Pentax KP - problémy
Moderátor: Moderátoři
Pentax KP - problémy
Ahoj
Už jste se někdy setkali s výpadky barev u zadního displeje při vyklopení?
Viz. video:
https://photos.app.goo.gl/KFWddoauqD4aq1YQ7
Má cenu to rozebírat a zkoušet "poladit" kablík a konektory k displeji? Nebo raději rovnou servis? Dělá mi to od víkendu
Jako foťák nějak nešetřím. Má "nalítáno" skoro 83k cvaků, zažil deštíky, bláto, prach, písek apod. Takže právo na nějákou tu závadu má.
Už jste se někdy setkali s výpadky barev u zadního displeje při vyklopení?
Viz. video:
https://photos.app.goo.gl/KFWddoauqD4aq1YQ7
Má cenu to rozebírat a zkoušet "poladit" kablík a konektory k displeji? Nebo raději rovnou servis? Dělá mi to od víkendu
Jako foťák nějak nešetřím. Má "nalítáno" skoro 83k cvaků, zažil deštíky, bláto, prach, písek apod. Takže právo na nějákou tu závadu má.
www.michalkubis.cz
Pentax KP | Sigma 10-20 f4-5.6 | Pentax 18-135 f3,5-5,6 | Pentax 16-50 f2.8 | Sigma 30 f1.4 Art | Pentax 50-135 f2.8
EX: K5|K100D|Pentax 18-55|Tamron 17-50 f2.8|Pentax A 50 f1.7|Pentax FA 50 f1.4|Sigma 70-300 f4-5.6
Pentax KP | Sigma 10-20 f4-5.6 | Pentax 18-135 f3,5-5,6 | Pentax 16-50 f2.8 | Sigma 30 f1.4 Art | Pentax 50-135 f2.8
EX: K5|K100D|Pentax 18-55|Tamron 17-50 f2.8|Pentax A 50 f1.7|Pentax FA 50 f1.4|Sigma 70-300 f4-5.6
-
- Významný člen
Re: Pentax KP - problémy
Ahoj, řešil jsem letos v AWH, vyměnili celý zadní displej, cena cca 3 tis. Kč , ale už nevím přesně...
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S
-
- Významný člen
Jo blbý kontakt ... ale dneska sa menia celé bloky, nik nerieši konkrétnu súčiastku/ káblik ...
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Řeknu vám, zlatej pevnej displej. Hlavně že kvůli němu všichni kritizujou K-3 III. Já jsem naopak rád, že tam je. Výklopnej jsem měl jen u OM-D E-M1 a jediný, čím na sebe upozornil, bylo, když praskla obroučka. Statický LCD je vlastně jedno z kritérií, podle kterýho vybírám foťák. Výklopný/otočný neberu (nebo s velkou nevolí).
Je to teda čistě subjektivní preference a nikomu svůj názor samozřejmě nevnucuju.
Je to teda čistě subjektivní preference a nikomu svůj názor samozřejmě nevnucuju.
-
- Významný člen
Mě výklopný displej vyhovuje a foťák bez něj bych už nechtěl. Na KP je to zřejmě špatně řešené a má s tím problém hodně uživatelů, na K-70, kterou mám dýl je to ok.
Richard | KP, K70 a nějaká sklíčka k tomu (Pentax, Sigma, Samy, Meyer) | RICOH Theta S
Kulich999:
KP má hořčíkové tělo na ocelovém šasi. Holt ne vždy se všechno v montáži podaří a tak se může stát, že se výklopný display poláme, někdy i doslova ulomí. KP se vyrábí od 2017 a jestli ho máš mezi prvními zákazníky, tak už slouží 5 let a při intenzívním používání je to doba, kdy se na mid range tělech začně projevovat skutečnost, že to není profesionální kategorie.
Je to smůla a asi nic jiného než výměna nezbývá. Třeba ten nový display vydrží 10 let.
KP má hořčíkové tělo na ocelovém šasi. Holt ne vždy se všechno v montáži podaří a tak se může stát, že se výklopný display poláme, někdy i doslova ulomí. KP se vyrábí od 2017 a jestli ho máš mezi prvními zákazníky, tak už slouží 5 let a při intenzívním používání je to doba, kdy se na mid range tělech začně projevovat skutečnost, že to není profesionální kategorie.
Je to smůla a asi nic jiného než výměna nezbývá. Třeba ten nový display vydrží 10 let.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
Zdravím, krátce používám Pentax KP, ale nejde mi v Menu nastavit Měření AE, mohu nastavit jen poslední 2 možnosti, ale Multi-segment vidím, ale nemohu zvolit. Neví někdo proč ? Díky moc
-
- Významný člen
Ahoj,
zkoušel jsem na svém KP, fungují všechny tři možnosti, netuším proč ti to nejde.
Zkus to ještě nedělat z menu, ale přes horní kolečko - nastavit na AE a pak měnit přes zadní kolečko.
zkoušel jsem na svém KP, fungují všechny tři možnosti, netuším proč ti to nejde.
Zkus to ještě nedělat z menu, ale přes horní kolečko - nastavit na AE a pak měnit přes zadní kolečko.
není nasazený nějaký manuální objektiv bez komunikace? Páč když ho nasadím, tak jednak záchytné ostření je na středu a rovněž nefunguje ta multizóna AE......