OMLUVA od jir_ist

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

OMLUVA od jir_ist

Příspěvek od jir_ist » 13 dub 2007, 02:27

Chtěl bych se touto cestou omluvit maZec, přátelům na této WEB a všem nezúčastněným. Z racionálního a pragmatického hlediska se maZec zachoval vlastně správně. Jakkoliv moje úmysly přispět k tomu, aby tahle WEB byla "jiná" a lepší než bývají fotografické WEB, byly ty nejlepší, bohužel byly až příliš idealistické a tedy nepraktické. Nakonec byla to moje první WEB do které jsem se kdy zapojil (a taky poslední :-)) s tím, že by třeba bylo možné tady českou fotku posunout trochu dopředu, protože sám beru fotku hrozně vážně, je to můj životní styl. Petr má naprosto pravdu, že přistupuji k fotce "vší silou". V tom je moje chyba, že jsem si neuvědomil, že to neplatí pro každého, že musíte pracovat, starat se o rodiny, máte i jiné zájmy a fotka je pro vás třeba až na 3 mistě. Moje další chyba je v tom, že lidské hodnoty, které vyznávám a věnoval jsem jim celý život, jako pravda, čest, poctivost, dobrota atd. se jaksi přežily a tohoto nového praktického světa se nehodí. Takže moje snaha, aby i vztahy mezi lidmi na této WEB byly v tomto směru co nejlepší, byla také příliš idealistická. Ne tak docela, protože to fungovalo mezi pár lidmi, kterým jsem vděčen za radost kterou jsem na této WEB prožil, ale je to věc velmi křehká a snadno zranitelná. Ale obecně vzato jsem neměl právo očekávat i od ostatních, že by jim takové vztahy vyhovovaly, prosazují jiné hodnoty a jiné způsoby. Snad je pochopitelné, že z mé strany, že ty své idealistické nároky na fotku a vztahy mezi lidmi si ponechám do smrti, jakkoliv se už asi hodí víc do muzea.

maZec, ujišťuji tě naposled, že se nezlobím, necítím hořkost či nevděk atp. Žijeme každý v jiném světě. Beru to jako kdybych v noci na cestě zahlédl nějaké veliké neznámé zvíře. Vyvolá to husí kůži a úzkost, ale zlobit se a vyčitat to nikomu nemohu a hlavně nechci. Co považuješ za použitelné z mé přítomnosti (příspěvky a fotky) nech na WEB, co ti nevyhovuje klidně vymaž. Nemám námitek, dělal jsem to stejně jen pro tuhle WEB a přátele.

Cimrmanek, cikorsky, peter_01, Petr, PETERI a pár dalších, se kterými jsme se sdíleli, těšili a radovali tím starým přežitým způsobem ještě jednou moc děkuji za radost, kterou jsem z toho měl, jakkoliv to bylo jen "virtuálně". Však mi rozumíte. Jste přece jen lépe vybaveni do praktičtějšího světa. Berte to tedy jako dobu strávenou v kině, kde dávali starý krásný film, ale ráno musíte vstávat do práce, zatímco já v tom kině pracuji. A občas si na ten film vzpomeňte.... další díl zpravidla už nebývá tak povedený, ať zůstane tedy u prvního, originálu. :-)
Prosím každého ať zůstane na svém místě a už si neklade žádné otázky, které by se nějak vztahovaly k této věci. Prostě ve virtuálním moderním světě jsem neměl šanci na přežití.

Omlouvám se tedy ještě jednou, bylo to vlastně nedorozumění. Děkuji........... jirka

PS. Ale ty WORKSHOP_y pro ty, kteří to s fotkou berou vážněji, jsou ještě jednou nohou v tom starém idealistickém světě, by se zrealisovat mohly. Protože to maZec vymazal ( je to "mazec" :-)), tak abyste to nemuseli vymýšlet znovu zkopíruji:

Podávám tedy takový návrh, aby se v rámci Forum jako vlákno, nebo když se to ujme maZec to dá do Menu, rozjel tzv. WORKSHOP (tj. něco jako dílna_pracovna). Text by nebyl limitovaný a navíc je tam možnost vložení obrázku. Fotka má různé a odlišné zaměření, takže by těch Workshop_ů bylo více, třeba Krajina, Makro, Genre ( počeštěné Žánr) atd., podle potřeby. Ten z ochotných členů, který rozumí Krajině by dělal Workshop Krajina atd.atd. Za sebe jsem ochoten dělat Workshop Genre a vrátím se k bližšímu vysvětlení. Jestli se najdou lidé na jiné obory, ať se vyjádří jakým praktickým způsobem chtějí oni "svůj" Workshop dělat atd.
Pokud se nápad ujme, jsem ochoten, zatím než to vezme někdo větších znalostí, rozjet Workshop Genre (jen v názvu aby se české Žánr netlouklo s tou angličtinou). Ten, kdo má zájem by dal fotku do galerie a hned se v 1 komentáři vyjádřil že by chtěl hlubší rozbor fotky (stačí prosím XXXX o Workshop :-)). Ujištuji každého, že bych to dělal podle svého nejlepšího svědomí a toho co o fotce vím, poctivě. Mohl bych si i konkrétní fotku stáhnout a konkretně ukázat případné ořezy atp.(zpětným zkopírováním do Workshopu s vysvětlením), aby nebylo "kecání" a nic konkretního. Na druhou stranu mám několik podmínek, které vyslovím raději hned. Ponechávám si nezadatelné právo omluvit se a odmítnout, přicemž si vyhrazuji právo nebýt pro takové rozhodnutí kritizován, napadán či vystaven nelibosti a nepřátelství, nebudu muset svou volbu vysvětlovat. Rozhodně odmítnu fotku, ze které mi bude zřejmé, že autor se chce jen předvést, je připraven jen na pochvaly a mohla by "narazit kosa na kámen". Podrobnosti bych uvedl v hlavě Workshopu Genre.
Termínu Genre_Žánr budeme rozumět v tradičním pojetí, ale i trochu v širším smyslu. Jestliže fotka má kromě "vizuálního záznamu" ještě tzv. druhý plán, míří také jinam, nějaké sdělení, interakci atp., tedy hlavně fotky o životě, lidech, náladách, eseje a příběhy, konceptuální fotky atp., vyjímečně krajinu ve které nejde jen o krajinu, kde krajina je jen jevištěm děje a pozadím "něčeho" atp. Rozhodně nebudu dělat klasickou krajinu, sport, makro, faunu a floru a všechno, co je "technickou" fotkou. Zkrátka dovolím si luxus rozhodnout čemu hodlám či nehodlám věnovat čas a hlavně k čemu se cítím a jsem oprávněn se vyjádřit.
To by snad pro objasnění mého návrhu, který zatím stejně není realizován, stačilo.

Vzhledem k tomu, že se situace podstatně změnila, odpadá můj zamýšlený Workshop.
Dodatek druhý den: Tak mělo být, bylo to miněno jako úklid po své přítmnosti zde, takový epitaf. Ale protože ti fotografičtí teroristé cikorsky a irys přinesli dnes tak nádherné fotky, že fotograf musí zapomenout na všechnu hrdost atd. a žasnout nad nimi a smrt odložit na jindy....
Naposledy upravil(a) jir_ist dne 13 dub 2007, 08:58, celkem upraveno 1 x.
jir_ist

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 13 dub 2007, 06:30

:D
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

Cimrmanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cimrmanek » 13 dub 2007, 09:16

No jirko tak ted nevim..... musim ti rict ze tentokrat s tebou v nekolika vecech moc nesouhlasim. To cos napsal znamena ze i ja sem se zmylil...?!? Ja sem sice o neco mladsi nez ty a ziju v tomto jak rikas praktickem svete, ale pokud sem ty veci o ktere si se snazil nepatri, tak potom nevim a bojim se kam se to ritime, my jako lidi a fotka jako nas konicek. To o co ty ses tu snazil zrovna mne sem prilakalo, o tom sem uz ale nekde psal, a vim ze ted to tu nebude, takze ted uvidim jak tu dlouho a jak aktivne vydrzim, ale to je jedno o mne vubec nejde, stejne sem tu byl vlastne jen s tebou a mozna par dalsima kamaradama, ale jde o to ceho ses asi vzdal, jako ze to sem nepatri. Ale na druhou stranu te chapu, vsak vis empatie ;-) vim ze to stoji strasne moc energie a pak to dokaze i jen par malickosti zkazit. No ale to je jedno tohle tady stejne nikdy nikoho nezajimalo.

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 13 dub 2007, 12:40

Cimrmanek, tohle byla původně forma zakončení, jak říkám epitaf či úmrtní list, uklizení po sobě. Jaké poměry by tu panovaly by bylo jen a jen na vás. Ale jak vidíš tak mne tu několik fotek vytočilo natolik, že jsem prostě umřít nemohl :-) Fotka je pro mně prostě důležitější než nějaká hrdost atp.
Do toho, jak poměry tu budou vládnout mezi mladými "nového ražení" už nehodlám vůbec zasahovat a budu komunikovat jenom s přáteli a lidmi o nichž jsem si jist, že stále ještě jsou "nakaženi" starými hodnotami. Takový "kroužek_ostrůvek_klub", prostě přátelé jako dosud, kde tyhle zásady budou platit i když kolem bude řádit třeba bouře a vítr vát :-) My se nikam řítit nebudeme, naopak budeme nejstabilnější částí téhle WEB, lidi kterým jde víc o fotku a přátelství než prestiž a "slávu". A jako to mezi námi klapalo dodnes, bude to klapat dál. Jasně jsem řekl, že se nemohu změnit a nezměním..... tolik k vzájemným vztahům mezi námi. Takže pokud se taky nedokážeš předělat ze "starých" hodnot jsi pro takovýto kroužek jako stvořený :-)
A fotky stejně dáváme do galerie bez hodnocení, takže by žádný konflikt vzniknout neměl....
Tolik narychlo a ujišťuji tě, že se vlastně ničeho bát nemusíš.... :-)
jir_ist

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 13 dub 2007, 13:13

Jirko. Tvé úmysly a tvoje postoje jsou správné. Já s nimi souhlasím, ale vím, že ne vždy ten postoj co si hájíme musí být správný (vlastní zkušenost), záleží na situaci o kterou se jedná. I když postoje zůstavají stejné, lidský faktor jim může dát jiné zabarvení. Ten faktor je potřeba brát na zřetel, protože ten ovlivňuje nás všechny.
Vždycky jsi tu vítán a vždy tu budeš doma. Pořád jsi pro mě Pentax Friend No.1 a naše rozdílné pohledy tomu nemohou zabránit.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 13 dub 2007, 13:26

Po přečtení dodatku, kterého jsem si nevšiml:
Jsem moc rád, že jsi nehodil flintu do žita a že nám budeš i nadále přinášet krásné fotografie.
Ohledně workshopu- Založím ti nové fórum. Jen mi napiš jak by se mělo jmenovat a udělím ti moderátorská práva na něj. Nejlépe SZ.

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 13 dub 2007, 13:49

díky za nabídku ale moderátorská práva by mi nějak vnitřně překážela, já prostě na jakékoliv výsady opravdu nemám povahu a spíš by mi byla na obtíž. Já zatím vystačím s vláknem na forum, promyslel jsem si to za daných podmínek. Jestli se těch WORSHOP_ů rozjede víc pak se dá uvažovat o nějakém lepším řešení...... udělám takový první na ukázku s irys....
jir_ist

Cimrmanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cimrmanek » 13 dub 2007, 14:06

Uffffff... no nejdriv to vypadalo jako ze mluvis z cesty :-D ale koukam ze ted to vypada jako navrat :-)
Uz sem zvedavej na ten tvuj workshop.
Ale stejne sem si rikal ze to bez nas nevydrzis ;-)

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 13 dub 2007, 14:29

:-) Cimrmanek, ty potvoro, přátelé a fotky (a v tvém případě + Mistrovo svaté učení, mimochodem dnes jsem obdržel všechny jeho DVD, takže už mne nenachytáš ničím :-))... o čem jiném by život mohl být ?
jir_ist

Cimrmanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cimrmanek » 13 dub 2007, 14:36

Ha tak na to sem zvedavej, beru te za slovo :-) :-)

Petr
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Petr » 13 dub 2007, 14:44

Konečně se to urovnalo..... :lol: :lol:

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 13 dub 2007, 17:37

No vidíš Jiříku :D , to jsme rádi, že jsi si to rozmyslel. Musí se ale nechat, že jsi stránky PEF zase trochu rozproudil, už dlouho se zde nic moc nedělo. A máme za sebou i první obrušování hran, jak tomu u přátelství musí být, takže se zde naplňuje název stránky "pentax kamarádi (Otázkou je, zda jde o kamrády pentaxu nebo o pentaxí kamarády. Doufám, že o obojí)

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 14 dub 2007, 08:19

asdf jistým způsobem máš pravdu. Asi už tu byl možná příliš zatuchlý vzduch, vyvětrat vždycky prospějě, líp se dýchá... :-) Já vím teď lépe o co tu lidi nestojí, co oni budou prosazovat, o co se nemá cenu snažit, kdo je kdo a co od něho můžeme očekávat. A když se člověk lépe orientuje vždycky je cesta přímější. Ten anglický název je víceznačný, taky by to mohlo být "přátelé od pentaxu" (ti co ve firmě pracují) :-) :-)
jir_ist

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“