Krajinný detail
Moderátor: Moderátoři
Re: Krajinný detail
Milý liku, však já se vůbec nečílím, ba právě naopak jsem rád, že jsi si vůbec
té mé fotky všimnul . A ano, bylo by fajn se moci setkat s páru lidma, z této
pentaxí grupy a poklábosit si o focení a životě... A jen tak mimochodem z
kade si?
Z teho rusa jsi dostal kouzelné obrázky, má to takový fajny, abstraktní šmrnc...
S tou kompozicí to má každý jinak a každý mačkálista spouště foťáků, na to
bude mít svůj názor, za kterým si asi bude stát, bo každý má jiné oko...
té mé fotky všimnul . A ano, bylo by fajn se moci setkat s páru lidma, z této
pentaxí grupy a poklábosit si o focení a životě... A jen tak mimochodem z
kade si?
Z teho rusa jsi dostal kouzelné obrázky, má to takový fajny, abstraktní šmrnc...
S tou kompozicí to má každý jinak a každý mačkálista spouště foťáků, na to
bude mít svůj názor, za kterým si asi bude stát, bo každý má jiné oko...
-
- V.I.P člen
Pěkné fotky od obou, Aleši a likelayk , i debata je zajímavá a vlídná . Aleši, jak to vidíš s návštěvou UH?, mám pocit, že jsme viděli v Luhačovicích už před rokem, ten čas je neúprosný . Já bych chtěl příští týden zdvihnout kotvy, tedy pokud počasí a jiné okolnosti vydrží, kousek od ČR. No, uvidí se. Pěkný víkend a dobré světlo všem .
přidám přes mříže pohled do kaple S. Rocha na UH tou malou Sigmou 19 mm, 2,8 pro MFT
přidám přes mříže pohled do kaple S. Rocha na UH tou malou Sigmou 19 mm, 2,8 pro MFT
Nemáte niekto tušenie o čo môže ísť?
Nemecké zátarasy proti ruským tankom, vtedy sme ich ešte brali ako osloboditelov.
Toto je trochu širší detail - nazval by som to "mesto a mesto". V opare na horizonte trčia bratislavské výškové budovy. Doteraz som si taký rozsah zastavania až tak neuvedomoval.
Nemecké zátarasy proti ruským tankom, vtedy sme ich ešte brali ako osloboditelov.
Toto je trochu širší detail - nazval by som to "mesto a mesto". V opare na horizonte trčia bratislavské výškové budovy. Doteraz som si taký rozsah zastavania až tak neuvedomoval.
Pavle pěkná "odrazovka" skrze mříže... Máš pravdu, už je to rok od těch
Luhačovic. A já pořád ještě nejsem úplně po tom Covidu fit. Dle mé plicařky
už ty plíce nikdy nebudou mít kapacitu, jako dříve. No co už s tím, dýchat ještě
trochu můžu, tak co... Co kdybychom si místo UH dali scuka ve
Valašských Kloboukách, je tam pěkné okolí, takže bychom pochodili, pofotili
a pokecali. Co ty na to?
...na fotkách je důležité bezesporu také pěkné pozadí...
Luhačovic. A já pořád ještě nejsem úplně po tom Covidu fit. Dle mé plicařky
už ty plíce nikdy nebudou mít kapacitu, jako dříve. No co už s tím, dýchat ještě
trochu můžu, tak co... Co kdybychom si místo UH dali scuka ve
Valašských Kloboukách, je tam pěkné okolí, takže bychom pochodili, pofotili
a pokecali. Co ty na to?
...na fotkách je důležité bezesporu také pěkné pozadí...
A tož nějaký ten opeřenec...
Abys tu nebyl tak sám, tak přidám detail "vyššího rázu"
Podoblačná komína pouť
A jak ses ptal (asi tak trochu nářečně) z kade jsem, tak v našem nářečí se odpovídá "tu z tela"
Po mnoha, mnoha letech v matičce, návrat v lůno rodného kraje, Návsí (kdysi u Jablunkova)
A pro JoV - co to v tom stromu je nevím, ale vypadá to pěkně odpudivě. A dost nebezpečně
Kde jsou ty zátarasy po Němcích?
Podoblačná komína pouť
A jak ses ptal (asi tak trochu nářečně) z kade jsem, tak v našem nářečí se odpovídá "tu z tela"
Po mnoha, mnoha letech v matičce, návrat v lůno rodného kraje, Návsí (kdysi u Jablunkova)
A pro JoV - co to v tom stromu je nevím, ale vypadá to pěkně odpudivě. A dost nebezpečně
Kde jsou ty zátarasy po Němcích?
Tie tankové zátarasy sú v SZ od obce Vinosady (severne od Pezinka). Zaujímavé že sa mi na rýchlo nepodarilo k tomu na webe nájsť nijaký zaujímavý odkaz čo by som sem dal. Tak aspoň napíšem čo si pamätám z tabule čo tam bola - keď sa blížil front, tak nemčúri nahnali miestnych obyvatelov aby robili tieto betónové kocky. Tuším tam boli nejaké snahy to bojkotovať. Zjavne chceli z Karpát urobiť opevnenú líniu, ale zjavne sa im to nepodarilo. Každopádne sú tam tie kocky dodnes a pôsobí to dosť monumentálne. Okrem toho sú tam k videniu v okolitých vinohradoch aj také zvláštne gulometné hniezda, alebo ako by som to nazval - vyzerá to ako polovička škrupiny od vajíčka, len je to asi meter vysoké a je to z betónu. Podarilo sa nám nájsť iba jedno. Ak by bol záujem skúsim pohladať fotku (ak som to vôbec fotil) a dať ju sem.
like: Jeřábová komínovka se ti povedla .
Přes Návsí jsem před časem projížděl, když jsem jel do Mostů u Jablunkova.
Je tam u vás také moc krásně . Takže jsme vlastně okresní sousedé...
Přes Návsí jsem před časem projížděl, když jsem jel do Mostů u Jablunkova.
Je tam u vás také moc krásně . Takže jsme vlastně okresní sousedé...
V Bratislave je v oblasti Devínskej Koliby plno protilietadlových stanovísk a malých bunkrov, asi na muníciu. Napríklad pod Kráľovou lúkou a na Dúbravskej Hlavici (tam je aj náučný okruh).
-
- Významný člen
Zhliadol som tu kone i pozadie - paráda... ( pridám sa! ) ---
Komínová industriálna sa mi veľmi páči ...
Tak isto WL širokáčom ... aké lepidlo si použil na tie ftáky?
Takže tie sľúbené prdelky ...
Komínová industriálna sa mi veľmi páči ...
Tak isto WL širokáčom ... aké lepidlo si použil na tie ftáky?
Takže tie sľúbené prdelky ...
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Zadků nemaje...
Nesvítí někde zbytečně?
Nesvítí někde zbytečně?
hombre: Na ftáky nemám lepidlo, ale zariekadlo, kurva seď, lebo ťa zožere mačka... . Tvoje prdelky sa mi páči...
like: Lampa svítící zbytečně, zajímavý námět i snímek...
...další pozadí...
like: Lampa svítící zbytečně, zajímavý námět i snímek...
...další pozadí...
Ta vaše zaměření, pánové...
Koly osudu trochu otočit...
Docela mně, aldo, překvapilo, že ty naše okresy fakt sousedí, celý život jsem měl za souseda pouze Karvinou.
A srandovní je představa, jak někde v roští na ptáka řveš to výše zmíňované.
Jedna věc zcela aktuální.
Nově jsem jistil, že písmena slova "pouze" se píše na klávesnici zprava doleva v jednom řádku.
Člověka ten svět stále překvapuje
Koly osudu trochu otočit...
Docela mně, aldo, překvapilo, že ty naše okresy fakt sousedí, celý život jsem měl za souseda pouze Karvinou.
A srandovní je představa, jak někde v roští na ptáka řveš to výše zmíňované.
Jedna věc zcela aktuální.
Nově jsem jistil, že písmena slova "pouze" se píše na klávesnici zprava doleva v jednom řádku.
Člověka ten svět stále překvapuje
like: Ty kola osudu se mi líbí moc, to jsou motivy, co mě oslovují a ještě k tomu v čb
No, na to ptáče jsem neřval, jen spíše šeptal, abych ho nevyplašil...
...tak ještě jednou zaměřeno na pozadí(samozřejmě, že na to koňské)..
No, na to ptáče jsem neřval, jen spíše šeptal, abych ho nevyplašil...
...tak ještě jednou zaměřeno na pozadí(samozřejmě, že na to koňské)..