kp0 : krásná PX sestava

v PX kufru, to je i zbraň

. Mám Sigmu 50-500mm, to je taky pořádný macek

. Já se Px nemíním vzdávat, ale jak píšeš, raději na dochůznou vzdálenost

. Já jsem si po dosažení určitého věku řekl, je potřeba si občas udělat i radost, nehledět věčně jen na okolí i okolnosti

a pořídil postupně pár Olýků. Úpřimně řečeno, primárně u mě vyhrál svým retro vzhledem a pro mě jako zapáleného amatéra splňuje vše, až moc

. Kdybych neměl Olyho, tak mám Fuji, bylo to o prsa

. A možná i na ni dojde.
Aldo : nádherná strom v mlze vč. chaloupek

, já jsem občas taky lufťák (v průměru tak 6 x víkendově do roka). Ale šel jsem do novostavby na kraji krásné dědiny, myslím, že i s citem

. Na druhé straně, ty stavení pokračují v životnosti dál (zde jsem mírně profesionálně deformován), ale souhlasím, že někdy ty přestavby jsou pojaty bohužel pro krajinu a okolí kýčovitě (slušně řečeno)

.
Kluci, ještě k té mlze, dnes nebylo ráno skoro vidět na krok, říkal jsem si pátek , něco si pofotím

, ale čas běžel, kolem poledne už v UH už skoro žádná, všechny jsem po obědě vyhnal z práce, dal jsem si první kávu a mlha pryč

. Tak jak člověk zná ty své oblíbené lokality, Velehrad přece nemůže zklamat

. Mám to tolikrát vyzkoušeno, slunko v UH, na Velehradě stín a naopak. Vyšlo to, trocha mlhy na mě zbyla

.
Olym 17 mm, 1,8, rychlá úprava jpg. Za zády je velehradská bazilika.
a pohled z druhé strany, tu kukuřici asi není možné sklidit, není to na této fotce dobře vidět, ale v podstatě je v rybníku.