Sport_volejbal_hokej
Moderátor: Moderátoři
Sport_volejbal_hokej
Ahoj přátelé,rád bych Vás požádal o radu hledal jsem nějaké vlákno o focení sportu ať už venku či hale bohužel nenašel jsem nic RADY,ZKUŠENOSTI prostě vše co se týká "rychlejších" sportů hokej,fotbal,tenis.....jde mi o to jestli po objektivech 18_55II AL a 50_200ED nechci příliš....byl jsem fotit hokej veteránů(takže žádnej fofr :-)a bohužel byl to děs a mravní bída.Jako první jsem zkusil prioritu času inu nic moc poté prioritu clony a jako vrchol bezmoci manuální nastavení myslím že tím jsem si podříznul větev definitivně,mno a fotky myslím že jako abstrakce dobré ) směs barev,čmouhy....no dál raději né.Moc Vás prosím o berličku jak na to.....Děkuji Petr
O5 domaPX,K20D+skla
No já bych videl především problém ve světelnosti obou setových objektivů. Chce to nastavit časy tak minimálně 1/250 a kratší, dát prioritu clony a času a nechat na automatice volbu ISO. Ale aby tam nebylo neustále ISO 6400 chtělo by to světelnější objektiv. Rozdíl, mezi světelností 5,6 a 2,8 případně 2 je v extrémních podmínkách hodně znát.
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sport_volejbal_hokej
No abych se přiznal moc objektivum zatim nerozumím, nebo spíše se v tom tak dobré neorientuju. Ale určitě to bude ve svetelnosti objektivu. Nemůžeš jsem dat pár fotek? Docela by mne zajímalo jak to vypadá, a na jaké hodnoty to je focene.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz
-
- Pokročilý uživatel
kominp: Se seťáky se hokej fotit nedá. Leda tak venku, třeba na zamrzlém rybníku a za jasného dne. Světelnost f/2,8 je pro focení v hale (nebo i venku, je-li pod mrakem) minimum. Takže pořiď sklo, co má světelnost f/2,8 nebo lepší, nastav si ISO 1000 až 1600 a v režimu Tv si nastav čas, který odpovídá rychlosti toho sportu (u hokeje nezapomeň kompenzovat expozici do plusu kvůli bílé ploše ledu).
K100D, ME Super
DA 18-55, DA 50-200, A 50/1.7
mezikroužky K
Velbon Sherpa 600R, Photon DM 250 Ws
DA 18-55, DA 50-200, A 50/1.7
mezikroužky K
Velbon Sherpa 600R, Photon DM 250 Ws
Sport_volejbal_hokej
Děkuji přátelé za reakce ... musím se přiznat že jsem to tak trochu tušil že to bude v seťácích.Tak šup a šetřit penízky.ještě jednou dík Petr
O5 domaPX,K20D+skla
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V objektivech to samozřejmě je. Světelnost v je hale moc důležitá, ale u rychlých sportů je neméně důležitá rychlost ostření. Prostě SDM ti dokáže ostřit rychle se blížící objekt, ale motor z těla ne. Většinou.
Přesto bych seťák nezatracoval a spíš se s ním naučil fotit pohyb.
Mimochodem - dlouhé časy mají taky něco do sebe. Představ si hokejistu s ostrým xichtem a totálně rozmazanýma rukama a nohama...
Přesto bych seťák nezatracoval a spíš se s ním naučil fotit pohyb.
Mimochodem - dlouhé časy mají taky něco do sebe. Představ si hokejistu s ostrým xichtem a totálně rozmazanýma rukama a nohama...
K 10,Sigma 17-70, DA 18-55, Sigma 70-200/2,8HSM, Sigma 28-80, Metz 48 AF-1, Sandisk Extreme III 2GB, Tamrac Velocity 8
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
rady p.Neff_a
tak tady je něco od p.Neff_a no sice to nejni klasická tělocvična ale každá rada dobrá......ikdyž já ho moc nemusím http://www.digineff.cz/art/jaknato/081215beach.html
O5 domaPX,K20D+skla
Ona velká světelnost je sice fajn, ale když je v hale tma, tak si ani ta nehrábne.. (a pak už je skorem jedno, jestli tam má člověk 2,8 nebo 4) ..navíc když jsou sportovci opravdu rychlí, tak se snadno dostanou nepředvídatelnými pohyby z mělčiny ostrosti..
Vcelku se mi při nízkém osvětlení osvědčila varianta TaV (geniální program!!), ISO auto klidně až 3200 (i 4000), EV přidat aby fotky byly jakoby přesvětlené (trochu se tím omezí šum v temných místech hal u žíněnek a medicinbalů) a pak to v RAWu stáhnout zpátky.. (to ale pro případ s bílým ledem není moc dobrý příklad - ten by byl možná přesvětlený, na druhou stranu, parkety jsou mnohem temnější a tak potřebujou o dost víc světla)
Vcelku se mi při nízkém osvětlení osvědčila varianta TaV (geniální program!!), ISO auto klidně až 3200 (i 4000), EV přidat aby fotky byly jakoby přesvětlené (trochu se tím omezí šum v temných místech hal u žíněnek a medicinbalů) a pak to v RAWu stáhnout zpátky.. (to ale pro případ s bílým ledem není moc dobrý příklad - ten by byl možná přesvětlený, na druhou stranu, parkety jsou mnohem temnější a tak potřebujou o dost víc světla)
..nejhezčí pohled na svět je z komína!