Pentax K-3 III vs. Pentax K-1
Moderátor: Moderátoři
Pentax K-3 III vs. Pentax K-1
Právě mi do práce dorazil K-3 III. Nemůžu se moc flákat, musím makat, ale seru na to jdu dělat testovací snímky Aktualizace firmware z 1.41 na 1.80. Mám se sebou K-1, FA 31, FA 43, DFA 85. Jdu na to, ale jen pár cvaků už se nemůžu dočkat První pocity z těla K-3 III. Nádhera Taková zmenšená K-1. Jsem moc rád, že jsou pozice základních čudlíků zachované... AF mode, AF/MF, +/-, ISO a spoušt a také tlačítko menu a navigace... Takovýto stroj už přece nemůžu vrátit ovšem vše rozhodne kvalita výstupu. Jdu na to
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pentax K-3 III vs. Pentax K-1
ja som takisto s K-3 III nadseny, ako som ho mal pozicany, uplna parada, spracovanie tela perfektne, menu velmi dobre spravene a prehladne, kvalita vystupu taktiez vyborna
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
Tak jsem zpet, už to stahuju První pocity.
- Raw jsem zapomněl z PEF změnit na DNG, ten formát neznám tak uvidím jestli ho zobrazím
- LV - AF - typ sledování....tak tady jsem si trochu vylámal zub.... Na K-1 fotím přes LV = zaostřím na středu, překomponuju, zaostření je v drtivé většině zaaretováno takže nepřeostřuje, fotím. Takto pořád dokola, výsledky zaostření pro mně perfektní. K-3 III mi, ale po překomponování nedrží zaostření, ale doostřuje, a doostřuje blbě !!! grr.. jde tohle doostřování během překomponování vypnout? Kluci, víte?
- Raw jsem zapomněl z PEF změnit na DNG, ten formát neznám tak uvidím jestli ho zobrazím
- LV - AF - typ sledování....tak tady jsem si trochu vylámal zub.... Na K-1 fotím přes LV = zaostřím na středu, překomponuju, zaostření je v drtivé většině zaaretováno takže nepřeostřuje, fotím. Takto pořád dokola, výsledky zaostření pro mně perfektní. K-3 III mi, ale po překomponování nedrží zaostření, ale doostřuje, a doostřuje blbě !!! grr.. jde tohle doostřování během překomponování vypnout? Kluci, víte?
Tak, super rychlý porovnávací test zde (SOOC JPS).
https://eu.zonerama.com/VenosMichal/Album/9829596
Postřehy
- K3 III má nejspíš černější černou a lehce sytější zelenou oproti K-1 (bezva )
- K1 je zaostřena na první dobrou přesně jak chci
- K3 III s ostřením se musím ještě skamarádit, uvidíme jak se bude chytat při portrétech, to bude rozhodující !!
- Na první pohled bych nepoznal co je výstup z FF, ale při porovnání fotek je změna perspektivy znát.
- Verdikt a další testovací fotky po víkendu
Ahoj a koho to zajímá, tak prosím své postřehy sem
https://eu.zonerama.com/VenosMichal/Album/9829596
Postřehy
- K3 III má nejspíš černější černou a lehce sytější zelenou oproti K-1 (bezva )
- K1 je zaostřena na první dobrou přesně jak chci
- K3 III s ostřením se musím ještě skamarádit, uvidíme jak se bude chytat při portrétech, to bude rozhodující !!
- Na první pohled bych nepoznal co je výstup z FF, ale při porovnání fotek je změna perspektivy znát.
- Verdikt a další testovací fotky po víkendu
Ahoj a koho to zajímá, tak prosím své postřehy sem
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Což bude dost pravděpodobně dáno právě tím, že je to SOOC JPEG - mrkni spíš pak na RAWy
Absence výklopného displeje ti nevadí? Pro mne hlavní důvod a hodněkrát blahoželám tomu, že si ho můžu vyklopit místo toho abych si krkolomně lámal záda nebo krk nebo si lehal do trní, bodláků, kopřiv a bahna
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
Vadí a to hodně a crop mi vadí taky
Tu svou K30 pořád s radostí používám a začal sem si tak představovat, co bych získal novějším strojem ))
O K3 - III si rád přečtu )))
O K3 - III si rád přečtu )))
Pentax K30; Pentax 15/4 ltd, Pentax 50/1,8 , Pentax 35/2,8 macro, Tamron 28-75/2,8 , Helios 58/2
Zajímavé porovnání, ostření půjde asi nastavit. Máš tam AFS nebo AFC ?
Příští týden budu mít půjčenou K- 3 III, tak taky udělám porovnání s K-1, zas fotím trochu něco jiného, tak to bude zajímavé, spíš mě zajímá jak rychle dokáže ostřit a rychlost sériového snímání.
Příští týden budu mít půjčenou K- 3 III, tak taky udělám porovnání s K-1, zas fotím trochu něco jiného, tak to bude zajímavé, spíš mě zajímá jak rychle dokáže ostřit a rychlost sériového snímání.
Tak kluci navazuju na prvními dojmy A nebudu pět nic jineho než samou chválu!!!! Fotky nemám ještě v pc, ale při prohlížení na TV nebo přehrání přes WiFi do telefonu.... WOW !!!!!
K3-III nemá s K3 nic společného, maximálně pouze název Pentax Je to úplně jiný, o několik vesmírů lepší foťák. Globalne je lepší i než K1. FF efekt ničím nenahradíš a crop neukecas, ale s K3-III dostává samotny průběh fotografovani úplně jiné rozměry. V porovnání s K1 fotí a ostri jak pila. Hledáček je opravdu nadhernej. Dokonce přes něj fotím i já, ale jen running fotky. Jsme na cestě z Brna do Oznice, měli jsme pauzu, cvaknul jsem Mišku jak lítal po cestě kolem pole, přes hledáček, booom, 2/3 fotek ostrých, clona 2.0... a to to ještě nemám v ruce a odzkoušené typy ostření Nemohu porovnávat s jinými značkami a bezzrcadly, ale K3-III je aktuální šampion Pentaxu Já vím, všichni už to dávno víte, ale i tak to sem napíšu:)
Je smutné ze Pentax není schopen udělat poradnou reklamu.....
Ještě jsem neměl možnost si sáhnout na žádný raw, ale mě stejně ty rawy nebaví...lehce upravím jpg a stačí mi to hlavne u hromadných fotek. Líbí se mi taková zajímavá vychytávka, když dáš náhled fotky, tak zoomne na bod zaostření...what? Fakt dobrý
Pokračování příště. Zítra máme "rodinou" oslavu, tak si zafotim. Nevýhoda je, že K3-III je svižný foták, nutí mě pořád mačkat spoušť, fotit AFC přes hledáček, je to opravdu zábava, RIP závěrka
K3-III nemá s K3 nic společného, maximálně pouze název Pentax Je to úplně jiný, o několik vesmírů lepší foťák. Globalne je lepší i než K1. FF efekt ničím nenahradíš a crop neukecas, ale s K3-III dostává samotny průběh fotografovani úplně jiné rozměry. V porovnání s K1 fotí a ostri jak pila. Hledáček je opravdu nadhernej. Dokonce přes něj fotím i já, ale jen running fotky. Jsme na cestě z Brna do Oznice, měli jsme pauzu, cvaknul jsem Mišku jak lítal po cestě kolem pole, přes hledáček, booom, 2/3 fotek ostrých, clona 2.0... a to to ještě nemám v ruce a odzkoušené typy ostření Nemohu porovnávat s jinými značkami a bezzrcadly, ale K3-III je aktuální šampion Pentaxu Já vím, všichni už to dávno víte, ale i tak to sem napíšu:)
Je smutné ze Pentax není schopen udělat poradnou reklamu.....
Ještě jsem neměl možnost si sáhnout na žádný raw, ale mě stejně ty rawy nebaví...lehce upravím jpg a stačí mi to hlavne u hromadných fotek. Líbí se mi taková zajímavá vychytávka, když dáš náhled fotky, tak zoomne na bod zaostření...what? Fakt dobrý
Pokračování příště. Zítra máme "rodinou" oslavu, tak si zafotim. Nevýhoda je, že K3-III je svižný foták, nutí mě pořád mačkat spoušť, fotit AFC přes hledáček, je to opravdu zábava, RIP závěrka
Jsem si jouda nevzal nabíječky. Tři baterky mi pomalu nestačí. Proto fotím více přes hledáček. Zjišťuji že, přes hledáček neměrí přesně expozici, přesvetluje cca +0.7-1.0 možná je to rukama, nevím Měření expozice přes zaostreny bod mám vyple. Přes LV, v pořádku. Ahoj
Měl jsem půjčenou K-3 III a mám z toho smíšený pocity, AF je rychlejší než K-1 ale nepřišlo mi to zas o tolik ale už nevím jaký byl FW v K-3 III, nebo nevím jestli to není tím že úplně nekamarádí s FF objektivy.
Super je sériové snímání, zvládá mnohem víc než K-1 a jelikož fotím hlavně panning, tak jsem s K-3 III dokázal udržet i časy 1/50, s K-1 jsem snad nešel pod 1/80.
Škoda že K-3 III stojí tolik, jinak bych ji možná bral jako dočasného nástupce K-1 než někdy přijde nová generace K- 1.
Super je sériové snímání, zvládá mnohem víc než K-1 a jelikož fotím hlavně panning, tak jsem s K-3 III dokázal udržet i časy 1/50, s K-1 jsem snad nešel pod 1/80.
Škoda že K-3 III stojí tolik, jinak bych ji možná bral jako dočasného nástupce K-1 než někdy přijde nová generace K- 1.
Měl jsem poprvé v ruce K3-III s FW 1.8 a taky jsem měl smíšené pocity, ale to bylo spíš tím, že to je nový stroj a fotí se sním jinak než s K-1. Po tom co jsem si už na něj zvykl, a otestoval v jakých situacích co nastavit, tak přišel FW 2.0 a sním přišel ŠOK vše funguje mnohem lépe, spolehlivěji...focení nabírá na závislosti, chci fotit víc a víc RAWy nepoužívám, jpg výstup je geniální!! Vyvážení bílé naprosto přesné ! Obrovsky kvituju rozměry a hmotnost poroti K-1 s gripem. Ztrátu vinětace Na crop si už zvyknu Ale výklopný display
K-1 je klasika ale je to dědeček
K3-III je jeho vnouček a dává mu slušně na frak
ostření a výstup FA 31/1.8 mi na FW 1.8 fungovala tak nějak divně...na fw 2.0 vše v pořádku rýchlé přesné ostření
K-1 je klasika ale je to dědeček
K3-III je jeho vnouček a dává mu slušně na frak
ostření a výstup FA 31/1.8 mi na FW 1.8 fungovala tak nějak divně...na fw 2.0 vše v pořádku rýchlé přesné ostření
Tak se taky trochu přidám,K33 jsem koupi s tím,že dřív či později bych to udělal stejně tak proč to odkládat.
První dojem..ti blbci ušetřili pár jenů aby mohli nabízet externí nabíječku za ošklivé peníze..nabíjet v těle na stole jde snad s Da40 ale cokoli většího ne,navíc práce s víc než jednou baterií je za trest..tak objednat
https://www.vkfoto.cz/patona-nabijecka- ... ax-d-li90/
funguje,dobrý.
Z nějakého důvodu soudruzi změnili funkce tlačítek ve stavu jak to vytáhnete z krabice(pak lze měnit) a tak jsem druhý den na zahrádce při focení kytek chtěl změnit výkon jednoduchého blesku Metz 24AF...zažitý klik na spodní šipku z křížového ovladače a..LCD byl tmavýtak,že mne zachránil sklep na chatě kde jsem za sebou musel zavřít a zhasnout abych na něm něco viděl..v základu je tam nastavení jasu LCD..
Dost hanění,nové funkce BKT hloubky ostrosti ocením s makroobjektivem..co mne dostalo..a ne hned mi došlo že to můžu - rychlost třísnímkové BKT séri je taková,že zvádám hdr fotky bez stativu z ruky.
https://postimg.cc/PCn5DjGn
Nahoře prostřední fotka a dole hdr z ruky..
První dojem..ti blbci ušetřili pár jenů aby mohli nabízet externí nabíječku za ošklivé peníze..nabíjet v těle na stole jde snad s Da40 ale cokoli většího ne,navíc práce s víc než jednou baterií je za trest..tak objednat
funguje,dobrý.
Z nějakého důvodu soudruzi změnili funkce tlačítek ve stavu jak to vytáhnete z krabice(pak lze měnit) a tak jsem druhý den na zahrádce při focení kytek chtěl změnit výkon jednoduchého blesku Metz 24AF...zažitý klik na spodní šipku z křížového ovladače a..LCD byl tmavýtak,že mne zachránil sklep na chatě kde jsem za sebou musel zavřít a zhasnout abych na něm něco viděl..v základu je tam nastavení jasu LCD..
Dost hanění,nové funkce BKT hloubky ostrosti ocením s makroobjektivem..co mne dostalo..a ne hned mi došlo že to můžu - rychlost třísnímkové BKT séri je taková,že zvádám hdr fotky bez stativu z ruky.
https://postimg.cc/PCn5DjGn
Nahoře prostřední fotka a dole hdr z ruky..
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip na nabíječku.peter_01 píše: ↑13 čer 2023, 09:47tak objednat
funguje,dobrý.
Tohle má už K-1 a jsem za to strašně rád. Zvykl jsem si rychle. Nastavení intenzity blesku dělám přímo na blesku. Naopak s mým častým nočním focením využívám snížení jasu displeje velmi často. V rychlých volbách přes tlačítko INFO mám navíc přepínání na červený displej, což se ve tmě často taky hodí (astro focení - nerozhodím si tolik oči uvyknuté na tmu).peter_01 píše: ↑13 čer 2023, 09:47
P.S.: Už se těším na K-1III, jestli je to ostření na K-3III opravdu tak super U prcka je to občas o nervy (člověk přijde o super momenty jen proto, že protože nestihne zaostřit). Cena a absence výklopného displeje odrazuje - popř. koupím nějakou bazarovou K3III, ale spíš se pokusím vydržet Jednou to přijde...
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
a další...
a další...
Přijde, ale my už tu nebudem
Stejně jako DFA 24/1.4
Stejně jako DFA 24/1.4