mohl vejit.
Popravde jsem cekal vice reakci. Tenhle sektor bylo to co Pentaxu chybi a kvalitnejsi tele vicmene neni prilis k dispozici ani od ostatnich znacek. Navic ohlasovane novinky vypadaji docela slibne takze jsem čekal vasnivejsi diskuzi. Snad se to jeste rozjede, nejpozdeji se vznikem stastnych majitelu....
60-250
I kdyz teoreticky by mohl byt jeste levnejsi, vezmeme li v potaz, ze objektiv 70-200/f4 od canonu, ktery je pro FF stoji 20, tak by tenhle pro APS-C mohl stat taky tak s ohledem na vetsi rozsah... Nechme se překvapit....