Krajinný detail
Moderátor: Moderátoři
Re: Krajinný detail
isaac: Určitě si tam znovu zajdi (chodím fotit nejraději sám, další lidi mě rozptylují).
Byla by škoda takového pěkně zchátralého objektu nevyužít, tam se dá nafotit zajímavých
záběrů...
toulavej: Moc pěkné čb motivy. Tak jasně, nemusí být každá fotka na šířku, to není žádné
pravidlo, někdy si o to motiv sám říká. Akorát já jdu nekompromisně na široko u každé
fotky. Mám jen takové doporučení, pokud zrovna fotíš nějaký motiv, který si automaticky
říká o kompozici na výšku (portrétní), tak ji tak udělej, ale také si zkus cvaknout i pár záběrů
na šířku. Doma pak na monitoru si můžeš porovnat, jak se ti to podařilo. No a tak to dělat
při každém focení a časem zjistíš, že se ti to daří a získáš "vidění" filmového kameramana...
Byla by škoda takového pěkně zchátralého objektu nevyužít, tam se dá nafotit zajímavých
záběrů...
toulavej: Moc pěkné čb motivy. Tak jasně, nemusí být každá fotka na šířku, to není žádné
pravidlo, někdy si o to motiv sám říká. Akorát já jdu nekompromisně na široko u každé
fotky. Mám jen takové doporučení, pokud zrovna fotíš nějaký motiv, který si automaticky
říká o kompozici na výšku (portrétní), tak ji tak udělej, ale také si zkus cvaknout i pár záběrů
na šířku. Doma pak na monitoru si můžeš porovnat, jak se ti to podařilo. No a tak to dělat
při každém focení a časem zjistíš, že se ti to daří a získáš "vidění" filmového kameramana...
alda, isaac, toulavej: chátrající stavby se mi líbí , i když mají své odslouženo, stejně jsou zajímavé, třeba luxfery a telefonní přípojka, hned mě napadá co s tím kdo chtěl dělat, škoda že to neposunul ještě dál...fotka schodů do tmy na výšku se mi líbí, pokud by byla na šířku, ztratila by detaily. Jinak souhlasím s aldou. I v případě focení s doprovodem, ten je nejvíce rušivým elementem vždy .
king: detail i celek v mlze
isaac: ještě se vrátím k Nešporovi, obrázky za sebou si sedly , za mě je extrém pít od rána do noci a druhý nepít vůbec, jestli by se to taky nemělo léčit
Přikládám jeden, který bych v kontextu se závislostmi nazval "hrajeme si na Čurdu"
king: detail i celek v mlze
isaac: ještě se vrátím k Nešporovi, obrázky za sebou si sedly , za mě je extrém pít od rána do noci a druhý nepít vůbec, jestli by se to taky nemělo léčit
Přikládám jeden, který bych v kontextu se závislostmi nazval "hrajeme si na Čurdu"
Ranných -7 v záhrade.
JoV: Ojíněné...
kp0: Unavený řidič... Tak na té opuštěné usedlosti je vidět, že během času tam probíhaly
různé stavební úpravy, včetně výměny některých oken, části střech a tak dále...
A co se týče pití, tak já patřím do té skupiny abstinentů a na léčení je v mém věku už asi pozdě...
Zde je vidět, že se vyměňovalo, zazdívalo i bouralo...
kp0: Unavený řidič... Tak na té opuštěné usedlosti je vidět, že během času tam probíhaly
různé stavební úpravy, včetně výměny některých oken, části střech a tak dále...
A co se týče pití, tak já patřím do té skupiny abstinentů a na léčení je v mém věku už asi pozdě...
Zde je vidět, že se vyměňovalo, zazdívalo i bouralo...
-
- V.I.P člen
Pěkné fotky toulavej54 a aldo v BW , jak říkají nejen naši slovutní politici , záleží na úhlu pohledu, v každém případě, oba dva způsoby focení - na výšku či na šířku mají něco do sebe BW dává těm starým domům retro nádech .
kp0 výborný a milý záběr , tak by mě zajímalo, co je to za vůz? Doprovod tak často sebou neberu, ale někdy podlehnu , mezi námi, pořád lepší než s ním chodit do obchodu Je to asi i levnější .
JoV pěkné namrzlé ranní
Jak psal starý Galuška, alkohol sa musí ničit.....pitím . Já si dovolím přidat, gentleman pije nejdříve po 17 hodině a nikdy nesmí být opilý . Ale jak bylo vzpomenuto, víno není alkohol, jen takový silnější džus . I když dnes požiju pár myslivečků, trochu jsem přes den promrzl. Ale mám k němu čaj .
Přidám podzimní listí v lese
kp0 výborný a milý záběr , tak by mě zajímalo, co je to za vůz? Doprovod tak často sebou neberu, ale někdy podlehnu , mezi námi, pořád lepší než s ním chodit do obchodu Je to asi i levnější .
JoV pěkné namrzlé ranní
Jak psal starý Galuška, alkohol sa musí ničit.....pitím . Já si dovolím přidat, gentleman pije nejdříve po 17 hodině a nikdy nesmí být opilý . Ale jak bylo vzpomenuto, víno není alkohol, jen takový silnější džus . I když dnes požiju pár myslivečků, trochu jsem přes den promrzl. Ale mám k němu čaj .
Přidám podzimní listí v lese
isaac: Opadané listí, krásně nasvícené...
...příjezdová polňačka k zaniklé usedlosti...
...příjezdová polňačka k zaniklé usedlosti...
Keď sa páčilo, tak si dovolím ešte "něco z naší zahrádky" a už dám zase na dlhšie pokoj.
JoV: Opět zajímavé "moroženoje"...
-
- V.I.P člen
JoV hezké barevné
aldo, obě opět pěkné v BW, tak na statek bych se nejraději tak nejméně na měsíc zašil , a to je teprve úterý .
U nás je teď opět mlha, tak přidám vodníka s mlhou v pozadí
aldo, obě opět pěkné v BW, tak na statek bych se nejraději tak nejméně na měsíc zašil , a to je teprve úterý .
U nás je teď opět mlha, tak přidám vodníka s mlhou v pozadí
jov: nekončit, u nás je letos pořád mlha, tak obrázky s jinovatkou a sluníčkem potěší jdu si dát koncentrované sluneční paprsky, ročník 2018
alda: usedlosti je škoda, být před 20 lety na prodej, asi bych do ní šel a na důchod bych se tam odstěhoval, teď už je na záchranu asi pozdě. Lavička, odpaďák a zbytek kola vypadají jako z apokalyptického filmu super.
isaac: listí , rybník s vodníkem je někde ze Salaše? Auto je východoněmecký produkt Multicar M25. Nemá rád vlhkou trávu pod koly, ale na chalupě a kolem baráku zvládne odvézt vše a stačí mi na něj Béčko řidičák, skvělé pracovní vozidlo.
alda: usedlosti je škoda, být před 20 lety na prodej, asi bych do ní šel a na důchod bych se tam odstěhoval, teď už je na záchranu asi pozdě. Lavička, odpaďák a zbytek kola vypadají jako z apokalyptického filmu super.
isaac: listí , rybník s vodníkem je někde ze Salaše? Auto je východoněmecký produkt Multicar M25. Nemá rád vlhkou trávu pod koly, ale na chalupě a kolem baráku zvládne odvézt vše a stačí mi na něj Béčko řidičák, skvělé pracovní vozidlo.
isaac: Strážce rybníku
kp0: Multikára s unaveným řidičem
kp0: Multikára s unaveným řidičem
Pre zmenu niečo staršie - spln. Istým spôsobom tiež detail v krajine.
-
- V.I.P člen
kp0 : já jsem si to myslel, že je to Multina, legendární mašinka z NDR , vč. spícího řidiče . Rybník je z údolí z druhé strany od zříceniny Boskovského hradu, na Salaši (okres UH) jsem zažil takové akce, že ani dnes po desítkách let o nich nemohu mluvit . U nás je, co se týče počasí, dosti protivně, tož ten hřbet poléčím Myslivcem , kamarád chce bílé sklo na slivovici , dostal jsem od něj normu....a ty se plní, obvykle .
aldo : pěkná kolařská podzimní , zajímavý záběr s ležícím kolem
JoV : pěkná, s nápadem
Přidám ten mírně zamlžený rybník ještě trochu z jiného pohledu (Pilské údolí u Boskovic)
aldo : pěkná kolařská podzimní , zajímavý záběr s ležícím kolem
JoV : pěkná, s nápadem
Přidám ten mírně zamlžený rybník ještě trochu z jiného pohledu (Pilské údolí u Boskovic)
isaac: Mlžný rybník se ti povedl, má hezkou kompozici, zádumčivou atmosféru a zrcadlení,
které parádně "rozbily" kačice ...
Jediné, co mě tam ruší, je ten běžník v té svítivé vestě. Asi bych ho zrušil převodem do čb a nebo
odstranil...
...je sklizeno...
které parádně "rozbily" kačice ...
Jediné, co mě tam ruší, je ten běžník v té svítivé vestě. Asi bych ho zrušil převodem do čb a nebo
odstranil...
...je sklizeno...