Vyplati sa kupit Fototlačiareň (Fototiskárnu)?

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Vyplati sa kupit Fototlačiareň (Fototiskárnu)?

Příspěvek od DjLuke9 » 22 pro 2008, 20:47

Caute!
Fotky sa hromadia a ja vzdy stal viac tuzim si napr nejaku vytlacit na A4 a dat si ju anpr nna kolejcah na stenu...Stale viac vsak uvazujem nad fototlaciarnou. Oplati sa to? Teraz som videl original fotopapier HP vysla strana 2,4sk. Otazka znie ak sa spocita fotopapier, farby vyjdze to lacnejsie ako v labu? Ak nie nema to pr emna vyznam kupovat, kdesi som vsak cital ze sa da vytlacit A4 za cca 13sk. Neviem mate skusenosti alebo to nechavate stale na labu?Samozrejem mi nejde o talcneie velkoformatov vo velkej kvalite ale o 14rky popripade o fotky 9x13 bolo by to pohodlnejsie ako chodit do labu a vyvstelovat im ci chcem orez alebo cierne okraje atd...
Fkat mi ide o to ci to vyjdejde lacnejsie(aspon o nieco) ,vase skusenosti popripade doporucte nejaku tlaciaren(za rozumnu cenu)...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od kolista2 » 22 pro 2008, 21:30

Jestli je domácí tisk lacinější než v labu ? To nevím, ale když si vezmeš v labu ti to můžou pokazit, lab může mít zavřeno (dovolená, nemoc, etc), a venku může být kalamita nebo se ti prostě nebude chtít čekat. A taky pokud máš auto se ti nebude chtít projíždět benzín (nebo mačkat se s lidma v MHD).
Finance stranou, jak si na to člověk zvykne už nechce jinak. (výjimka jsou velké série malých formátů, ale ty už netisknu)
Pořídil jsem 2 balíky A4 fotopapírů do svého Epsona a jsem spokojený jak želva. Mazec by ti mohl vyprávět o jeho spokojenosti s kombinací tiskarny Canon a papírů a inkoustů Rayfilm..
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 22 pro 2008, 22:01

No v podstate ako si hovoril nejde o to aby to bolo lacnejsie ale aby to vyslo rovnako, lebo ked to stoji rovnako ma to spustu vyhod ako si uviedol...

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 22 pro 2008, 22:03

Ja som presiel asi opacnu cestu. Mal som tolko tlaciarni, ze na tlacenie foto uz nechcem ziadnu ani vidiet. Samozrejme, ze neboli profi, ale boli svojho casu velmi dobre. Nakoniec som dospel k tomu, ze kvalitnemu fotolabu sa nic nevyrovna. Nechcem robit reklamu, ale odkedy byvam v Bratislave, tak chodievam do Everestfoto. Ked si clovek predplati kredit 250 Euro, tak ho 10x15 stoji 3Sk a napr. A4 presne 30Sk. Nejde len o nizku cenu, ale hlavne o kvalitu vystupu, ku ktorej sa napr. Happy foto ani neblizi.

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 22 pro 2008, 22:37

Já zas ukládám na HDD. Ale když tiskárna tak už pořádná co za to stojí, nejlepší je asi Canon(můj názor). Ale též záleží kolik chceš do toho investovat, ja si s pohodí domova objednám fotky, a pak mi buď příjdou až dom, nebo si pro ně zajdu. Je pravda že když si nechávám dělat fotky tak se ptám v jakém barevném prostoru tiskou, protože fotím v AdobeRGB, je více barevnější než sRGB(RGB). Též mám nastavený PS a monitor na AdobeRGB. Takže asi tak.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 23 pro 2008, 00:27

Dmb: To je sice pekne ale ja vela cestujem...
Je jasne ze ked budem 3 tyzdne cestovat budem mat 30-50 fotiek a budem ich chciet 9x13 proste rodinne fotky pojdem do labu.
Ale teraz proste by som chcel nejaku na stenu proste A4 a koli tomu chodit do labu?Ked chces len ejndu fotku docela s ato predrazi...
Alebo ja neviem ako som bol s priatelkou na jendom vodopade, proste 2 fotky by som jej vytlacil..zas budem to posielat kamsi???
Chapes...na Vystavu A2 atd alebo pri obrovskom mnozstve fotiek zajdem do labu ale na chcel by som ju na tzv. kusovky a sem tam fotka na intraky na stenu atd:)

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 23 pro 2008, 00:44

DjLuke9 píše:Dmb: To je sice pekne ale ja vela cestujem...
Je jasne ze ked budem 3 tyzdne cestovat budem mat 30-50 fotiek a budem ich chciet 9x13 proste rodinne fotky pojdem do labu.
Ale teraz proste by som chcel nejaku na stenu proste A4 a koli tomu chodit do labu?Ked chces len ejndu fotku docela s ato predrazi...
Alebo ja neviem ako som bol s priatelkou na jendom vodopade, proste 2 fotky by som jej vytlacil..zas budem to posielat kamsi???
Chapes...na Vystavu A2 atd alebo pri obrovskom mnozstve fotiek zajdem do labu ale na chcel by som ju na tzv. kusovky a sem tam fotka na intraky na stenu atd:)
Tak já to pochopil trochu jinak, neva no. Tak to je jasné že kvuli "pár" fotkám nikam nepůjdeš. Ale s výběrem ti asi moc nepomůžu, nám žádné XP. Tuším že někde na srazu měl někdo nějakou tiskárnu, říkal mi to DonPedro, že byla dobrá, ale nevím kdo to už byl.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

donPedro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od donPedro » 23 pro 2008, 10:47

Ano ano, na orlickém srazu měl Mazec toto: http://www.canon.cz/For_Home/Product_Fi ... /index.asp Nechal jsem si vytisknout 4ks A4 a byl jsem s kvalitou spokojen, velmi - inu 9600x2400 rozlišení. Co se barevného podání týče tak se fotky neliší od toho co vidím na svém monitoru (LCD Fujitsu/Siemens P19-2, kalibrace dle SW od EIZO).
A fčíl má Canon hned dva nové modely: http://www.canon.cz/For_Home/Product_Fi ... /index.asp a http://www.canon.cz/For_Home/Product_Fi ... /index.asp za ceny IMHO velmi přijatelné, řek bych že to je asi to nejlepší co se dá v daném sortimentu v přístupné cenové hladině zakoupit (aniž bych snad Canonu zde chtěl dělat nějakou reklamu). Sám nyní zvažuji zda ip3600 či ip4600. Nakonec ještě poznámka: neoplatí se rozhodně šetřit na papírech - určitě brát to nejlepší.
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600

Miro Gazdura
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miro Gazdura » 23 pro 2008, 12:39

Nedávno som si kúpil na podobné účely tlačiareň Epson Sytlus photo RX585
http://www.epson.sk/internetLive/dctm/c ... er.jsp[url]
a som s ňou veľmi spokojný - najmä výhodou je až 6 samostatných náplní. Nerobím reklamu značke, vyslovujem len spokojnosť s týmto typom tlačiarne. Do fotolabu dávam fotky len zriedka, chcel som skúšať tlačiť niečo doma, veľmi dôležitý je fotopapier!!! Každý si musí nájsť zlatú strednú cestu medzi fotolabom a tlačiarňou.

chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od chalejkum » 23 pro 2008, 13:25

djluke9...ja budu hodnotit jenom podle sebe...chystam taky koupit nejakou fototiskarnu...ale min A3...pri A4 se mne to nezda jeste ono :)...
...a tak cekam...kdyz tisknout tak mam doma canon mp270...fotopapir co nejkvalitnejsi...tiskarna je v podstate sunt ale na A4 /ruku na srdce kterou fotku budes studovat z 10cm? ;)/ uplne staci...
...co se tyka financi...kdyz jsem to tak prekalkuloval v dobe kdyz jsem daval za A4 cca 220kc /nevim co to ted stoji/ tak mne to doma vyslo levnejc...ale male formaty 9x13 po odzkouseni ve fotolabu protoze te cene se neda konkurovat :)...

hezky den

PS pokud nekdo vite o nejake tiskarne A3 zn. photo sem s ni :D
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost :) ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 23 pro 2008, 13:44

Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 23 pro 2008, 15:13

Nad tymmi Canon Ip som praveze aj ja uvazoval

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“