Výdrž bateriek
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Výdrž bateriek
Chcel by som pochváliť K100D na nízku spotrebu bateriek, bol som na dovolenke a za 5 dní som vyfotil vyše 500 obrázkov, väčšinou bez blesku a snažil som sa šetriť baterky, ale občas som pozrel na displeji, čo som odfotil, ale aj tak si myslím, že je to super, na to, že to má Shake reduction som myslel, že bude mať väčšiu spotrebu. Dokonca 4 dni mi ukazoval plný stav bateriek, piaty polovicu a na šiesty došli, práve v nanevhodnejší okamih, takže keď začne ukazovať polovičný stav treba byť pripravený.
-
- Pokročilý uživatel
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mam přesně tyto baterie jako máš ty. Sanyo 2700 a jsou opravdu báječné. Fotil jsem 300 fotek z toho tak 100 z bleskem a neukazovalo mi to ani půlku.
Kdyby se dalo na všechno tak hezky spolehnout
Kdyby se dalo na všechno tak hezky spolehnout
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Zdravím všetkých, som čerstvý majitel K 100 / včera kúpená /,
bol som ju dnes testovať vonku. Nadšenie trvalo do chvíle
keď sa vybili baterky, nič vravím si, mal som náhradné zo sebou,
vymením a zase nič, skočil som kúpiť nové, nahodím a zase nič!!!
To už ma dosť rozladilo, prídem domov, pomeral som všetky 3 sady,
napätie od 1,4 do 1,55 V. Som z toho nanič, niečo nie je v poriadku z mašinkou. Má niekdo podobné skúsenosti?
Poraďte čo ďalej.
bol som ju dnes testovať vonku. Nadšenie trvalo do chvíle
keď sa vybili baterky, nič vravím si, mal som náhradné zo sebou,
vymením a zase nič, skočil som kúpiť nové, nahodím a zase nič!!!
To už ma dosť rozladilo, prídem domov, pomeral som všetky 3 sady,
napätie od 1,4 do 1,55 V. Som z toho nanič, niečo nie je v poriadku z mašinkou. Má niekdo podobné skúsenosti?
Poraďte čo ďalej.
Ano , mam podobny, na my prvni akci jsem vybil 3 sady a 2 sem vubec nepouzil. Asi nejvic se osvedcily ty nejlevnejsi baterie. Zrejme nektery maji jiny vnitrni odpor a pristroj je nevezme.
Hned druha investice byla do nabijecky a sady nabijecich baterii. Na sadu s kapacitou 2500 mAh jsem fotil temer mesic.
Hned druha investice byla do nabijecky a sady nabijecich baterii. Na sadu s kapacitou 2500 mAh jsem fotil temer mesic.
K20D , MZ-250 18-55+50-200, Sigma MZ II 28-80, Sigma MW II 28/2.8, Pentax A 50/1,7, Fomei AF 400
pre Franki55
Nazdar,
ja uz mam K100 uz par mesiacov a s tymi baterkami sa netrap... tiez som skusal niekolko krat "obycajne" alkalicke baterky, aj take, co stali hadam aj 50 Sk/ks a tiez jedna sada vydrzala tak 5-10 fotiek max. Tiez som sa obaval chvilku, ale tusil som zadrhel... S nabijacimi NiMH baterkami je to ale uplne ine. Ja mam GPcky 2700, a na nabietie spravim kludne 200-400 snimkov, samozrejme podla toho, ako ich vyciciavas (blesk, display, caste automat. ostrenie, atd atd ).
Neviem ti presne popista fyzikalnu podstatu, ale alkalicke to vazne neunesu na viac ako doslova par zaberov, kdezto nabijacie mozes zhavit na stovky zaberov. Takze klud, nic sa nedeje )) Kup si baterky s nabijackou- cele max 600-700 Sk, mozno v akcii a v sete aj za menej a si v pohode na dost dlho
ja uz mam K100 uz par mesiacov a s tymi baterkami sa netrap... tiez som skusal niekolko krat "obycajne" alkalicke baterky, aj take, co stali hadam aj 50 Sk/ks a tiez jedna sada vydrzala tak 5-10 fotiek max. Tiez som sa obaval chvilku, ale tusil som zadrhel... S nabijacimi NiMH baterkami je to ale uplne ine. Ja mam GPcky 2700, a na nabietie spravim kludne 200-400 snimkov, samozrejme podla toho, ako ich vyciciavas (blesk, display, caste automat. ostrenie, atd atd ).
Neviem ti presne popista fyzikalnu podstatu, ale alkalicke to vazne neunesu na viac ako doslova par zaberov, kdezto nabijacie mozes zhavit na stovky zaberov. Takze klud, nic sa nedeje )) Kup si baterky s nabijackou- cele max 600-700 Sk, mozno v akcii a v sete aj za menej a si v pohode na dost dlho
: CZEPO
: Pentax K100D + Sigma 17-70, Sigma 70-210
: Pentax K100D + Sigma 17-70, Sigma 70-210
Zdravím, k alkalickým baterkám by mělo patřit toto vysvětlení : jako zdroj jsou daleko měkčí (mají vyšší vnitřní odpor) než dobíjecí a proto pokud je foťák při zapnutí zatíží vyšším odběrem, poklesne jim napětí víc než je "zdrávo" a elektronika to vyhodnotí jako smrt baterek a všechno lehne. Mají sice na rozdíl od nabíjecích několikanásobně menší samovybíjení, ale jak je vidět, vnitřní odpor je činí víceméně nepoužitelnými.
Nahoď podle výše uvedených rad dobíjecí a budeš spokojen. Já s K100kou nafotím na 2500mAh úplně v pohodě 1Gb kartu (JPeg - 330 fotek).
Nahoď podle výše uvedených rad dobíjecí a budeš spokojen. Já s K100kou nafotím na 2500mAh úplně v pohodě 1Gb kartu (JPeg - 330 fotek).
K100D
No ja mam I-tec 2500, a pote co jsem se radoval ze uz mi ukazatel klesl na 1/2 a v jednu chvili i na prazdno , ze vyzkousim nabijecku , sem fotak na den vypnul a baterie opet plny.
Kde jsou ty doby kdy sem na UZ vyfotil 100 fotek bez blesku a bylo po baterkach , tady nejakych 600 a baterky furt drzi. S touhle spotrebou to nechce baterky, ale solarni panel na ksiltovku..
Kde jsou ty doby kdy sem na UZ vyfotil 100 fotek bez blesku a bylo po baterkach , tady nejakych 600 a baterky furt drzi. S touhle spotrebou to nechce baterky, ale solarni panel na ksiltovku..
K20D , MZ-250 18-55+50-200, Sigma MZ II 28-80, Sigma MW II 28/2.8, Pentax A 50/1,7, Fomei AF 400