Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Krajinný detail

Příspěvek od isaacasimov » 08 dub 2021, 19:08

moc pěkná chodníková kp0 :) :? , PS víno zabralo dočasně :) , a taky výmysl někoho !? malovat barák, takže práce doma (pohyb) vč. té denní pravidelné mě dorazil (dnes dokončeno :) ), vracím se k přírodní léčbě :? . JAR se dá používat i jako víno, není to zlé :) .

parádní série aldo, je to hezky tematicky pojato, kamarád je super objekt, ale ten pohyb s lahví (dá se to nacvičit?) :) :? . V jedné dědině u nás (Lipov) se tomu říká, pijeme slivovičku na hubu :) . Takže asi bývalá zkušenost se osvědčila, ale to ber jen jako žert :? . Hezké fotky :?

pěkná jarní toulavej54 :) :?

atti pěkná jarní z traviny :) :? , je to fajn, něco takového z trávy vytvořit :?

přidám z posledního březnového dne pohled do korun stromů :)

Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 08 dub 2021, 19:58

Pavle měj na paměti, že práce šlechtí (i ta domácí), ale asi nic se nemá přehánět :mrgreen: .
Při focení toho pití s flašky, jsem po něm požadoval, aby to opravdu pil, aby to bylo autentické.
Odmítl to se slovy, že ta voda je v té láhvi od léta, a že ji pít nebude. Budu muset být důslednější
při kontrole, před odjezdem na focení. Viz boty, gatě i ta voda... :mrgreen:

Moc hezký pohled do korun stromů :?. Mám rád stromy a rád je občas také fotím, ale moc mi to
nejde... :mrgreen:

Obrázek

Také nějaké to stromoví z dnešních Valašských Klobouk. Sice to jaro moc nepřipomíná, ale co už... :mrgreen:

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 09 dub 2021, 01:47

Jirka je rodilý ochlasta :lol: :mrgreen: , škoda, že svůj talent tak marní :lol: :mrgreen: Povedená série :? Zimní strom z Kloubouk je super. V úterý ráno jak sem jel do práce to vypadalo venku skvěle, trochu sněhu a do toho tak 3 centimetry v námraze na všem....trošku sem litoval, že sem prodal K5, kterou sem vozil v autě.
Snad ta jarně vypadající větev nezmrzla :? Docela mě straší těmi mrazy, co budeme příští zimu požívat :lol: :D
Zajac je perfektní, o si někdo vyhrál s trávou.
Koruny stromů můžu taky :? S prací opatrně, pokud jde o zdraví tak nejhorší vliv na něj má právě práce a pak sport. Bohužel mě letos zjara čekají chodníky kolem baráku, už se těším :mrgreen: :lol:

U nás na zahradě řádí samozvaný zahradník
Obrázek

A jeho práce....
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 09 dub 2021, 08:43

kp0: Pěkný zahradníček i jeho dílko :?. Tak v autě můžeš vozit i jiné foťáky, ale samozřejmě je tam nenechávat..:mrgreen:.

Obrázek
Jeden padlý, mezi stojícími...

toulavej54
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od toulavej54 » 09 dub 2021, 09:02

Stromy, stromy, stromy... Taky je mám moc rád
a tak do toho lesa přihodím i můj oblíbený s vodou.
Obrázek
A tenhle taky :-D
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 09 dub 2021, 09:28

Jo jo, stromy su fajne... :?

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 09 dub 2021, 19:04

Parádní aprílová z Valašských Klobouk a obě lesní aldo :) :? , stejně to počasí vyvádělo celý týden i u nás :) . O práci říká jeden můj kamarád, poslední zoufalá možnost, jak přijít k penězům :) . Já se bohužel s ní musím pohrát i nyní, ale je jisté, že díky ní (ještě, že se mám na co vymluvit), abstinent ze mě asi nebude :) . Ale je to opět jen vinná záležitost :? .

pěkné jarní kp0 vč. malého zahradníka :) :? , mráz, nemráz, naše heslo je doplňovat plynule zásoby, já jsem tak dnes navečer při návratu z práce učinil, CS je už na řadě :) . Zítra přijede dcerka s galánem, ten chce vymyslet nějakou činnost (musím uznat, že je pracovitý, což dnes není vždy obvyklé), bude ji mít....na zahradě :) . A já ho budu v oblaku dýmu řídit :) .

pěkné stromy od vody toulavej54 :) :? , každá má něco do sebe :?

přidám včerejší PRIOR ze Zlína, po cestě chumelenice, teplota mírně nad nulou, odjakživa nesnáším řízení v bundě, tož jsem jen na chvilku vystoupil z auta :) , a opět rád nastoupil.

Obrázek

JoV
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od JoV » 09 dub 2021, 19:51

Velkonočný cvrček.
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 10 dub 2021, 07:01

Zlín moc Pavle neznám, občas jen spíše projedem, když jedem do Březnice. Osobně mě
děsí průjezd autem městem větším, než 20 tisíc obyvatel. Noční můrou je pro mě Ostrava,
již před léty jsem se zařekl, že do ni už autem nikdá nepojedu... :mrgreen:
Nijak mě ta architektura Zlínského Prioru neoslovuje, ale snímek je fajny, jen by mu možná
prospělo trochu více místa okolo :?.

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 10 dub 2021, 19:10

hezká lesní aldo :) :? , podobně vypadají lužní lesy u nás kolem řeky Moravy. Zlín mám rád vč. jízdy centrem, je zde hodně jednosměrek, a pokud někdo neblbne ve městě za volantem, tak se mi tam jezdí mnohem pohodověji než u nás v UH (podstatně menší město). Fotka OD Prior je Oly 25mm, mohl jsem popojít, ale zima a pohodlnost převládla :) .

přidám ještě jednu ze stejného místa (u vchodu do Velkého kina) na Krajský úřad stejným obj., škoda, že jsem sebou neměl 17mm obj., bylo by to určitě pohledově zajímavější.

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 11 dub 2021, 07:50

Škoda Pavle, těch půlených aut před budovou úřadu :mrgreen:. Pokud tam to místo bylo, měl jsi
couvnot a ty auťáky by tam byly celé :wink:. Hodně fotografů si to usnadní širokorozsahovými zoomy.
To ale není můj případ, já raději změnou stanoviště :mrgreen:. Ono obecně to focení ve městech je
obtížné, skoro vždy něco překáží, ať už spousta aut, kabelů a drátů přes ulice, různé sloupy atd. Takže
dostat do skladby obrazu všechny tyto věci tak, aby to dávalo nějaký smysl a moc to nerušilo, je takřka nemožné... :roll:

Obrázek
Včera jsem se také potloukal v lužním lese u Odry...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 11 dub 2021, 17:48

velmi pěkná Oderská lesní aldo :) :? , s těmi auty pochopitelně souhlasím, něco ubylo specifickým ořezem 3:2, ale ani tak nejsou bohužel kompletní :)

přidám z minulé neděle, v lese to květe, doma ne :)

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 11 dub 2021, 18:49

Vypadá krásně ten jabloňový květ Pavle :?. Mě se ty detaily kytek a pupenů i jiné flóry moc
nedaří, asi to je tím, že už moc dobře na to nevidím... :mrgreen:

Obrázek

Pohled na Beskydy ze včerejška, cvaklý 7artisans 35/1,2 nad Kunínem...
Obrázek

...a dnešní pohled na hřeben Veřovických vrchů, cvaklý Viltrox 23/1,4 nad Hostašovicemi...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 11 dub 2021, 21:03

Moc hezké krajinky v BW aldo :) :? zajímavé objektivy :? , mám v plánu něco podobného pořídit i pro MFT. Ale taky mě vrtají v hlavě ty starší manuální objektivy (Helios, Oreston atd....) na focení květeny a pod. (viz Richard s PX v galerii). Adaptér asi mám, musím udělat inventuru ve fototechnice! :). Přeji Ti i ostatním členům PXF dobré světlo v příštím týdnu, určitě však to bude proměnlivé.

přidám z úterního Lopeníku, je to tmavé, ale zdaleka nebylo ani tolik světla, až nyní jsem zjistil, že jsou na fotce 3 druhy :)

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 12 dub 2021, 17:50

V první chvíli jsem měl dojem Pavle, že vidím tři psiska, ale když jsem použil lupu, tak jsem
identifikoval ovečky :mrgreen: :?. S tou tmavostí se dá něco udělat při úpravě, nebo to necháváš
tak, jak vyleze JPEG s foťáku ?

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“