Jakou pametovou kartu?

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 19 led 2009, 08:52

Integrovaná čtečka, zejména pokud už má nějaký ten měsíc za sebou, pravděpodobně neumí číst SDHC karty, ale je SD, tedy do velikosti 2GB.
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

SD_Karta

Příspěvek od kominp » 05 kvě 2009, 17:46

Ahoj přátelé,rád bych se Vás zeptal zda je možné ze zformátovaný SD_karty dostat fotečky?Kamarád omylem smáznul fotečky na kterých mu záleží :cry: nebo je vše fuč? Děkuji Petr
O5 domaPX,K20D+skla

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 05 kvě 2009, 18:21

No, tuším, že existuje jakýsi prográmek na obnovu takto smazaných dat - ale mám dojem, že nikdy není úplná a hlavně to jde snad jenom dokud nazačneš na tu kartu znovu fotit... nejlépe asi zadat do Googlu "obnova smazaných dat" :wink: a taky existujou spec. firmy, které to umí (pokud tomu dotyčnému záleží na těch fotkách moc a moc). Nikdy jsem to nezkusil...
Pavel

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 05 kvě 2009, 18:27

Pavel41 píše:No, tuším, že existuje jakýsi prográmek na obnovu takto smazaných dat - ale mám dojem, že nikdy není úplná a hlavně to jde snad jenom dokud nazačneš na tu kartu znovu fotit... nejlépe asi zadat do Googlu "obnova smazaných dat" :wink: a taky existujou spec. firmy, které to umí (pokud tomu dotyčnému záleží na těch fotkách moc a moc). Nikdy jsem to nezkusil...
Díky Pavle, no on to říkal taky že "něco" je ale jenom jedna paní poudala žádné konkrétní věci nejsou tak proto ten dotaz,budu ho informovat mám pocit že je to asi v (_!_) ....:-)) Děkuji za kamaráda(ps.smáznul své ženě nějaká fota tak má doma peklo :-))))
O5 domaPX,K20D+skla

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 06 kvě 2009, 07:50

Petře, pro doplnění: synovec mi našel ve starším Chipu celé rozsáhlé téma k této bolesti - stačí tedy do Googlu zadat např. "photorec" (pilotní program se jmenuje, myslím, PhotoRec 6.10) a objeví se hromada odkazů. Stáhnout se dá zdarma ve volné licenci třeba tady: http://www.slunecnice.cz/sw/testdisk-photorec/ no a dál už musí kolega sám.. :wink:
BTW:poté, co jsem pročetl ten článek v Chipu, už nikomu neprodám/nevěnuji/nepůjčím svůj starý foťák/mobil/PDA/noťas/paměťovku, pokud nechci, aby si prohlížel všelicos z mého soukromí :roll:
Prostě: když mazat, tak opravdu. Eraser :idea:
Pavel

hdxphoto
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od hdxphoto » 19 led 2010, 22:04

ja používám Pretec 8 GB SDHC 233x Pro class 16 a nemenil bych za nic :wink:

strecha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od strecha » 19 led 2010, 22:54

Uz delsi dobu mam dve karty Kingston 4 GB SDHC class 6 a je to utrpeni...je to tak pomale, ze mi trva nekolik sekund nez se mi zobrazi nahled fotky na displeji....proste pro foceni nepouzitelne, jedine jako rezerva, kdyz dojde misto na hlavni karte...
Proto stale zustavam verny klasickym SDckum...mam Kingston 2 GB ultimate a ta rychlost je znat...navic mi ji vezme ctecka karet na notasu ;)
Jinak nejdrive jsem si myslel, ze K10D neni stavena na SDHC a neumi s nima pracovat (mam fw 1.30), ale pak jsem ty karty otestoval v nekolika cteckach a simuloval jsem zapis velkych souboru (radove v MB) a stezi dosahovala rychlosti 3 MB/s coz je v porovnani s udavanou minimalni rychlosti 6 MB/s trochu divne...
Takze ted jsem trochu v obavach jestli mam investovat do dalsi karty Sandisk 8 GB SDHC class 10 (30 MB/s) nebo prakticky za stejnou cenu koupit znova Kingston SD ultimate...mate nekdo prakticke zkusenosti se Sandisk class 10 ?...dokaze s tim pracovat K10D?
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58

majster333
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od majster333 » 19 led 2010, 23:12

strecha: zhodou okolností mám Kingston 4 GB SDHC class 6 a to čo poôisuješ mi určite nerobí. špecialne som ju netestoval ale myslím že keď nahrávam niečo na hama čítačké do wisty tak mi ukazuje rýchlosť okolo 15 -17 MB/s myslím že keď nahrávam na ňu tak niečo nižišie. ale určite nie 3 MB/s.
a kúpil som si pred nejakým časom aj 8GB sandisk extreme III ( class 6) teda nie tú čo ty chceš. ale mám z nej pociť že vo foťáku je o poznanie rýchlejšia dávno som aj skúšal test so sériovým snímaním a v rade stihla bez spomalenia o dačo viac rawov zapísať presne si už nepamätám. no v čítačke hama keď robím vo wiste ukazuje rovnaké rýchlosti...
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci :-), fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 19 led 2010, 23:40

Musím upozornit na moje neblahé zkušenosti - vlastně až v souvislosti s videem na K-7: 1.) Kacířsky tvrdím, že označení "Class 6" ještě nic moc neznamená 2.) U některých značek je při shodném označení propastný rozdíl v použitelnosti při třeba jenom změně velikosti.
Takže - ad 1.: Koupil jsem A-Data SDHC 16GB class6 (vždy jsem považoval A-Data za rychlé karty) - ukládání fotek ještě šlo, ale video jen cca do 30 sec. (viz jinde :oops: , kde jsem se dost znemožnil). Totéž u karty TakeMS 8GB SDHC class6...tam ovšem není divu, koupil jsem z nouze.
AD 2.: Prodejce mi vyšel vstříc a hledali jsme z dostupných karet (po Novém roku toho moc neměli), které "pojedou" v K-7 spolehlivě. Podle stránek výrobce měly být kompatibilní Kingstony. A teď: Kingston 16GB SDHC class6 fungovala OK, ale když jsme k ní přidali 8GB (stejné označení), opět video jen do 25 sec... Vyřešil jsem kartou SanDisk SDHC 8G Ultra II - t,j, class 4! Spolehlivá, rychlá... svých 15MB/s drží. Podobně "obyč SD" 2GB (stará, žádné současné označení rychlosti). Možná mne někdo zase označí za neznalé individuum, ale strávili jsme se dvěma techniky z reklamačního nad tímhle hodinu a prostě to tak bylo...
PS: Musím přidat, že naprosto bez problému mi funguje už druhá karta Transcend SDHC 8GB class6... Jo, a aby to nevypadalo, že kupuji karty na běžícím pásu: používáme je totiž s mladým synovcem i v Canonu Legria HF200 (FullHD videokamera)
Tož tak.
Naposledy upravil(a) Pavel41 dne 19 led 2010, 23:46, celkem upraveno 1 x.
Pavel

Karci
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Karci » 19 led 2010, 23:46

Kolega v robote si kupil Kingston 4 GB SDHC, ale zistil, ze mu SDHC nepodporuje jeho fotak a tak som ju chcel od neho kupit. No ked som ju testoval na K100D, tak som bol zdeseny. Sem-tam sa stalo, ze ulozilo len cast fotky. No a ked asi po 60. cvaku sa sformatovala cela karta sama od seba, tak sum ju nas***y vratil.
Inak z lacnych kariet sa mi osvecila SanDisk microSDHC 8GB, ktoru som kupil aj s citackou na microSD povodne pre PDA. Ked som zistil aka je rychla, tak sla do K20D. Rychlost zapisu aj citania je nad 19MB/s (pre velke subory).
Je to tento typ:
http://www.megafoto.sk/SanDisk/mobile-u ... mobilemate
Kupoval som ju ale inde.

Inak este pouzivam SanDisk Extreme III 2GB. Tiez bez problemov.
Pentax K20D; K-3; DA18-55/3.5-5.6; DA35/2.4; DA50/1.8; AF-540FGZ;Tamron 90mm/F2.8; 17-50/F2.8; 70-200/F2.8;Sigma AF 10-20/F4-5.6; Samyang 8mm/3.5; Kenko 1.5x; Zomei Z668C ...

strecha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od strecha » 20 led 2010, 00:35

Pavel41 píše:Musím upozornit na moje neblahé zkušenosti - vlastně až v souvislosti s videem na K-7: 1.) Kacířsky tvrdím, že označení "Class 6" ještě nic moc neznamená 2.) U některých značek je při shodném označení propastný rozdíl v použitelnosti při třeba jenom změně velikosti.
Takže - ad 1.: Koupil jsem A-Data SDHC 16GB class6 (vždy jsem považoval A-Data za rychlé karty) - ukládání fotek ještě šlo, ale video jen cca do 30 sec. (viz jinde :oops: , kde jsem se dost znemožnil). Totéž u karty TakeMS 8GB SDHC class6...tam ovšem není divu, koupil jsem z nouze.
AD 2.: Prodejce mi vyšel vstříc a hledali jsme z dostupných karet (po Novém roku toho moc neměli), které "pojedou" v K-7 spolehlivě. Podle stránek výrobce měly být kompatibilní Kingstony. A teď: Kingston 16GB SDHC class6 fungovala OK, ale když jsme k ní přidali 8GB (stejné označení), opět video jen do 25 sec... Vyřešil jsem kartou SanDisk SDHC 8G Ultra II - t,j, class 4! Spolehlivá, rychlá... svých 15MB/s drží. Podobně "obyč SD" 2GB (stará, žádné současné označení rychlosti). Možná mne někdo zase označí za neznalé individuum, ale strávili jsme se dvěma techniky z reklamačního nad tímhle hodinu a prostě to tak bylo...
PS: Musím přidat, že naprosto bez problému mi funguje už druhá karta Transcend SDHC 8GB class6... Jo, a aby to nevypadalo, že kupuji karty na běžícím pásu: používáme je totiž s mladým synovcem i v Canonu Legria HF200 (FullHD videokamera)
Tož tak.
Nejprve jsem si take myslel, ze muze byt vadna karta, ale pak jsem vyzkousel jeste druhou a uplne stejny vysledek! Bohuzel je mam uz temer dva roky a porad jsem odkladal reklamaci, takze ted je mi blbe jim to tam prinest s tim, ze jsou nejake vadne (i kdyz zaruka je tusim na pet let...)
Napada me jeste moznost, ze nekdo spatne oznacil ty karty jinymi stitky...takze se treba jedna o class 2 a na stitku je class 6...sice u dvou karet je to vetsi nahoda, ale stat se muze cokoliv. Zajimalo by me jestli nejde nekde zjistit o jakou se jedna kartu...nejaky sikovny programek ;)
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58

Tomáš_Michrina
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Tomáš_Michrina » 21 led 2010, 00:37

Zdravíčko máte někdo zkušenosti s SanDisk Secure Digital 8GB SDHC Extreme III ? Jaké má reálné rychlosti, chci ji pro Pentax K-x. :D

TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 21 led 2010, 08:16

Mám tři kusy SanDisk SD 4GB SDHC Extreme III class 6 na K20D a všechny tři bez problémů...
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

meteor
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od meteor » 21 led 2010, 09:03

2 strecha:
Je možné, že ty tvoje Kingstony tvojí K10D prostě "nechutnají" (ale to bych se divil, Kingston je vyhlášený kompatibilitou - ať už paměťových karet nebo RAMek), taky mohou být z vadné série. Co jsem měl Kingstony, tak si držely vysoký standard. Určitě bych je zkusil i jinde (třeba kopírování na počítači) a případně je reklamoval (jestli jsou v záruce). Ještě mě napadá, jestli s tím nemůže mít něco společného firmware (respektive jeho určitá verze)...

2 Tomáš_Michrina: SanDisk je IMHO nejlepší výrobce paměťových karet, mám od něj 3 a rozhodně splňují to, co deklarují (mám 8GB verzi Extreme III s tehdá nižší garantovanou rychlostí 20MB/s - což jsou ty samé jako v tvojem postu - docela koukám, kde je Alfa vyhrabala :-)). Takže mně jedou těch 20MB/s, ovšem je potřeba k tomu mít i odpovídající zařízení (čtečku).

Ad. A-DATA: tahle firma nedělá špatné věci, ale zdá se mi, že něco se jim povede víc a něco míň. Taky výstupní kontrola asi nebude na úrovni SanDisku nebo zmiňovaného Kingstonu.

oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od oumik85 » 21 led 2010, 10:03

Nechci nikomu shazovat jeho oblibenou znacku, ale na Kingston bych se az tak ruzovyma brylema nedival. Jejich vyrobky se casto tvari rychleji, nez nez doopravdy jsou a uz sem u nich narazail taky na spatny kus.
Priklanel bych se radeji k tomu SanDisku, nebo treba Panasonicu...

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“