polarizační filtr?

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

Mareš Kamil
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mareš Kamil » 24 led 2009, 20:57

Jo a jinak jak je možný, že mi ten LensPen tak doporučovali? Vždyť mě mohli nechat koupit něco dražšího... jsem z toho dost znechucenej. A jak mám čistit filtry hadříkem? Vždy mi přišlo, že je tam toho prachu víc, než bylo předtím a to ať to zkusím haříkem Hama nebo B+W.
K10D+BG2-D, PX FA50/f1.7, PX DA18-55/f3.5-5.3, PX FA28-70/f4, MB 58 AF-1
+ dirková komora vlastní výroby na 35mm kinofilm

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 25 led 2009, 10:15

Mno to, že něco IT prodejci doporučují jako "profesionální čistící štěteček na všechny objektivy" neznamená vůbec nic (kromě toho, že kecají). Bylo to psáno tuším tady na fóru, kde se u prodejce XY ptali, jestli sadu Z mohou použít na objektiv a on odpověděl, že si to mají vyzkoušet na kraji objektivu. No tak takoví odborníci jsou už na přesdržku. Pokud nechceš utrácet horentní sumu za štěteček na čištění čipu, doporučuji do terénu účinnější a v konečném důsledku šetrnější metodu. Ofouknutí filtru (objektivu) balónkem (kvůli odstranění možných tvrdých a těžkých prachových částic) a pak použít utěrku Rodenstock, kterou dnes prodává výrobce Linos (díky Ihendrych :) , já jsem si pořád nemohl vzpomenout, na ten nový název :wink: ) a najdeš ji třeba tady
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p318001 ... iku-000040
Nebudu plivat na Hamu LensPen, sám jej mám a osvědčil se mi na čištění hledáčku, displeje a všeho ostatního, co nemá AR vrstvy :wink:
Asi se budu muset domluvit s maZecem, že sesmolím nějaký článeček o čištění, protože ty moje odpovědi jsou vždycky na půl strany :oops:
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

Mareš Kamil
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mareš Kamil » 25 led 2009, 10:18

SeaBear píše:Mno to, že něco IT prodejci doporučují jako "profesionální čistící štěteček na všechny objektivy" neznamená vůbec nic (kromě toho, že kecají). Bylo to tuším tady na fóru, kde se u prodejce XY ptali, jestli sadu Z mohou použít na objektiv a on odpověděl, že si to mají vyzkoušet na kraji objektivu. No tak takoví odborníci jsou už na přesdržku. Pokud nechceš utrácet horentní sumu za štěteček na čištění čipu, doporučuji do terénu účinnější a v konečném důsledku šetrnější metodu. Ofouknutí filtru (objektivu) balónkem (kvůli odstranění možných tvrdých a těžkých prachových částic) a pak použít utěrku Rodenstock, kterou dnes prodává výrobce Linos (díky Ihendrych :) , já jsem si pořád nemohl vzpomenout, na ten nový název :wink: ) a najdeš ji třeba tady
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p318001 ... iku-000040
Nebudu plivat na Hamu LensPen, sám jej mám a osvědčil se mi na čištění hledáčku, displeje a všeho ostatního, co nemá AR vrstvy :wink:
Asi se budu muset domluvit s maZecem, že sesmolím nějaký článeček o čištění, protože ty moje odpovědi jsou vždycky na půl strany :oops:
JO!!! Článek! To je přesně potřeba. Nejlépe s názornými obrázkami a pěkně v češtině. Ať to nemusím louskat jak blb :-)...slovenštinu beru taky :-).

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 25 led 2009, 10:28

Mno je neděle, venku nijak zvlášť, tak jej začnu smolit rovnou. A pokud admin dá, někam ho na PFS šoupnu. Ale slovenští PF prominou, bude to v češtině, protože pro ně bude srozumitelnější, než moje slovenština :roll:
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

Mareš Kamil
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mareš Kamil » 25 led 2009, 10:30

SeaBear píše:Mno je neděle, venku nijak zvlášť, tak jej začnu smolit rovnou. A pokud admin dá, někam ho na PFS šoupnu. Ale slovenští PF prominou, bude to v češtině, protože pro ně bude srozumitelnější, než moje slovenština :roll:
:-)...hlavně né Polsky jak se tu občas někdo snaží...

scoty
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scoty » 01 úno 2009, 18:23

:!: dakujem
za rady aj skusenosti, nakoniec som kupil antikondenzacny prostriedok APLLEX z predajni optiky,/ma aj antistaticke ucinky/,ktorym som jemne poprasil handricku na okuliare /z mikrovlakna/ a s tou som ten filter potom pretrel na vlhko, aj ked sa z pociatku robili machule, potom som dlhsie lestil handrickou na optiku od HAMI... a je v pohode..., aj ked nove to bolo krajsie :) dakujem
K5+D-BG4, pentax fa 50/1,4,,pentax 16-45mm/4,, tamron 28-75mm/2,8,, tamron 70-200mm/2,8,, metz 58,,stativ fomei -magnesium pro 200 +hlava mh 0180,,filmovy Pentax K100

Mareš Kamil
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mareš Kamil » 01 úno 2009, 18:42

Mám pocit, že s tím LensPenem to nebude tak zlé jak to vypadá. Já mám spíš pocit, že tam určitý rejhy budou furt a akorát se tím grafitem zvýraznějí (elektronovej mikroskop zaznamenává vodivé věci)... což je taky důvod proč to zkoušet na polarizáku :-)...

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“