Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od hilda4sea » 24 led 2022, 17:55

Jak jsem zmínil, Nikon provozuje v EU přímý prodej z centrály v Holandsku. Platí se při objednání a funguje to bezvadně. Na jejich e-shopu si vyberu zboží a dodání je 3-5 pracovních dnů. Když si to rozmyslím, tak to mohu od kurýra nepřevzít a koupě je stornována bez jakéhokoliv finančního nákladu a časového odkladu. Peníze jsou obratem zpět.
Když zboží převezmu, tak ho mohu vrátit kurýrem nebo poštou (14 dní na oznámení o vrácení) a peníze mi vrátí až potom, co zboží prohlédne jejich servis. To bývá cca 30 dní.

Jak říká lennyl, normální obchodní model.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 24 led 2022, 19:37

Když se mohou napřímo prodávat kola (například Canyon), tak proč by nemohly foťáky. Přeci jen kola potřebují nějaký servis po koupi, což foťáky ne, a taky to jde ...
Jen je potřeba mít buď síť showroomů nebo hodně předváděcích akcí, aby si to lidé mohli ošahat ... Bez toho to moc fungovat nemůže ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 24 led 2022, 22:16

Ricoh prestal poskytovat prodejcum fotaky do showroomu nekdy pred 10 rokama :D Neco na vystavce maji mozna tak tri obchody v ČR a showroom to neni ani pri hodne divoke predstave :D

A vetsina prodejcu uz Pentax i vyradila z nabidky, protoze uz tak je komunikace s Pentecem slaba.

Andrejevic88
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Andrejevic88 » 25 led 2022, 02:11

V marci príde na trh nová Theta X. A objavili sa na čínskych weboch koncepčne obrázky čínskeho mobilu Meizo 19 z nápisom Pentax, možná spolupráca ???. Osobne aj keby som mal hociakú inšiu značku fotoaparátu tak tu aj tak si to nemám kde osahať. Je tu tak obchod z elektronikou ako Nay, Datart, kde majú Nikony, Canony z tích lacnejšich, objektívy setové etc. Prosto nejaký špecializovaný obchod z fototechnikou ako napr. AQT v Bratislave, Megapixel, Fotoškoda tu nieje. Čiže tak či tak som všetko kupoval online po prejdení recenzií, videí etc. Ono celkovo koľkí z vás si išlo tu techniku priamo osahať do obchodu, ti ktorí nebývate v Bratislave, Brne, Prahe, a keď to máte od ruky.

https://www.ricoh.com/release/2022/0125_1/
https://www.gizchina.com/2022/01/24/mei ... ax-camera/

JoV
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od JoV » 25 led 2022, 06:34

Bývam v Bratislave a aj tak mám celú výbavu z Čiech. Je síce pravda že v jednom obchode som si siahol na K7, ale K5 nemali, tak som išiel cez internet. Nehovoriac o tom že to z Čiech vyšlo o niečo lacnejšie.

Vnosek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vnosek » 25 led 2022, 08:11

Andrejevic88 píše:
25 led 2022, 02:11
Ono celkovo koľkí z vás si išlo tu techniku priamo osahať do obchodu, ti ktorí nebývate v Bratislave, Brne, Prahe, a keď to máte od ruky.
Byl jsem jednou v Brně v Megapixelu kupovat art 35 a připadla jsem si jak kdybychje tam otravoval...chtěl jsem si objektiv vyzkoušet ale rovnou mi vyjeli fakturu... pak se mě ujala nějaká holčina, prý fotí hlavně koncerty, no ale byla to nějaká lama co zrovna šla kolem po chodníku a megapixel potřeboval někoho za kasu...nevěděla o focení ani základy... Druhá zkušenost když jsem si tam byl vyzvednout fotobatoh abych se na něj podíval jak vůbec vypadá (rozměry, materiál...).

Takže ikdyž je megapixel v brně tak tam nepáchnu páč mě doslova odradily....navíc z pentaxu tam mají hovno a když něco chceš musíš si to rezervovat aby ti to přivezly z Ostravy... = kamenný obchod na pikaču, kde ti stejnak vnutí nikon....

Ještě sem nebyl u fotoškody, tam bych se chtěl někdy podívat...

Suma sumárum...megapixel velké zklamání !

marian_r
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od marian_r » 25 led 2022, 08:35

JoV píše:
25 led 2022, 06:34
Bývam v Bratislave a aj tak mám celú výbavu z Čiech. Je síce pravda že v jednom obchode som si siahol na K7, ale K5 nemali, tak som išiel cez internet. Nehovoriac o tom že to z Čiech vyšlo o niečo lacnejšie.
Keď som začal dokupovať objektívy, prešiel som veľa ešopov, vrátane maďarských a rakúskych. Všetko vrátane českých bolo dosť drahšie než ProLaika.

Jeden objektív mám z Británie, tam keď je zľava tak sa na tú cenu nič nechytá. Ale to tam študovala neter a doviezla ho.

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 25 led 2022, 10:36

xmeda píše:
24 led 2022, 22:16
Ricoh prestal poskytovat prodejcum fotaky do showroomu nekdy pred 10 rokama :D Neco na vystavce maji mozna tak tri obchody v ČR a showroom to neni ani pri hodne divoke predstave :D

A vetsina prodejcu uz Pentax i vyradila z nabidky, protoze uz tak je komunikace s Pentecem slaba.
Tak oni ten primy prodej chystaji jen v Japonsku. Jak to tam maji se showroomy a predvadeckaami opravdu nevim, ale predpokladam, ze lepe nez u nas :)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

slavek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavek » 25 led 2022, 10:39

Vnosek píše:
25 led 2022, 08:11

Ještě sem nebyl u fotoškody, tam bych se chtěl někdy podívat...
Když už budeš u Škody tak si vyběhni nahoru do VK Foto ;-)

Ale myslím, že stejně většina lidí kupuje fototechniku čistě online - i u jiných značek. Neznám osobně nikoho, kdo by si ji jel nejdříve vyzkoušet. Projdou si testy a fotky z techniky, vyberou a objednají online... A nejen u fototechniky. Takový je trend. Osobně i kdyby byl v HK nějaký krám, kde by Pentax techniku měli, tak se nebudu zdržovat tím, že si ji půjdu vyzkoušet. Vyberu a objednám si s doručením u VKFoto a druhý den mám u sebe (pokud je to skladem) 8)
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW

a další...

Andrejevic88
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Andrejevic88 » 25 led 2022, 10:52

BenaCZ píše:
25 led 2022, 10:36
Tak oni ten primy prodej chystaji jen v Japonsku. Jak to tam maji se showroomy a predvadeckaami opravdu nevim, ale predpokladam, ze lepe nez u nas :)
Tak Ricoh ma svoj vlastný showroom v Tokyu https://www.ricoh-imaging.co.jp/english ... uaretokyo/

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 25 led 2022, 12:03

Kdyz jsem jeste kupoval novej K20D a pozdeji K5 tak mely v Brne tri obchody (Antikfoto, Megapixel a DVF) regulerni vystavku s Pentaxama. Jasne zadny veledilo, ale aspon 2 tela a par levnejsich objektivu. DVF to pak zrusilo, protoze jim Pentex odmital cokoliv zapujcit na vystavku a museli by to od nich koupit, vystavit a pak se snazit prodat, coz je unreal. A uz jen v Antikfoto meli pred par rokama vystavenou K1, ktera tam cumela asi pul roku i pres to, ze tu nekteri tvrdili, ze se to prodava skvele ;) A to je vsechno.

Megapixel v Brne ted ma pekny velky obchod v Jalta pasazi, nacancany vystavky ke vsem znackam, kopce objektivu, jen Pentax absolutne zadnej. Ale kdybych chtel jakykoliv Nikon s temer jakymkoliv objektivem, tak prijdu, zaplatim a odnesu. Zadny cekani, vyberu, zkusim, zaplatim a jdu.

V Praglu ma par pentaxich veci skladem VK foto a neco malo predrazenej Skoda. Megapixel v Praze ani nevim jestli vubec ma nejaky Pentax skladem, nejspis uz ani ne. To by musel nekdo mistni kouknout.

Kazdopadne je to dost rozdil, protoze Canony, Nikony, Sony, Panasonic, Olympus i Fuji lze videt a omakat v ruznych prodejnach pocitacovych komponent a samozrejme ruznych Datartech a Electroworldech, takze si udrzuji pritomnost v povedomi lidi, zatimco u Pentaxu naprosta vetsina lidi ani nevi ze existuje a kdyz ctou co to mam na fotaku, tak se divi, ze to jeste nikdy nevideli.

A s takovym pristupem se fakt tezko hledaji novi zakaznici. Krom toho maji pro sirsi masu vlastne uz jen starej K-70, coz taky neni zadny prevratny lakadlo, ale aspon uz spadl na 16k.
Chybi jim nejakej dostupnej pokrocilej kompakt (cca trida Sony RX100II) a levna masina urovne Kx/K50 co by zvladli nabidnout za 12 tisic se setakem a ktera by mohla byt prave v tech Datartech a Electroworldech na vystavce. Kdysi davno jsem tam cumel na Nikon 50D a vsiml si tam i Pentax Ist DL2... to byly jiny casy.
Naposledy upravil(a) xmeda dne 25 led 2022, 17:52, celkem upraveno 1 x.

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 25 led 2022, 12:26

Kdyz jsem kupoval Ricoh GR, tak jsem si to byl bvyzkouset, porovnat s Fuji v Megapixelu. Vse skladem a prave ergonometrie rozhodla pro GR ... Takze jak kdo kupuje vsechno pres net ...

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 25 led 2022, 12:41

tak ja dochadzam do BA 170km do prace na "tyzdnovky" a celkom casto som si nasiel cas na vyskusanie v Prolaike na tela aj skla (jasne, predtym som cumel na youtube).
jo, Pentax je slabota aj tam, maju tam snad uz iba tri tela (K-II, KP a GRko) a par skiel (aj od Sigmy tusim).

prvy full frame som si bol prave tam ochytat (ked este nebola K1) - D610 tragedia grip (uzky), Sony A7 hrozny hladacik a male telo aj tlacitka, Canon 5DIII som nevedel ovladat,otras. takze som vtedy nic nekupil, ani nechcel z tej ponuky kupit inde.

teraz uz skoro vsetko ale kupujem cez eshopy bez fyzickeho skusania, aj ked drahsie veci s vyzdvihnutim na predajni.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

xmeda
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmeda » 25 led 2022, 13:30

Ono kolikrat neco vypada papirove a na obrazkach pekne.. a pak ruka zvykla na K5 a K3 uchopi KP, oci marne hledaji horni displej a veskere napady to treba poridit jako druhe telo zmizi :D

A jasne dnes je na vsechno youtube recenze, coz pred 12-15 rokama temer nebylo. Ale ta moznost vzit tu vec do ruky je proste vyhoda. Treba auta jde teoreticky taky prodavat po internetu, ale kolik lidi si ho koupi, aniz by si do nej sedli a zkusili s tim trochu projet?
A fotak ci objektiv za 50k uz neni nejaka spotrebni hracka, co jde koupit na zkousku..

slavek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavek » 25 led 2022, 17:40

BenaCZ píše:
25 led 2022, 12:26
Kdyz jsem kupoval Ricoh GR, tak jsem si to byl bvyzkouset, porovnat s Fuji v Megapixelu. Vse skladem a prave ergonometrie rozhodla pro GR ... Takze jak kdo kupuje vsechno pres net ...
OK, tak my mimopražští :-) ono jet kvůli tomu do a přes Prahu by se mi nechtělo + je to cesta a čas navíc.
Já jeden čas, když jsem myslel, že ještě pojedeme před dítětem na dovolenou do zahraničí, než přišel covid, uvažoval o pokročilém APSC kompaktu ke kterému by se dal pořídit housing pro podvodní focení. Myslel jsem, že to bude GRko, ale na nová GRka to snad už nikdo nevyrábí. Jen Na GR IV. Na Sony A6xxx nebo RX100 apod. je výběr slušný.
U tebe se teď GR stalo hodně používaným strojem, tak chápu, že jsi chtěl zkusit, jak padne do ruky. Stejně si ale myslím, že spousta lidí vybere podle review a testů a objedná online.

ALE je to jak psal xmeda - ostatní značky mají všude. O Pentaxu se už asi moc neví. O čem se neví, to si nikdo nový, kdo chce začít fotit něčím jiným než mobilem, nekoupí.
xmeda píše:
25 led 2022, 13:30
Treba auta jde teoreticky taky prodavat po internetu, ale kolik lidi si ho koupi, aniz by si do nej sedli a zkusili s tim trochu projet?
Třeba já loni v dubnu :lol: :lol: :lol:
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW

a další...

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“