Krajinný detail
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
Re: Krajinný detail
pěkné komíny i krajiny ode všech, v BW i v barvě
přidám nedělní ze svého oblíbeného města, foto zdi židovského hřbitova
přidám nedělní ze svého oblíbeného města, foto zdi židovského hřbitova
isaac: Podařené houbičky, to jsou lysohlávky...
-
- V.I.P člen
Krásný pohled do koruny stromu aldo , přidám taky jeden ze soboty, strom padá ze svahu dolů, mlha a můj doprovod mi zakazál povalení na zem , takže pouze z podřepu Olym 25mm, 1,8
PS lysohlávky mohou být pro někoho tipem pro zlepšení nálady, já už zůstanu raději u toho vína , ale rostou mě nyní taky na zahradě......?
PS lysohlávky mohou být pro někoho tipem pro zlepšení nálady, já už zůstanu raději u toho vína , ale rostou mě nyní taky na zahradě......?
-
- Pokročilý uživatel
Pekne a inspirativne fotky, hlavne aldova ciernobiela seria je paradna. Ak mozem, prispejem svojou troskou, nie je to prave detail, skor zahmlene cosi. Fotit v hmle je tazke, pokial tomu chyba nieco zaujimave v popredi, ako tu niekto pisal...
alda: komíny se mi líbí a ten hranatý i s 85, je to zajímavý objekt , krajiny i strom Jestli stihnu zajet na chalupu dám komín i s okolím a pak to co sem chtěl původně, hnízdo porostlé trávou . Připomínky beru, budu se snažit příště zapojit víc závitů .
isaac: to jsou nějaké zábavné houby? dopovod má pravdu, strom časem spadne sám, škoda práce jdu popořadě a čtu si teprve o těch houbách na dřívějším obrázku... taky zůstanu u kvašených nápojů dneska rýňák z Blatnice na posledních 20 minut kopané a pak zas pc .
toulavej: nádherně barevné rozcestí a mlha nad lesy obrázek spíš do galerie
king: mlhu nemusím, jak už sem psal, proto se rád podívám na obrázek, od někoho, kdo to s mlhou umí
Já už stíhám jenom tmu... Hulín i se zábavným nasvícením kostelní věže přes smrk
isaac: to jsou nějaké zábavné houby? dopovod má pravdu, strom časem spadne sám, škoda práce jdu popořadě a čtu si teprve o těch houbách na dřívějším obrázku... taky zůstanu u kvašených nápojů dneska rýňák z Blatnice na posledních 20 minut kopané a pak zas pc .
toulavej: nádherně barevné rozcestí a mlha nad lesy obrázek spíš do galerie
king: mlhu nemusím, jak už sem psal, proto se rád podívám na obrázek, od někoho, kdo to s mlhou umí
Já už stíhám jenom tmu... Hulín i se zábavným nasvícením kostelní věže přes smrk
isaac: Padající strom , doprovod příště povalit na zem...
king: Tady se kromě krajinných detailů už dávno vyskytují všechny možné témata.
Tvá mlhovka se mi líbí
kp0: Noční Hulín se ti povedl
king: Tady se kromě krajinných detailů už dávno vyskytují všechny možné témata.
Tvá mlhovka se mi líbí
kp0: Noční Hulín se ti povedl
-
- Pokročilý uživatel
tak jeden detail sa predsa len našiel, alebo torzo
@alda ....dik, potulovat sa zahmlenymi krajinkami ma svoje caro, len sa to horsie foti
@kp0 ....ja to taky neumim
king: Torzo stromu . Ano, také mám rád potulky v mlžné krajině, ale neřekl bych, že se
v takových podmínkách hůře fotí, jen se fotí jinak. Třeba ve městě je to jednodušší, tam
po setmění pomáhají k zvýraznění mlhy světla aut a pouličního osvětlení...
v takových podmínkách hůře fotí, jen se fotí jinak. Třeba ve městě je to jednodušší, tam
po setmění pomáhají k zvýraznění mlhy světla aut a pouličního osvětlení...
-
- V.I.P člen
hezké fotky od kingfisher, mlžná i rozpad stromu
kp0 velmi hezký záběr z opraveného centra Hulína vč. hvězdiček , jel jsem přes něj v úterý navečer, s kvašeným mokem pochopitelně plně souhlasím , ale dnes přidám moralizující (či demoralizující) 2 fotky z minulého týdne. Byl jsem na ně upozorněn svým průvodcem (už ju sebou nebudu brát na focení ). Berte je kluci jen jako pro srandu
aldo, jako vždy, výborné snímky v BW
Tož z tohoto člověka mám asi ten vnitřní rozpor , je to z KM
Toto je výřez z reklamního sloupu s plakáty zvoucíma do kina, Být či nebýt, je to podobné, jak praví název hlavního letáku, Boskovice v neděli
kp0 velmi hezký záběr z opraveného centra Hulína vč. hvězdiček , jel jsem přes něj v úterý navečer, s kvašeným mokem pochopitelně plně souhlasím , ale dnes přidám moralizující (či demoralizující) 2 fotky z minulého týdne. Byl jsem na ně upozorněn svým průvodcem (už ju sebou nebudu brát na focení ). Berte je kluci jen jako pro srandu
aldo, jako vždy, výborné snímky v BW
Tož z tohoto člověka mám asi ten vnitřní rozpor , je to z KM
Toto je výřez z reklamního sloupu s plakáty zvoucíma do kina, Být či nebýt, je to podobné, jak praví název hlavního letáku, Boskovice v neděli
isaac: Snímek na Nešporovy knihy a na plakát Chlast slast (bít či nebít)
...zánik samoty Berhof...?
...zánik samoty Berhof...?
-
- V.I.P člen
Perfektní prostorový záběr aldo , MUDr. Nešpor je bezesporu chytrý člověk a určitě dobrý lékař, myslí to s námi dobře, ale u mě narazil , na zeď .
Já si dovolím přidat okno z rozpadlého baráku z minulé soboty, nevěděl jsem si rady s ořezem, je to 25mm, místa okolo bylo dost, ale pořád mě tam něco rušilo (křoví, struktury omítek..), tak jsem to zkusi takto.
Já si dovolím přidat okno z rozpadlého baráku z minulé soboty, nevěděl jsem si rady s ořezem, je to 25mm, místa okolo bylo dost, ale pořád mě tam něco rušilo (křoví, struktury omítek..), tak jsem to zkusi takto.
isaac: Výborný motiv na focení, ale moc nerozumím tomu, že si nevíš rady s ořezem.
Proč ořezávat? Nebylo by lepší, tam právě to křoví a strukturu omítky nechat aby okno
více vyniklo, když by bylo vsazeno do okolního prostředí. Jinak já se snažím vždy fotit
tak, abych pak nemusel v editoru fotku řezat vůbec. Ale někdy také vidím až na monitoru
něco, co mi v hledáčku uniklo a tak přijde ořez také na řadu. Ale je na autoru, jak fotku
pojme a prezentuje, hlavně když je s ní spokojen...
Tady by asi většina fotografů komponovala na výšku, já naopak se držím svého zavedeného
šířkového (krajinářského) formátu...
Proč ořezávat? Nebylo by lepší, tam právě to křoví a strukturu omítky nechat aby okno
více vyniklo, když by bylo vsazeno do okolního prostředí. Jinak já se snažím vždy fotit
tak, abych pak nemusel v editoru fotku řezat vůbec. Ale někdy také vidím až na monitoru
něco, co mi v hledáčku uniklo a tak přijde ořez také na řadu. Ale je na autoru, jak fotku
pojme a prezentuje, hlavně když je s ní spokojen...
Tady by asi většina fotografů komponovala na výšku, já naopak se držím svého zavedeného
šířkového (krajinářského) formátu...
-
- V.I.P člen
Máš pravdu aldo, já ořezy používám v principu málo, no přesněji, ne vždy. Ale tu jsem narazil na limit 25mm, ustoupit se dalo (ale do potoka , zase zaúřadoval doprovod , už je na černé listině). Přitom v potoku byl dost velký kámen, ale prý není dost velký pro mne). Tak mě do záběru vešlo jen to okno a kus zdi napravo, nalevo méně). Ale ještě to jednou vyzkouším .
Pěkný pohled na chalupu, jak vidím jde to
Pěkný pohled na chalupu, jak vidím jde to
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P člen
Normálně se snažím cvakat na široko , ale tady mi to nedalo