Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
toulavej54
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Krajinný detail

Příspěvek od toulavej54 » 31 bře 2021, 19:53

Krásný fotky jsou tu k vidění :-)
Já si dovolím přihodit hřbitov mého
útlého dětství ve Volfarticích, kam
jsme jezdili k babi a dědovi :-) Bylo
to bezva dobrodrůžo, kdy se čekalo
za jak dlouho se osypu kopřivkou.
Nejdýl to trvalo tak 3-4 hodiny od
příjezdu :-D
Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 01 dub 2021, 07:04

Milošu, pěkný záběr na hřbitov u kostela :?.

Obrázek
I já fuck Covid...

atti.hombre
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atti.hombre » 01 dub 2021, 08:33

8) Sledujem super v BW i farbe ...

Z toho cintorína doslova sálajú letné prázdniny...

Ja nadviažem na kp0 krokusy ...

Obrázek
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc 15/4.0 ltd, smc 21/3,2 ltd, hd da 35/2,8 Macro ltd, smc 40/2,8 ltd, smc 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8

toulavej54
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od toulavej54 » 01 dub 2021, 13:42

Ještě jednou se vrátím do Volfartic za mými předky .
Tady bydleli a vpravo za chaloupkou je skála a na ní
je ten kostel :-)

Obrázek
Našel jsem ještě jeden pohled :-)

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 01 dub 2021, 17:53

parádní jezeďácké aldo :) :? a super graffitová :? , a také zámek v Kuníně v BW, už jsi plně zpět :?

moc hezké vzpomínkové toulavej54 :) :?, zajímavé, já jsem měl ten samý problém s kopřivkou u dědy na Drahanské vrchovině, trvalo to tak do +- 20 let, potom to přestalo. Bylo to bráno jako přechod městského synka na dědinu, následně jsem byl léčen prací (sekání dřeva atd.), je pravdou, že jsem trpěl alergií (senná rýma a to dost!!!), dnes už mi zůstala jen ta alergie na práci :) .

krásná jarní barva atti :) :?

přidám jednu z té lesní poezie nad Velehradem, ještě asi přidám další a PS dnes jsem tam musel jet na tu aspoň hodinku zpátky :)

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 01 dub 2021, 18:53

Hombre, parádní detail krokusů i s chrobáčikom :?.
Milošu, pěkná a nostalgická vzpomínka na dětství a stavení tvých prarodičů :?.
Pavle, opět si potěšil fotkou i Ukolébavkou :? Zpět ještě úplně nejsem, ale proti tomu, jak mi bylo zle, ještě týden po návratu ze špitálu, je to safra rozdíl. Brzo se unavím a trápí mě ta silná dušnost. Ale těch pár
slunečných a teplých dní mě fakt hodně nakoplo :?. Přes Velikonoce se má opět ochladit. Inu což, nebylo by
to poprvé, co byl na šmigrust sníh :mrgreen:. V úterý jdu na plicní, na kontrolu a zkusím sa optat na lázně.
Bral bych Luhačovice, ale jen tak na 14 dní. Ale nevím, zda je to možné, tři týdny je na mě dlouhá doba a
měsíc bych už nedal vůbec :mrgreen:

Obrázek
Tento cvak je z toho JZD. Jsou tam dvě obrovské, betonové, asi silážní jámy, ve kterých je odhadem tak nad kolena vody a je průzračně čistá. V té jedné roste spousta rákosů a jiného vodního rostlinstva, tvořícího ostrůvky. Ale co mě nejvíce překvapilo, je tam spousta ryb. Od malého potěru, až asi po 30 cm. Kde se tam vzaly, je mi záhadou. Pravděpodobně je tam musel někdo nasadit. Pak tam byly i kachny a žáby. Ale v té druhé jámě, hned vedle, jsem neviděl ani živáčka, kromě teda vodních pavouků. Aby bylo vidět, že je tam voda, tak jsem do ní hodil šutr a cvakl, aby to bylo poznat... :mrgreen:

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 01 dub 2021, 19:06

Tak tady je pohled na tu jámu, ve které jsem nic živého, kromě hmyzu neviděl. Vlevo za tou stěnou
se nachází ta druhá jáma s rybami. Také mi není jasné, odkud se tam bere ta voda a že je tak čistá.
To přece nemůže být jen ze sněhu a dešťovka. V létě by se tam ty ryby musely udusit a voda se odpařit.
V pozadí je vidět část velkokapacitního kravína, jednoho z pěti. Ještě si tam zajedu, a pořádně projdu
celý ten areál... :mrgreen:

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 01 dub 2021, 19:35

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 01 dub 2021, 22:21

Parádní foto pokračování aldo :) :? , mě se dnes podařilo po letech pofotit aspoň ty žabí zárodky, ale jsou ještě na kartě. Před chvilkou jsem dokončil poslední pracovní rest, tak nyní si prohlížím ještě fotky ze včerejška. Luhačovice jsou malé, ale nádherné lázeňské městečko, Jurkovičova architektura, a spousta zajímavých míst v okolí :), ale to znáš. Pokud Ti nabídnou 3 týdny, ber bez zaváhání :? . Moje máti, zdravotní sestra říkala, tam je krkonošský vzduch, a věřím, že na tom něco bude. Od nás z UH je to cca 30 km, byl jsem tam x krát, ale naposledy asi už před více než 2 lety. Slavičín, Nivnice, Uherský Brod, Zlín....všechno místa na dostřel :) . Přeji Ti taky pěkné prožití velikonočních svátků, a pochopitelně i všem členům PXF :? . Dobré světlo všem :) .

přidám ještě průvodní text k Velehradské pochůzkové poezii :)

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 02 dub 2021, 01:44

aldův podlahový oběšenec je super :mrgreen: :?.
Shodou okolností sem viděl letos čápa poprvé ve středu, nejdřív sem ho slyšel jak klapal zobákem za letu. Třeba už budou i v Kuníně, obrázek zámku přímo láká k procházce.
Chátrající statek se mi líbí, je vidět kam to vede, když se stavby neudržují, příběh silážních jam je zajímavý, nemohli se tam ryby dostat nějakou velkou vodou? A grafiti ať je blízko pravdě a je to jen nepříjemná vzpomínka.
Vzpomínky na prázdniny máme vidím všichni stejné, kopřivka mě napadala taky, ale nevadila mi a poměrně rychle zmizela. Domeček pod kostelem vypadá perfektně a udržovaně včetně jeho obrázků s kostelem :? .
Básničky v polích je zajímavý nápad. Vřes i včely :? . U nás trpí kytky zase nájezdy samozvaného zahradníka, někdy su až překvapený co všechno kytky přežijí :). K Luhačovicím bych doplnil ještě možné výlety do 20 minut autem třeba do Vizovic, Vlčnova, Blatnice nebo třeba na kopce kolem Lopeníku, Mikulčáku nebo Žítkové. Samozřejmě první jmenované mají jistý tématický závan :mrgreen:
Atti, žluťáci se povedli, mě se je často povede přepálit :?

Přeji všem hezké a pohodové svátky a případně i bezproblémový posváteční den.

Jarní magnolie, zatím jen pár pupenů na vrchu keře
Obrázek

JoV
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od JoV » 02 dub 2021, 09:25

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 02 dub 2021, 10:43

Poezie v krajině :?. Pavle, Luhačovice máme se ženou rádi a každý rok (před covidem) jsme tam
jezdívali od jara do podzimu i 4x a jednou-2x v zimě. Hodně se mi líbí jízda krajinou od Vsetína,
přes Vizovice až do lázní. A zpět třeba přes Slavičín, Valašské Klobouky a Horní Lideč. Je tam všude
nádheně... :) Pokud mi ty lázně vyjdou, tak by jsi mě tam mohl přijet navštívit, ať dáme kus řeči :mrgreen:.

kp0: Detail pupene v rozpuku :?. Jelikož je to JZD na kopci, tak i kdyby se Odra vylila bůví jak vysoko,
tam se nikdy nedostane, takže lidský úmysl :mrgreen:.

JoV: Správně, sovy do kostela nepatří, tam patří jen věřící... :?

Obrázek

Ještě jeden pohled do kravína na jeho výzdobu a binec...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 02 dub 2021, 17:37

hezký jarní kvítek magnolie kp0 :) :? , s rozšiřujícími tipy pro aldu naprosto souhlasím, zvláště ty Bílé Karpaty :) :? , příští týden bych rád navštívil kamaráda v obci Lopeník. Já jsem v lázních na pobytu nebyl, ale co byli známí, tak prý může být problém se souladem a návazností procedur, ale to vím pouze z doslechu :) . Je to celkově moc pěkný kraj :) :?

aldo pěkný záběr z prostor bývalého JZD :) :? , škoda, že ta zemědělská výroba někdy tak dopadla! Nyní už je mi jasné, že Luhačovice a okolí znáš výborně a zcela určitě lépe než já, většinou jsem skončil na kolonádě či poblíž v nějaké kavárně (s manželkou), či v cukrárně (s děckama). Pokud se Ti pobyt podaří zrealizovat, tak Tě rád poznám osobně :) :? . To bychom domluvili přes SZ.

JoV : zajímavý nápis :)

přidám 2 lesní, asi jsem mohl být kousek dál od kvítek :) Olym 14-150mm.

Obrázek

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 03 dub 2021, 00:17

Zákaz sov je perfektní, co s nima v kostele :mrgreen: :?
Myslel sem, že je to někde kolem rybníků blízko vody a ono ne...Fotky z venku i zevnitř JZD ​:?
​Luhačovicích sem byl jen párkrát si poležet a nechat se proplesknout za vlastní, a tam sem si vše nastavil podle sebe, aby to navazovalo, procedura, procházka, odpočinek v restauraci nebo u stánku u přehrady :), nevím jak to funguje na pojišťovnu...Hezké lesní :?
Dneska bylo vidět z Tovačova až na vrchol moravských velehor i náznak vysílače... :mrgreen:
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 03 dub 2021, 07:24

Pavle, lesní kvítky v barvě i čb :? . Okolí Luhačovic právě moc neznám, spíše jen ten lázeňský areál.
Máme to tak jako vy, kolonáda, galérie a máme "svou" kavárničku, je tak trochu "zašitá" a proto tam
nebývá mnoho lidí. Mají i svou pražírnu a dobré espresso :mrgreen: I kdyby se léčebný pobyt
neuskutečnil, tak mám v plánu (pokud to covidové šílenství pomine) o prázdninách navštívit UH.
Je to už myslím tři roky, co jsem tam byl, a tak bych si to rád zopakoval... :)

kp0: Tak nedaleko je rybník Kotvice, ale ten je tak 50 výškových metrů níže a půl kilometrů dál.
To by tam musel někdo, nějaké ty ryby nachytat, a v kýblu se s nimi prudkým svahem vydrápat
k těm jámám a tam je vylít do vody. No nic, už to nebudeme řešit a necháme ryby rybami... :mrgreen:
Jelikož na tvém snímku hory v pozadí tonou v oparu, nevím, zda těmi Moravskými velehorami máš na mysli Beskydy, či Jeseníky. Vysílač má Lysá i Praděd, pokud se nepletu... :mrgreen:

Obrázek
Jelikož včera bylo zataženo a zima, dnes prší a jsou jen tři stupně, tak přihazuji prosluněnou "cestovku" ze středy... :P

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“