Firmware Pentax v ČJ
Moderátor: Moderátoři
Firmware Pentax v ČJ
Je někdo, kdo by přeložil firmware verze 1.01 do ČJ ? ? ?
překlad firmware verze 1.01
Jestli to máš v angličtině a není to až zase tak moc velké, mohu to udělat... nebo zkus zkontaktovat "sipas" -e, podle seznamu členů žije v Anglii......
jir_ist
No tak to by bylo super, jedná se o zipnutý soubor s příponou .bin. Nejsem programátor a neumím se v tom zorientovat. Zkoušel jsem to otevřív ve WordPadu. Ve firmwaru je vícejazyčná textace stačilo by ceštinu nacpat místo jednoho jazyku, tj přepsat např. ruštinu na češtinu.
Firmware je na těchto stránkách.
Šlo by to ? ? ?
Firmware je na těchto stránkách.
Šlo by to ? ? ?
firmware 1.01
Dobrá, stáhl jsem si to, rozbalím..... pokud se dostanu k textu tak udělám překlad a pošlu ti ho zvlášť, ty už si ho do té *.bin zapasuj..... mám trochu obavy, jestli ti to půjde, bin file bude mít jiný počet bajtů.... uvidíš sám. Očekával jsem, že mi pošleš vypreparovaný text, já ti vrátím překlad..... udělám to během dneška.........
jir_ist
firmware 1.01 podruhé
Danny, po rozbalení jsem zjistil, že ta *.bin má 4,5 Mb..... , žádný drobeček...... tolik času zase nemám...... vypreparuj si text který chceš přeložit, pošli mi ho a já ti ho do 24 hodin přeložím a pošlu zpět, ty už si to v té bin file dosaď namísto kteréhokoliv jazyka.....
Takže pošli text nařádkovaný tak, aby to odpovídalo pořadí jak je to v *.bin, abys to potom neměl zpřeházené.... nebo si očísluj řádky a já ti je taky očísluji.... nebo ti pošlu druhé vyhotovení (orientační) kde bude původní text (angličtina) a doplněno = čeština.....
Rád ti pomohu, ale nechtěj zase příliš
"Nemožné dělám na počkání, zázraky do tří dnů !"
Takže pošli text nařádkovaný tak, aby to odpovídalo pořadí jak je to v *.bin, abys to potom neměl zpřeházené.... nebo si očísluj řádky a já ti je taky očísluji.... nebo ti pošlu druhé vyhotovení (orientační) kde bude původní text (angličtina) a doplněno = čeština.....
Rád ti pomohu, ale nechtěj zase příliš
"Nemožné dělám na počkání, zázraky do tří dnů !"
jir_ist
Diky za info. Zkoušel jsem se jako amatér pohrabat v souboru . bin a po pravdě se v něm neorientuji. Zkoušel jsem i nějaký SW na prohlížení a editaci a nebylo to pro mě přehlednější.
Mám strach aby po překladu se něco nenakoplo a po upgradu foťáku to celý nezkolabovalo.
Co zkusit přímo výrobce o uvolnění nové verze firmwaru s ČJ lokalizací ? ? ?
Mám strach aby po překladu se něco nenakoplo a po upgradu foťáku to celý nezkolabovalo.
Co zkusit přímo výrobce o uvolnění nové verze firmwaru s ČJ lokalizací ? ? ?
firmware 1.01
Přesně tak.... otevřel jsem si ten *.bin v odpovídajícím editoru, mohl jsem číst texty, ale je tam plno "kontrolních znaků", které ti nedovolí editovat napřímo, navíc určitě kontrolují počet znaků v každém řádku atp. Navíc by se změnila velkost souboru v bytech a to už by byl další problém. Jsem si jistý, že bys si nadělal v kameře hrozný binec a asi by ti to zkolabovalo..... co pak dál ?????
Podle textů ti tohle firmware vymaže původní a plně ho zase nahradí, je tam podle textů kompletní menu, všechno, co se ti pak objeví při nastavování....
Podle textů ti tohle firmware vymaže původní a plně ho zase nahradí, je tam podle textů kompletní menu, všechno, co se ti pak objeví při nastavování....
Naposledy upravil(a) jir_ist dne 02 pro 2006, 12:24, celkem upraveno 1 x.
jir_ist
-
- Pokročilý uživatel
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
No upřímě, kdo si myslí že PenTec je dobrým distributorem a zástupcem Pentaxu? Jen se podívejte na jejich podporu na oficiálních stránkách a pak se podívejte na podporu konkurence . Jakou reklamu na Pentax vidíte? Jejich stránky se více méně nemění, když si je stáhnu do počítače tak se ani nemusím připojovat na net abych zjistil za půl roku, že se vlastně na jejich stránkách nic nezměnilo . Jakou máš šanci, že tihle lidé pro tebe jako uživatele něco udělají? Vážně si myslíš, že zavolají do Japonska a požádají o českou lokalizaci? Znamenalo by to od nich taky nějakou činnost a ta se v jejich podání nezdá žádoucí. Díky málo informacím od PenTecu vlastně tento web vznikl. Nikde se totiž nikdo nic nedověděl, jen na fórech a to musel člověk hodně listovat, a když měl štěstí něco našel a většinou v angličtnině a němčině. Já anglicky umím obstojně, ne však perfektně, takže se spoléhám na německé servery, protože německy umím. Prostě si vem manuál do ruky a každý pole v menu si vyzkoušej, později si člověk zvykne tak, že mu ani angličtina nevadí.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Anglicky sice neumím, ale technickou angličtinu zvládám velmi obstojně. S ovládáním foťáku nemám vůbec žádný problém. Je to jenom můj smysl pro princip. Všichni výrobci (Panasonic, Canon, Sony....) se "prsí" tím, že u svých výrobků mají menu v ČJ a dávají to patřičně "vědět" a to i u výrobků v cenách významně nižší než cca 20.000 Kč.
Myslím si, že výrobce Pentax jde na český trh s výrobkem, který si za svou cenu může dovolit firware v jazyce země do které se dodává.
Osobně - vám nevadí Ruština a Holandština ? ? ? Mě to přímo irituje ! ! ! O co jsme méně významní než např. Holandsko ? ? ?
Myslím si, že výrobce Pentax jde na český trh s výrobkem, který si za svou cenu může dovolit firware v jazyce země do které se dodává.
Osobně - vám nevadí Ruština a Holandština ? ? ? Mě to přímo irituje ! ! ! O co jsme méně významní než např. Holandsko ? ? ?
Máte k tomuto někdo něco nového? Já jsem našel zatím jen popolštění: http://www.youtube.com/watch?v=QYf4_Mdx-QU