omluva
Moderátor: Moderátoři
omluva
Vážení přátelé,rád bych se touto cestou omluvil všem kterým mé "fotografie"způsobují tlaky na srdíčku a slibuji že "zatím" přestanu fotečky dávat do galerie. Dobré světlo Petr S.
O5 domaPX,K20D+skla
Ale simtě, každej se učíme.. ..mne taky často překvapí, co místní pentaxkolegové na mých fotkách najdou (a nebo nenajdou ). Proto tu ta galerka je, hodit svá "díla" v pléno, a nechat se sepsout.. Takže, já bych to spíš viděl tak, že bychom si měli dát závazek, že pokud kritiku, tak k.e.nstruktivní, aby bylo jasné, CO je třeba ne zcela OK.. ..nemám rád takovéty komentáře "pro mne ne" (ale proč??)
Tak se neboj.. ..ono se těmi studenými sprchami otužíš, a fotky budou lepší a lepší..
Tak se neboj.. ..ono se těmi studenými sprchami otužíš, a fotky budou lepší a lepší..
..nejhezčí pohled na svět je z komína!
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak jiz napsal k.e.n., nenechej se odradit! Kritika je dulezita vec. Obzvlaste pro zacinajici amatery. Ale vskutku panove a damy, konstruktivni kritika! Tudiz oduvodnujte svou kritiku a neodrazujte svou nekonstruktivni kritikou zacinajici fotografy od jejich dalsi tvorby a zdokonalovani se. Kazdy jsme nejak zacinal.
Tudiz kominp pokracuj!
Ja nedavam sve foto do galerie jen pro to, ze me to nejak nebavi, sedet u pocitace a kazit si oci. Cumim tu na same 0 a 1 a skutecna fotka zadna. Asi se vratim ke kinofilmu. Opravdu mi to filmove foceni chybi!
Je to zkratka takove ... Kdo okusil, doplni si
Strasne rad si prohlizim sva alba s fotkami 10x15 ci 13x18.
Pro mne, nestrovnatelne se sebelepsim monitorem.
Tudiz kominp pokracuj!
Ja nedavam sve foto do galerie jen pro to, ze me to nejak nebavi, sedet u pocitace a kazit si oci. Cumim tu na same 0 a 1 a skutecna fotka zadna. Asi se vratim ke kinofilmu. Opravdu mi to filmove foceni chybi!
Je to zkratka takove ... Kdo okusil, doplni si
I N S T R U K T O R
Motto:
,,Mám jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tím nejlepším." Mark Twain
http://petr.ipernity.com
Motto:
,,Mám jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tím nejlepším." Mark Twain
http://petr.ipernity.com
To si nesmies brat osobne. Skusal si niekedy hodit fotky do nejakej naozajstnej fotobanky na predaj? Nie na zbohatnutie, ale na poucenie sa z toho, ake su podmienky pre kvalitnu fotku. Nehovorim, ze tam ta naucia fotit zaujimave veci, ale naucis sa tam, ze na kazdom malickom detaile, co je vidiet, zalezi. No a v tychto galeriach zase trosku zistis co-to o temach, alebo pristupoch k robeniu fotiek. Co ale vonkoncom neznamena, ze ty mas robit take iste, ale prave naopak..obohatis svoju vlastnu tvorbu, svoj styl a zdokonalis ho a naopak obohatis ostatnych prave tou svojou tvorbou. Inspirujes sa a nechas ostatnych inspirovat sa tebou.
Ja chapem, ze ta kritika nastve. Ja osobne som napr kopu netovych galerii zrusil z mojho programu, lebo ludia-fotografi mi uz pripadali zdegenerovani prehnanymi upravami, na jednej strane nadludskymi poziadavkami na estetiku a na druhej strane sa clovek chytal za hlavu, ze co sa im to za fotky pacia.
Cele je to trochu zvrhle:) Ale jedine o co tu ide, aby si sa sam zlepsil, ak dostanes konstruktivnu kritiku ale hlavne sa musia tie fotky pacit tebe.
Ja chapem, ze ta kritika nastve. Ja osobne som napr kopu netovych galerii zrusil z mojho programu, lebo ludia-fotografi mi uz pripadali zdegenerovani prehnanymi upravami, na jednej strane nadludskymi poziadavkami na estetiku a na druhej strane sa clovek chytal za hlavu, ze co sa im to za fotky pacia.
Cele je to trochu zvrhle:) Ale jedine o co tu ide, aby si sa sam zlepsil, ak dostanes konstruktivnu kritiku ale hlavne sa musia tie fotky pacit tebe.
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
moje vnučka říká: Ty jsi trdlík, že?
Fotky sem dáváš přece proto, abys poznal pohled jiných lidí a musíš se naučit snášet i kritiku. Nemyslím si, že bys někoho vytáčel Takže klid, foť, vkládej a věř tomu, že dobře míněná kritika je tu od toho, aby ti pomohla. Ale nezapomínej na to, že každý člověk má jiný vkus, jiný náhled na svět a taky jiný monitor
Fotky sem dáváš přece proto, abys poznal pohled jiných lidí a musíš se naučit snášet i kritiku. Nemyslím si, že bys někoho vytáčel Takže klid, foť, vkládej a věř tomu, že dobře míněná kritika je tu od toho, aby ti pomohla. Ale nezapomínej na to, že každý člověk má jiný vkus, jiný náhled na svět a taky jiný monitor
[quote="Instruktor"]
Tak som rád, že nie som sám. Z toho dôvodu som si obstaral tiskárničku a doma si tlačím svoje 10x15 a sem tam A4. Zatiaľ je u mňa dojem z listovania v albume podstatne silnejší ako pozorovať monitor. (nejde o technickú časť problému). Niekam sa utiahnuť, sólo alebo vo dvojici, a listovať v albume, to je to čo mi viac priblíži atmošku a spomienky.
Dokonca ani vlastné DVD ma vôbec neláka pozerať. (A to čumím na cestopisy a dokumenty skoro v kuse ) Tak albu zdar.
Tak som rád, že nie som sám. Z toho dôvodu som si obstaral tiskárničku a doma si tlačím svoje 10x15 a sem tam A4. Zatiaľ je u mňa dojem z listovania v albume podstatne silnejší ako pozorovať monitor. (nejde o technickú časť problému). Niekam sa utiahnuť, sólo alebo vo dvojici, a listovať v albume, to je to čo mi viac priblíži atmošku a spomienky.
Dokonca ani vlastné DVD ma vôbec neláka pozerať. (A to čumím na cestopisy a dokumenty skoro v kuse ) Tak albu zdar.
K-5, DA 15/4 Ltd, DA 35/2.8 Ltd, DA 70/2.4 Ltd, DFA 100/2,8 WR, DA 16-45/4,
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Co blbneš, přece jsem ti ty komenty k fotkám nepsal zbytečně ......
tak šup šup, rozum zpatky do hrsti a oko za hledáček...
CIkorsky
tak šup šup, rozum zpatky do hrsti a oko za hledáček...
CIkorsky
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
https://www.webovica.sk
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo kritika ať už konstruktivní, nebo jen obecná by tě měla povzbuzovat a učit se dívat jinak
Zkus se držet hesla "Co mě nezabije, to mě posíli"
Zkus se držet hesla "Co mě nezabije, to mě posíli"
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Nevzdavaj to. Fotka je nieco, co si citil, ked si fotil a je skoda to neprezentovat tak ako si to videl. Ono to chce len vela cvicit (cvakat, cvakat, cvakat) a vsimat si fotky ostatnych a hladat tu spravnu cestu ku poznaniu, aby to co si citil ked si fotil prezentoval tak, aby to zaujalo aj ostatnych. Kompozicia je druhorada...prvorady je pocit z fotky, impresia, ohurenie, farebne zladenie, kontrast...kompozicia je nieco, co nie vzdy vyjde, ale moment, v ktory to cvaknes to skryje.
Este raz...NEVZDAVAJ TO
Este raz...NEVZDAVAJ TO
Fotky vkladat neprestavej jen se snaz vkladat ty co myslis ze se opravdu povedly a nebo ze maji co rict...
Ke konstruktivni kritice... No ono to ne vzdycky je mozne.... kdyz vidim fotku kde je vyfocena hlava nejakeho zvirete zezadu tak uz fakt nevim co napsat. Takovych fotek vznikne ve vterine milion a myslet si o ni ze je necim vyjimecna no nevim... A kdyz takova fotka prijde dvakrat denne tak neni mozne ke kazde porad psat znovu a znovu co je na ni blbe. Chce to i trochu sebekritiky...
Kdyz uz kvuli nicemu jinemu tak kvuli tomu cloveku ktery plati misto na webu aby ty fotky bylo kam davat bychom se meli snazit vkjladat ty lepsi a ty co maji co rict nez kdejaky vycvak co jsme zmackli na zahrade...
Ke konstruktivni kritice... No ono to ne vzdycky je mozne.... kdyz vidim fotku kde je vyfocena hlava nejakeho zvirete zezadu tak uz fakt nevim co napsat. Takovych fotek vznikne ve vterine milion a myslet si o ni ze je necim vyjimecna no nevim... A kdyz takova fotka prijde dvakrat denne tak neni mozne ke kazde porad psat znovu a znovu co je na ni blbe. Chce to i trochu sebekritiky...
Kdyz uz kvuli nicemu jinemu tak kvuli tomu cloveku ktery plati misto na webu aby ty fotky bylo kam davat bychom se meli snazit vkjladat ty lepsi a ty co maji co rict nez kdejaky vycvak co jsme zmackli na zahrade...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
-
- Pokročilý uživatel
No nedá mi a musím sa pridať. Bol by som sklamaný, keby si kvôli nejakej detskej ješitnosti prestal dávať fotky do galérky - všetci sa učíme - aj tí najlepší! Ako sa však dá učiť keď nie je spätná odozva? Aj mne sa stalo, že som dostal za svoje kvázi foto dielka kritické názory - zamrzelo ma to, no bol som za ne neskonale vďačný a posunulo ma to o krôčik vpred. V tvojom prípade ma to tvoje "vyhlásenie" mrzí o to viac, že som cítil zlepšenie (aspoň podľa môjho osobného cítenia). Som amatér, fotky (ak mám čas) hodnotím len na základe toho, či sa mi páčia, alebo aké pocity vo mne v danú chvíľu vyvolávajú. Tak to nevzdávaj a foť!
Re: omluva
Přátelé,kamarádi ,asi jsem se špatně vyjádřil ohledně fotografii do galerie......chtěl jsem říci že až se otrkám s Pentaxem ON je už otrkaný tak budu dál "prudit" fotečkama na PFS a ještě něco věřte mi že se nevzdávám,nejsem naštvaný,nejsem zlomený.....jen potřebuji naučit se dívat se okem fotoaparátu.Dobré světlo Petr S.
O5 domaPX,K20D+skla