A jak to vypada s tebou? Pridas se taky? Ja uz zacinam sondovat vyvoj kurzu a jakmile poklesne tak posilam prachy... Nejpozdeji vsak 14 ledna...fjo píše:V ramci EU se CLO a ani DPH neplati.Kajfik píše:Jeste se chci ujistit, že nebudu platot DPH? Je to tak?
Samsung GX20 + set (=K20D) pod 17 000
Moderátor: Moderátoři
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
jsem presvedceny ze pro CB musis koupit fotak v setu s nejakym objektivem.oumik85 píše:No tak, jak sem rikal, taky bych se rad zapojil, jestli me teda berete do zalezitosti, tak se prosim ozvete do SZ... cislo uctu tel. a takove ty podrobnosti, abysme se mohli domluvit... O
Do zahranici neposilaji tzn musi to koupti nekdo z GB. Jelikoz pro CB je vyzadovana kopie faktury, musi byt zrejme fakturacni adresa a dresa zadatele o CB shodna. Fakturacni adresa musi byt zas identicka s adresou prirazenou k platebni karte. Tzn, je nutno poslat znamemu penize na anglicky ucet. On si pak na sebe musi vyridit CB a jeste odeslat veci do CR.
poplatky: odeslani platby na zahranicni ucet, prijem platby ze zahranici, postovne z obchodu a nakonec zas postovne z GB k nam.
Ja to asi vidim tak ze poslu castku za veci co chci+50 liber navic. Necham to znameho vyridit. S tim ze az mu prijde CB tak si ho necha. Myslim ze po zaplaceni vsech nakladu ze 150 liber dotycnemu tezko zbyde odmena ze ktere by zbohatl, jestli vubec neco zbude... Tos asi tak...
Ja bych chtel fotak s objektivem stativ s hlavou a sd kartu...
Pentax K20D,
No s tim clem si nejsem jisty, Velka Britanie nepatri do Schengenskeho protstoru, kde plati volny pohyb osob a veci. Mam takovy pocit ze by se spravne melo resit clo i dph, oni maji myslim 17%, ale je to jenom moje domenka, tak si to pripadne pro jistotu nekde overte jak to teda je.
Pentax K-7, Sigma 10-20mm, Tamron 17-50mm/2.8, Pentax 50-200mm, Pentax FA 50mm/1.4 Velbon Sherpa 435, CPL, system Cokin
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
veka píše:No s tim clem si nejsem jisty, Velka Britanie nepatri do Schengenskeho protstoru, kde plati volny pohyb osob a veci. Mam takovy pocit ze by se spravne melo resit clo i dph, oni maji myslim 17%, ale je to jenom moje domenka, tak si to pripadne pro jistotu nekde overte jak to teda je.
Jenom pro pořádek. DPH se samozřejmě platí v místě nákupu, takže v GB 17% (všechny ty eshopy mají uvednou cenu i s daní) a CLO se v rámci EU neplatí! EU je především o volném pohybu zboží. Schengen je samostatná věc, sice navázána na EU, ale jak víte ne všichni členi EU jsou členy Schengenu ba co víc v Schengenu jsou i země, které nejsou v EU (Island, Norsko, od 1.1.2009 i Švýcarsko a vlastně také Monaco, San Marino, Andorra a Lichtenštejnsko)fjo píše:V ramci EU se CLO a ani DPH neplati.Kajfik píše:Jeste se chci ujistit, že nebudu platot DPH? Je to tak?
Pentax k100d + Sigma 10-20 mm F4-5,6 EX DC + Tamron SP AF 17-50 mm F2,8 XR Di II + Pentax DA* 50-135mm F2.8 ED IF SDM + Metz 48 AF-1
Koukněte na mojí fotogalerii na: http://michalkubis.cz
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo ještě jedna věc, je tady nějáký brňák nebo třinečák s k20d? Chtěl bych si jí jenom ošahat a vyzkoušet s mými obektivy, jestli má cenu do toho jít. Jelikož to jedinné co mi vadí u mé více než dvou leté k100d je pomalý AF. Tak jestli je to rychlejší v horších světelných podmínkách a i tak něják obecně...
Pentax k100d + Sigma 10-20 mm F4-5,6 EX DC + Tamron SP AF 17-50 mm F2,8 XR Di II + Pentax DA* 50-135mm F2.8 ED IF SDM + Metz 48 AF-1
Můžem se domluvit, není problémKulich píše:Jo ještě jedna věc, je tady nějáký brňák nebo třinečák s k20d? Chtěl bych si jí jenom ošahat a vyzkoušet s mými obektivy, jestli má cenu do toho jít. Jelikož to jedinné co mi vadí u mé více než dvou leté k100d je pomalý AF. Tak jestli je to rychlejší v horších světelných podmínkách a i tak něják obecně...
Já bych si zase vyzkoušel tvou Sigmu 10-20
K-5 IIs, Sigma 17-50/2.8 EX DC, Sigma 10-20/3.5 EX DC, Sigma 70-200/2.8 II APO EX,
Tamron SP AF 90/2.8 Di Macro, Pentax A 50/1.7, AF540FGZ II, Giottos GB-3158 + MH-1301-656
Tamron SP AF 90/2.8 Di Macro, Pentax A 50/1.7, AF540FGZ II, Giottos GB-3158 + MH-1301-656
Robo píše:Můžem se domluvit, není problémKulich píše:Jo ještě jedna věc, je tady nějáký brňák nebo třinečák s k20d? Chtěl bych si jí jenom ošahat a vyzkoušet s mými obektivy, jestli má cenu do toho jít. Jelikož to jedinné co mi vadí u mé více než dvou leté k100d je pomalý AF. Tak jestli je to rychlejší v horších světelných podmínkách a i tak něják obecně...
Ja jsem taky z Třince, žel tam bývám tak jednou za měsíc...
Sbírám ohlasy takže tě nemůžu vynechat: jaká je tvoje spokojenost s 16-50? Nechces doplnit nejake info do profilu? Nemas treba nejake fotky na webu?
Pentax K20D,
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No právě, taky bývám v Třinci jedno za měsíc, nejdříve přes víkend 24. -25. Původně jsem mysl, že Robo je ještě jeden člověk co mi psal na email. Tak očividně, v okolí Třince je více k20ářů.Kajfik píše:Robo píše:Můžem se domluvit, není problémKulich píše:Jo ještě jedna věc, je tady nějáký brňák nebo třinečák s k20d? Chtěl bych si jí jenom ošahat a vyzkoušet s mými obektivy, jestli má cenu do toho jít. Jelikož to jedinné co mi vadí u mé více než dvou leté k100d je pomalý AF. Tak jestli je to rychlejší v horších světelných podmínkách a i tak něják obecně...
Ja jsem taky z Třince, žel tam bývám tak jednou za měsíc...
Sbírám ohlasy takže tě nemůžu vynechat: jaká je tvoje spokojenost s 16-50? Nechces doplnit nejake info do profilu? Nemas treba nejake fotky na webu?
No jinak Robo, kdybys mel teda přes ten víkend čas, tak se můžem taky sejít...
Tělo i s objektivem mám teprve měsíc a k pořádnému focení jsem se ještě nedostal. Ale co jsem zatím jen tak zkoušel, tak je to rozhodně lepší sklo, oproti DA 16-45/4, který jsem měl předtím. Jak opticky, tak hlavně zpracováním.Kajfik píše:...jaká je tvoje spokojenost s 16-50? Nechces doplnit nejake info do profilu? Nemas treba nejake fotky na webu?
Jinak nějaké fotky mám tady ale to bylo ještě s *istDS a 16-45/4.
Co se týče nákupu K20D, tak ti můžu poradit nákup v Polsku ( tady ), kde tě nejlevnější set vyjde na 17999 Kč a s DA 16-45/4 na 23800 Kč. Samotné tělo vyjde na 16800 Kč
Navíc si foťák můžeš osobně vyzvednout v Bielsku Bialé, kde si ho můžeš před nákupem vyzkoušet. A v případě reklamace taky není co řešit
Jasně, budu s tím počítat a dáme nějakého zcuka a Kajfík se může taky připojitKulich píše:...No jinak Robo, kdybys mel teda přes ten víkend čas, tak se můžem taky sejít...
K-5 IIs, Sigma 17-50/2.8 EX DC, Sigma 10-20/3.5 EX DC, Sigma 70-200/2.8 II APO EX,
Čau, já jsem se na tohle už taky díval, mají tam strašně levné věci, jenom jsem nikde nezjistil, jestli je v tom započítané DPH nebo ne. Oni mají jakési Netto a Brutto, ale nevím, co to znamená. Nevíš, jestli jsou ty ceny i s DPH? Protože, jestli jo, tak hurá do Polska, Bialsko Biala je kousek za hranicema (teda pro severomoraváky )Robo píše:Co se týče nákupu K20D, tak ti můžu poradit nákup v Polsku (tady ), kde tě nejlevnější set vyjde na 17999 Kč a s DA 16-45/4 na 23800 Kč. Samotné tělo vyjde na 16800 Kč
Navíc si foťák můžeš osobně vyzvednout v Bielsku Bialé, kde si ho můžeš před nákupem vyzkoušet. A v případě reklamace taky není co řešit
Pentax istD* (18-55; A 35-105/3,5); Ricoh GRD3 (GW2 21mm)
Ceny jsou samozřejmě s DPH.asdf píše:...jenom jsem nikde nezjistil, jestli je v tom započítané DPH nebo ne. Oni mají jakési Netto a Brutto, ale nevím, co to znamená. Nevíš, jestli jsou ty ceny i s DPH? Protože, jestli jo, tak hurá do Polska, Bialsko Biala je kousek za hranicema (teda pro severomoraváky )
Ještě nedávno se v Polsku foto zboží, ale i elektronika, PC a pod., neoplatilo kupovat. V tomhle byli za námi dost pozadu. Ale časy se mění, Poláci šli z cenama dost dolů a k tomu ještě přispívá i dobrý kurz koruny vůči zlotému
Mě, který bydlí kousek od hranic, to samozřejmě urychlilo rozhodování, když jsem si koncem loňského roku novou výbavu pořizoval.
Nevím, jestli doručují i mimo území PL, já využil možnosti osobního odběru s platbou v hotovosti v jednom fotoobchůdku v Bielsku, kde to pošlou přímo ze skladu.
Cena výborná, možnost vyzkoušení před nákupem, 2 roky záruka a v případě jejího využití blízký dojezd a bezproblémové vyřízení. Takže samé výhody, které nelze nevyužít
Ještě, co se týče doručení, tak tam mají i variantu poslání kurýrní službou ( DHL a DPD ) s možností vyzvednutí v některém jejich sběrném skladě. Což můžou využít všichni, kteří bydlí poblíž celé naší hranice z Polskem. Adresy nebo mapa sběrných míst DHL je tady a od DPD je tady.
Škoda jen, že jsem nemohl využít akce, kterou měli do konce roku, kdy při nákupu těla nebo setu s K20D, dávali slevu 200 ZL (1350 Kč) při dalším nákupu fotozboží. Akce totiž platila jen pro občany PL
Ale i tak se mi to vyplatilo