Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Krajinný detail

Příspěvek od isaacasimov » 26 bře 2021, 19:55

poctivá modelařina marian_r :) :?

velmi zajímavý záběr Richarde ze židovského hřbitova :) :?

toulavej54, pěkná lesní vývratová :) :?

aldo, všechny super, jsem rád, že už opět vše se vrací k normálu. U nás dnes byl chvilku i 17 st. Sluníčko svítilo, a mě dřela od 17.00 do 19.00 hodiny má osobní otrokářka na zahradě. Ještě, že tam mám světlo, jinak mě ten drtič zahradního odpadu asi odrovnal :) .

kp0: pěkná železniční :) , to letadlo je Pilatus PC-12 NG47 :) . PS Vavřinec je už v akci na stole :?

přidám ještě hangárového psíka :) , se vší pravděpodobností má nalétáno více než já.

Obrázek

a ještě jednu podobnou dnešnímu večeru, ale z půlky února :)

Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 26 bře 2021, 20:28

Pavle děkuji, také já jsem dopoledne trochu pracoval na zahradě, musel jsem ale často odpočívat a vydýchavat. A tak jsem více seděl na lavičce, než makal. Ale slunce mi dělalo dobře, tak co. Kokr v
hangáru a "tabákovinné" zátiší je skvělé... :?

Obrázek
Oběť dopravní nehody, nedal přednost většímu... :shock:

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 27 bře 2021, 23:19

hezký záběr aldo :) :? , dobře děláš s tou zahradou, v klidu se vše srovná :? PS nějak podobně si připadám téměř každý pátek odpoledne, a poté v neděli večer :) . Já jsem dnes odpoledne taky na chvilku vyšel na zahradu, ale raději z boku, abych nebyl vidět svou lepší polovičkou :) , hřbet ze včera ještě bolí :) . Poté jsem se schoval do trucovny č. 2, tam je vstup komukoliv zakázán :? . Přidám její fotku nevalné kvality a špatného osvětlení. Ale kdo si hraje, nezlobí :) . Mám problém s kabely, je jich na mě nějak moc :) . Vše je ještě provizorní, skříňka s leteckými modely pamatuje ještě dobu minulou, ale nejsem schopen se jí zbavit, dost poctivý kus nábytku :) . Pokud se dobře pamatuji, tak je z Rousínova u Vyškova.

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 27 bře 2021, 23:30

Selfie ve vodě je super :? z těch ptáků je na tom líp ten na pouličním osvětlení
Už si ani nepamatuju, kdy sem byl naposledy v lese... vypadá to na starší vývrat :?
Hafoš aviatik je super :? je vidět, že je mezi letadly doma. Zátiší s vínem můžu :D . Bohužel dneska sem dopil poslední rýňák 2019, myšleno tím poslední svého druhu, ročníku a vinaře. Mám už i rok 2020, ale ten není tak dobrý jako byly předchozí roky...teda je to můj názor, ale rozhodně jej vylévat nebudu :lol: :lol:

Nějaké ptactvo ve vrbě
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 28 bře 2021, 07:36

Krásné, trucovní zátiší Pavle, a v té čb to má skvělou, takovou tajemnou náladu, povedený snímek... :?
kp0: Joj, holub hřivnáč na vrbě :?. Na vzrostlé túji u našeho kuchyňského okna si páreček hřivnáčů
staví hnízdo, usilovně létají s větvičkami. Dříve hnízdili a žili jen v lesích, ale poslední roky si našli domovy
i ve městech...
Obrázek

...tož také něco od vína... :mrgreen:

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 28 bře 2021, 19:15

pěkná holubová kp0 :) :? , dobré víno je vždy ihned dobré požít, nearchivovat (to je vabank), zase bude příště dobrý ročník. Já mám rád naše vína, ale nepohrdnu i těmi zahraničními ze supermarketů :) . Dnes jsem byl popoledni doplnit zásobu ohřívaného tabáku :) , tak jsem přitom vlezl i za pokladny. Skončilo to 3 krabicemi po 6 ks lehkého italského Chardonnay a španělského CS. Jsou to takové vína na léto, málo alkoholické (říkám jim pro řidiče, což ale neplatí !!!). Po domluvě s obsluhou přímo v balení, paní pokladní mi říká, budou velikonoce, že :) . Za odpověď bych byl doma asi utlučen, říkám ji, manželka hrozně pije, nemám to lehké :) , slečnu to evidentně pobavilo, začala se řehtat, asi i pod dojmem mého výrazu (i přes tu věc na ksichtu) :) .

aldo hezká vinotéková fotka :) :? , je dobře, že se víno dlouhodobě prosazuje všude u nás :) , vždy tomu tak nebylo, já jsem k němu plánovaně a vývojově došel až někdy kolem povodní v 97. Díky moc za komentář k té mojí trucovně, bohužel škoda, že jsem dříve neměl (v mladším věku to vybavení dostupné nebylo, a to i s přihlédnutím k ceně atd., potom děcka, dost práce....), nyní je to jen jakési splnění snu z minulosti :) . Ale je to radost hrábnout si do strun :? .

přidám jednu zahradní dubovou ze včera odpoledne

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 29 bře 2021, 08:29

Pavle, pěkná dubová s lístečkem dubovým :?. Taktéž splnění snu, zaslouží palec hore :? . Já trpím absolutní
absenci hudebního sluchu a dodnes mám vzpomínku ze školy, kdy ve čtvrté třídě mě učitel zpěvu nutil zpívat před celou třídou, což jsem teda nemohl, a on mě za to začal mlátit houslovým smyčcem hlava nehlava. Od té doby ze mě nikdo nedostal ani "notu"... :mrgreen:

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 29 bře 2021, 20:57

velmi hezký BW záběr přes mezeru na komín aldo :) :? , já jsem měl od dětství hudbu velmi rád, ale tu hudební výchovu či nauku (?) jsem nemiloval :) a zpěv před třídou :) , to byl velký trest, ucházející známku jsem si vylepšoval přes hudební historii, životopisy skladatelů, atd. Ale už je to zapomenuto, ale v podvědomí to máme ukryto :? . Jsem hudební samouk, v poslední době mě však zaráží komentáře mé drahé polovičky, že se jí to kvílení ze suterénu začalo líbit :) . Možná se jí horší sluch a čert ví, jak to myslí :) .

Přidám z minulého pondělí od Velehradu, před snad již poslední sněhovou přeháňkou, ty cedulky na třešních jsem objevil 2 nebo 3, budou asi čerstvě přidané, předtím jsem je nikdy nezaregistroval :)

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 29 bře 2021, 22:29

Trucovna vypadá perfektně a obrázek z ní taky, jenom jestli to řečí našich poloviček není spíš zašívárna :lol: :mrgreen:, dubová i třešňová už jsou snad poslední záchvěvy zimy :? zahrady sem si užíval celý víkend, ale opatrně aby mě z toho nic nebolelo :lol: . Jihoevropská vína chutnají hlavně ženským, proti našim jsou sladší.
Historka z pokladny mi připomenula tchýni, občas kupuje na pečení třeba 2-3 litry rumu, a jednou se jí nějací vrstevníci v řadě u pokladny ptali k čemu potřebuje tolik rumu, tak řekla "manžel hodně pije, a občas mě i bije". Zrovna měla monokl od vnučky, když se cvakli hlavami :mrgreen: .
Vinoték pomaličku přibývá, naštěstí většina není už jen o tom prodat cokoliv jako víno a dobře na tom vydělat. Na tom poutači mají 25 odrůd, tam se ty počty odrůd musí blbě udržovat :?
Než sem si plot s komínem zvětšil, sem si říkal proč mají tak pomalovaný sloupek :? :?
Se zpěvem su na tom mizerně a s hraním na cokoliv úplně stejně. Taková černá ovce rodiny, ostatní co chytli za chvilku na tom hráli. Zpívat před třídou mě nevadilo, sice to stálo za ..., ale to si museli vytrpět oni a učitel :mrgreen:, na mě to žádné stopy nezanechalo :lol: .
Trochu jarních barev
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 30 bře 2021, 06:30

Pavle, poezie z Velehradu umístěná na třešni potěšila :?. A myslím, že tvé ženě se sluch nehorší,
ale spíše, že se ty zlepšuješ... :mrgreen:
kp0: Jarní barvy krokusů (domnívám se, že jsou to krokusy) se i mi, typickému černobilníku líbí... :?

Obrázek
Zastavil jsem se za kamarádem a sousedem, a našel jsem ho takto... :mrgreen:

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 30 bře 2021, 18:37

krásná jarní barevná kp0 :) :? , u nás na zahradě je to ještě co se týče květinek neutěšené, hlavní zahradník je nyní na procházce ve vymezeném teritoriu, budu si s ním(ní) nucen promluvit :) . Ale raději se na to vykašlu, protože následky ponesu na svém hřbetu zase já, dovez substrát, hnojivo....atd. :) . Raději zůstanu mlčící menšinou. Ty jižní vína mám radši mladší, s nižším obsahem alkoholu, dnes jsem se opětovně vrátil do nejmenovaného obchodňáku a pro jistotu doplnil Správu osobních rezerv :) . Jsou spíše takové letní, lehké...........ale to tvrdím hlavnímu zahradníkovi o každém vínu :) :? Díky bohu, má víno taky ráda, poměr je daný 1/5 ku 4/5 :) .

aldo parádní snímek :) :? , soused je teda frajer, u mě by to bylo na hupcuk. Výborný nápad :? . Zdravím Vás oba, dobré světlo a pěkný večer :) . Kéž by jsi měl aldo pravdu s tím hudebním zlepšováním, mě už dostačí ten tzv. udržitelný rozvoj :)

přidám vřes na zahradě, ty ostříháné traviny v pozadí musím podstatně zmenšit, už jsou tak na 3 biopopelnice, v létě jsou však
hezké :)

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 30 bře 2021, 19:48

Pavle pěkný záběr s vašeho vřesoviště :?. Zítra dopoledne máme jít se sousedem Jirkou
fotit do Studénky na nádraží, do polorozpadlé nádražní budovy. Tak uvidím, co z toho bude,
ale vždy je s ním sranda a spolupracuje vždy s nadšením... :mrgreen:

Obrázek

Obrázek

Dnes odpoledne jsem byl více než po měsíci a půl opět venku s dcerou a vnučkami, dvojčaty. Slunečno, teplo a zámecký park v Kuníně liduprázdný. Holčičky se mimo jiné bavily otiskování svých tlapek na prkna ohrady... :mrgreen:

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 31 bře 2021, 18:44

parádní fotky aldo z Kunína s vnučkami :) :? , byl jsem tam 2-3 x s děckama, když je výlet s rodiči ještě interesoval :) . Ale před cca 2 lety jsem jel přes Kunín při návratu z Polska, občas volím trasy ne na rychlost návratu, ale i na podívání :) . Těším se na fotky ze Studénky, před více než 35 lety jsem tam přestupoval z rychlíku na vlak do NJ, anebo to bylo v Suchdole? Dnes jsem si naordinoval povinnou polední přestávku na hodinu (přetáhl jsem ji skoro na 2 :) ), v mém tradičním útočišti na Velehradě. Krásné počasí, 23 st., sluníčko....., a objevil jsem v lese další desky s poezií. Potěšilo mě, že převážnou většinu autorů mám v knižní podobě, holt jsem byl kdysi romantik, na holky to však mírně zabíralo, pokud se to patřičně doprovodilo (myslím pochopitelně hudebně :) ).

přidám asi svou první letošní skutečně jarní z přírody

Obrázek

a ještě jeden velký ořez

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 31 bře 2021, 19:32

Hezké záběry včel na jehnědách Pavle :?. Focení s Jirkou se dnes nekonalo, přišla mu do toho neodkladná pracovní záležitost :mrgreen:. Zajímavé je, že jsem včera neviděl na zámeckém komíně čápy, buď se potloukali někde po okolí a nebo ještě nedoletěli...

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 31 bře 2021, 19:38

Jelikož focení ve Studénce odpadlo, přesto jsem zajel nedaleko od ní, za obec Nová Horka a tam jsem našel
opuštěné a chátrající objekty bývalého JZD a tak jsem to tam prolezl a trochu nafotil... :mrgreen:

Obrázek

Obrázek
Tož taková ochutnávka...

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“