Nákup v U.K. - kde ?

Poraďme se kde nakupovat.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
spike
Nový uživatel
Nový uživatel

Nákup v U.K. - kde ?

Příspěvek od spike » 16 pro 2008, 19:07

Zdravim

potreboval by som poradit doveryhodny e-shop v U.K. na objektivy Pentax (smc 50-135 mm), najlepsie od niekoho kto tam bral niečo v poslednej dobe. Tyzden som sa dohadoval s www.warehouseexpress.com az som po dnesnom telefonate zistil ze je momentalne vypredany - chcel som to zaplatit tu zo SR a doručiť kamaratke v U.K. ktora cestuje domov zaciatkom januara a dovtedy to chcem stihnut.
Viaceri (napr.www.srsmicrosystems.co.uk) akceptuju len kartu ktora musi mat registracnu adresu totoznu s delivery adresou...
:evil:

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Cimrmanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cimrmanek » 17 pro 2008, 11:00

No ja bych ti doporucil zrovna tyhle dva co jsi uvedl, uz jsem u nich objednaval, ale je pravda ze odsud z UK. Dokonce SRSmicrosystems mi poslali omylem o jeden objektiv min, objednaval jsem tenkrat myslim 4ks a zapomneli na jeden, ale hned jak jsem jim napsal, tak mi jej obratem poslali s omluvou, takze jsou to duveryhodne shopy.
To s tou adresou, ze musi byt stejna adresa uctu jako dodaci adresa, je docela bezne, je to kvuli zneuziti platebni karty, taky mne to kolikrat nevyhovovalo, chtel jsem poslat neco do prace, protoze nejsem pres den doma, ale nekdy to proste nejde.
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5

veka
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od veka » 17 pro 2008, 12:09

Ahoj, ja jsem v srpnu nakupoval v http://www.bristolcameras.co.uk, kupoval jsem 2 objektivy, prvne dodali jeden a o tyden pozdeji druhy, protoze ho nemeli zrovna skladem a brali si jenom jendou postovne a vsechno probehlo v poradku, takze spokojenos. Ale kupoval jsem to anglickou kartou, takze se musis podivat jestli to muzes zaplatit svoji nebo ne.
Pentax K-7, Sigma 10-20mm, Tamron 17-50mm/2.8, Pentax 50-200mm, Pentax FA 50mm/1.4 Velbon Sherpa 435, CPL, system Cokin

Cimrmanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cimrmanek » 17 pro 2008, 12:25

No vida v Bristolcameras jsem kupoval ted v sobotu :-D Ale tam maji taky myslim jen dodani na stejnou adresu jako je u uctu. Ale nejsem si jisty ja tam byl radeji osobne.
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5

spike
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od spike » 17 pro 2008, 19:09

Začal som to riešiť nakoniec s calumetphoto-m, nemaju problém s platbou cez kreditku od non UK rezidenta. Dal som si promtne zvýšiť limit na kreditke a čakam na ďalšie pokyny....
Nerozumiem však jednej veci, čo mi napísali : ...we need some photo ID emailed to our address along with a utility bill that places you within the billing address. - čo znamena "utility bill" ??? :roll:
Najradšej by som im zaplatil štandardným bankovým prevodom, čo som im tiež navrhol, nemám až takú dôveru platbám cez karty na webe.

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 23 pro 2008, 16:49

Zdravim Vas, chcem sa opytat ako je to s nakupom z UK? Hlavne ma zaujima kolko je postovne, ake mate skusenosti s reklamaciami ak vobec nejake mate + ostatne zaludnosti. Dakujem

spike
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od spike » 23 pro 2008, 20:20

Po par mailoch a telefonate je objednavka spracovana (aspon v to dufam), teraz len cakat na dorucenie. Ten utility bill je doklad napr. o platbe elektriny/plynu na to, aby predajca skontroloval adresu. V tomto predvianocnom obdobi mali v e-shopoch perno ako mi pisali :twisted:
SKK voci GBP posilnuje neuveritelne rychlo za posledny mesiac, tak sa javi nakup dost zaujimavy, naviac ma Pentax v U.K. cashback do 1.2009...

chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od chalejkum » 23 pro 2008, 21:00

spike...ten cashback jak to probiha? kdyz se to kupuje v UK?...

dekuji
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost :) ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

spike
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od spike » 23 pro 2008, 21:09

chalejkum : zatial som to moc neriesil, kedze objektiv este nedorazil... :twisted: tu je link : www.pentax.co.uk/en/photo.html - treba poslat importerovi 13.2. 09 vyplnene tlacivo ktore tam najdes...este je otazka akou formou ti prachy vratia ci bankovym prevodom alebo vyplnia sek na preplatenie.
Ten kto sa zdrzuje dlhsie v U.K. t.j. ma tam pobyt, otvoreny ucet, plat. kartu atd to ma relativne jednoduche (az na ten kurz GBP...)

Odpovědět

Zpět na „Internetové obchody, bazary a zkušenosti“