Krajinný detail
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
Re: Krajinný detail
Krásný pohled na bezklecové Aleši , včetně pána chovu
přidám ještě jednu ze včera přes plot
přidám ještě jednu ze včera přes plot
drůbeží téma oba Ta husa vypadá zamyšleně
Přidám po dlouhé době taky něco, před rokem cvaknuté stádo od našich i s náčelníkem
Přidám po dlouhé době taky něco, před rokem cvaknuté stádo od našich i s náčelníkem
Pavel i kp0 pochvala za drůbež...
Vážení pentaxisté i ostatní "isté", přeji vám hezké Vánoce a v nastávajícím roce
hodně štěstí, vždy dobré oko a nespočet podařených snímků...
Vážení pentaxisté i ostatní "isté", přeji vám hezké Vánoce a v nastávajícím roce
hodně štěstí, vždy dobré oko a nespočet podařených snímků...
-
- V.I.P člen
moc pěkný kp0, předpokládám domácí chov , nějak jsme všichni tři skončili spíš u velikonočního tématu . Mohl jsem nafotit kapra, ale už je pozdě .
Aleši děkuji za přání (zdravím Tě z UH), a přidám se taky se stejným pro všechny příznivce a členy PXF. Hezké a klidné vánoce všem .
Aleši děkuji za přání (zdravím Tě z UH), a přidám se taky se stejným pro všechny příznivce a členy PXF. Hezké a klidné vánoce všem .
-
- Významný člen
Ste skvelí...ja nestíham Tak nech vám to fotí i nadalej,aby ste sem mohli sypať kočky,drůbež,slepice
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Taky přeji pohodové a klidné vánoční svátky a v novém roce hodně zdraví, štěstí, pohody, dobrého světla a času si jej užít.
Místní betlém cvaknutý z prahu kapličky.
Místní betlém cvaknutý z prahu kapličky.
-
- V.I.P člen
Pozdě, ale přece... Krásné svátky vám všem
-
- Významný člen
Po nejakej dobe som sa dostal von i ked svetlo bolo nič moc ...
Jedna rybárska ...
Jedna rybárska ...
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
hombre: Pěkná, zimní rybářská . Mám otázku, neber to jako šťourání. Slýchávám to dost často, že světlo bylo nic moc. Nerozumím tomu co to vlastně znamená. Kdy je to správné a dobré světlo? Třeba ta tvá fotka se mi jeví, že má dobré světlo. Zatažená obloha, rozptýlené, difuzní světlo odražené od sněhu, pěkně vykreslené popředí i pozadí bez rušivých kontrastů. Mě osobně je jedno, jaké je venku světlo, nebo jaká je denní doba. Fotím za každých podmínek, jestli svítí slunce, jestli je vysoko a nebo v poledne nad hlavou, jestli je vymetené a modré nebe, zatažená, šedá obloha a nebo krásně kontrastní oblaka. Ať prší, mrholí a nebo sněží, vždy se dá udělat nějaká zajímavá fotka. Proto se na to ptám, protože fakt často zaznamenávám tyto stesky, bylo špatné světlo, bylo škaredě, pršelo, mlha, bylo moc slunka, nedalo se fotit atd...
-
- Významný člen
Dobrá otázka. Poznáš ten stav,ked je vonku nevľúdne,sychravo a ťažká olovená obloha sa ťa snaží rozpučiť? Keď sa cítiš skľúčene a myšlienky sa prikláňajú k depresii? Viem je to pritiahnuté za vlasy, ale to šero a ťažká obloha na mňa nepôsobí pozitívne. No a dnes to bolo presne také. Nemal som so sebou svoj Pentax, ale malé Sony kde bez okuliarov netuším čo sa nachádza v menu ... jediné čo viem nastaviť je clova a iso. Fotky z toho vyliezli šedomodré ,tmavé, ako o pol štvrtej ráno ked pijem svoju kávu v kuchyni ... Našťastie existuje postproces a tak som sa do toho rázne oprel, aby fotka žila, aby sa sneh jagal ... Našťastie editačný nástroj je dosť mocný a raw dosť pružný, aby sa na to dalo pozerať. Nechápem ako sa niekto môže spoľahnúť na automatiku a nefotiť do raw ... všetky fotky by skončili z toho Sony v koši...
P.S. Super lesné zátišie
P.S. Super lesné zátišie
Ne, není tam ženská . . . . jenom květináče
Díky za odpověď hombre. Ano, celkem chápu to co popisuješ. Takové počasí může
opravdu někoho skličovat a dokonce mít za následek i deprese. Ale na mě to tak
nepůsobí. Samozřejmě mám rád teplé a slunečné dny, které mě nabíjí energií.
Jenže já považuji za důležitější při focení než dobré světlo, dobré oko a dobrou
náladu. A tu mám vždy, když vezmu foťák do ruky a vyrazím fotit a je jedno, co to
bude. Takže ti přeji v tom nastávajícím roku dobré oko a dobrou náladu, bez
ohledu na světlo...
Šedá obloha, mírné sněžení a v lese těžké přítmí...
opravdu někoho skličovat a dokonce mít za následek i deprese. Ale na mě to tak
nepůsobí. Samozřejmě mám rád teplé a slunečné dny, které mě nabíjí energií.
Jenže já považuji za důležitější při focení než dobré světlo, dobré oko a dobrou
náladu. A tu mám vždy, když vezmu foťák do ruky a vyrazím fotit a je jedno, co to
bude. Takže ti přeji v tom nastávajícím roku dobré oko a dobrou náladu, bez
ohledu na světlo...
Šedá obloha, mírné sněžení a v lese těžké přítmí...
-
- Významný člen
Jo? Predstavivosti sa medze nekladú ...
Aldo díky! Nie je to so mnou také zlé, ale angličan by zo mňa nebol Pohľad do korún stromov je pecka- milujem ho.
Posed pre deti
Aldo díky! Nie je to so mnou také zlé, ale angličan by zo mňa nebol Pohľad do korún stromov je pecka- milujem ho.
Posed pre deti
Ja by som sa takú detskú preliezku bál spraviť.
Posed pre dospelých
myslím ten vzadu.
Nebol som sa pozrieť či tam majú aj kreslá.
Posed pre dospelých
myslím ten vzadu.
Nebol som sa pozrieť či tam majú aj kreslá.
hombre a marian: Posedy pro děti i lovce.
Pro změnu něco ze sluncem v záběru...
Pro změnu něco ze sluncem v záběru...